Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Vladimir Putin, ironizat într-un afiș stradal la Alba Iulia. Indignarea unor necunoscuți față de invadarea Ucrainei

Publicat

Indignarea societății față de războiul început de Vladimir Putin în Ucraina se simte din ce în ce mai puternic în societate. Fiecare reacționează în mod diferit, fie prin postări pe diferite rețele sociale, fie prin discuții libere.  Aproape toată lumea condamnă războiul început în Rusia.  

La Alba Iulia, artiști stradali necunoscuți au început să își exprime nemulțumirile cum știu ei mai bine: prin desene stradale. 

Pe strada Vasile Goldiș din Alba Iulia, pe un perete vizibil a apărut un ”wheatpaste” sau un afiș în termeni populari, ce pare să îl înfățișeze pe liderul de la Moscova Vladimir Putin.

De obicei, acest mod care face parte din cultura graffiti, ”wheatpaste” este realizat sub forma unei caricaturi cum este și cazul din Alba Iulia, sau a unei ironii asupra unei situații.

Unul dintre cei mai cunoscuți artiști la nivel mondial, care a folosit aceasta tehnică este Shepard Fairey, cel care a devenit cunoscut pentru afișele cu Andre the Giant.

În cele mai multe cazuri, o acțiune de acest timp nu este realizată doar de o singură persoană, sau un singur artist, ci poate fi făcută de mai multe persoane care nu se cunosc între ele.

Tehnica a fost folosită în SUA, în perioada de glorie a graffiti-ului, când artiști stradali realizau afișe, le lipeau în locuri vizibile, dar lasau în același timp afișe nelipite în locuri de întâlnire, pentru a fi folosite și lipite de oricine.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dany

    marți, 01.03.2022 at 21:06

    Au murdarit zidul cu un prost

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax