Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Volumul de poezii „Portretul unui gând” de Ovidiu Scridon a fost lansat în Alba Iulia, la Art Cafe Downtown

Publicat

YouTube video

Cunoscut în România ca interpret de muzică folk și nu numai, Ovidiu Scridon a adunat vineri câțiva oameni la Art Cafe Downtown, unde și-a lansat primul volum de poezii, intitulat „Portretul unui gând”. Împreună cu prietenul și colegul său de scenă, Silvan Stâncel, Ovidiu Scridon le-a povestit celor prezenți câte ceva despre viața lui, personală, profesională și artistică. Cei doi au oferit publicului și o scurtă prefață a concertului de vineri seara, care va avea loc la Art Cafe Downtown, la ora 22.30.

Ovidiu Scridon este originar din Târnăveni, județul Mureș, iar sâmbătă, 6 octombrie, împlinește 42 de ani. A absolvit Academia de Științe Economice din București și un masterat în Comunicare, despre care mărturisește că îl „ajută foarte mult pe scenă”. Împarte scena de trei ani cu Silvan Stâncel, pe  care îl caracterizează ca „unul dintre cei mai talentați chitariști din România”.

Volumul „Portretul unui gând” a apărut în primăvara anului 2012 și a fost lansat pentru a cincea oară, la Alba Iulia, după ce același eveniment a avut loc la București, Brașov și în orașul natal, Târgoviște, unde artistul a „debutat pe scena grădiniței, ca iepuraș”. Cartea a fost prezentată de Silvan Stâncel, care a descris-o, pe scurt, ca pe o carte „care are în ea dragoste, în diverse ipostaze”.

„Cartea mea e o ambiție, în proporție de 90% scrisă acum 20 de ani, când eram licean și sunt mai degrabă texte ale cântecelor mele decât poezii. De ce mi-a luat 20 de ani? Pentru că lucrurile bune trebuie făcute atunci când le simți, iar eu am simțit că acum este momentul. Poeziile mele sunt trăirile mele, sunt emoțiile mele, inclusiv coperta este o fotografie făcută de mine și reprezintă aurora boreală”, a spus Ovidiu Scridon despre volumul său.

„Nu am pretenția să-mi spun nici artist, nici cântăreț, nici poet”, a spus Ovidiu Scridon despre el însuși, între o piesa la chitară și muzicuță, și o poezie.

Întrebat unde se situează un artist între libertate și compromis, Ovidiu Scridon a răspuns povestind că partea cea mai mare a vieții și-a petrecut-o în vânzări și presă:  „Foștilor mei colegi de serviciu le-a venit greu să creadă că am timp să și cânt, printre rapoarte de vânzări de milioane de euro pe săptămână. Prin urmare, întâmplarea face că, chiar dacă nu mi-am dorit niciodată să fac bani, l-am simțit pe Dumnezeu în tot ce fac și am primit un pic mai mult decât am nevoie și lucrul acesta mi-a permis să nu fac compromisuri. Nu refuz nicio invitație, însă atunci când nu am vrut să merg într-un anumit loc, am cerut un preț atât de mare încât au spus ei <nu>. Prin urmare, mă simt liber”.

Vă invităm să vedeți o galerie foto-video de la eveniment:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax