Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO-VIDEO) „Votul legal”: Oamenii legii i-au informat pe cetățenii din Alba Iulia despre repercusiunile încălcării legii la referendum

YouTube video

Publicat

În pragul referendumului, când cetățenii sunt chemați la urne din nou, pentru a-și exprima părerea despre decizia Parlamentului de a-l suspenda pe președintele Traian Băsescu, oamenii legii au ieșit pe străzile din Alba Iulia pentru a-i informa și avertiza pe cetățeni cu privire la actul de vot desfășurat în temeiul legii, prin campania „Votul legal”. Încă de dimineață, reprezentanţii MAI au făcut o plimbare pe Bulevardul Transilvaniei și în Parcul Unirii, pentru a le explica cetățenilor care sunt riscurile la care se supun dacă nu respectă condițiile legale de vot.

Polițiștii, pompierii și jandarmii din Alba au împărțit cetățenilor albaiulieni 3000 de pliante informative despre repercusiunile votului ilegal. Această acțiune este cuprinsă în campania „Votează legal! Mita și votul ilegal înseamnă închisoare!”, o campanie de informare organizată de Ministerul Administrației și Internelor. Citiți mai multe despre această campanie pe www.votlegal.mai.gov.ro.

Vă prezentăm o parte din textul cuprins în pliantele împărțite de polițiști: „Legea nr. 3/2000, privind organizarea și desfășurarea referendumului, cu modificările și completările ulterioare, art. 54, (1), promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase cu scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului se pedepsește cu închisoare de la 6 luni până la 5 ani. (2) pedeapsa prevăzută la aliniatul (1) se aplică și persoanei care votează fără a avea drept de vot ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului. (3) Tentativa se pedepsește. Sesizează încălcarea legii! Sună la 112”.

FOTO-VIDEO: Diana TOTH

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate