Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO/UPDATE: „Vrem să muncim!”. Angajații Poștei Române au protestat în Prefecturii Alba. Amenință cu greva generală

Publicat

YouTube video

„Vrem să muncim!”, acestea au fost cuvintele celor câteva zeci de angajați ai Poștei Române, care au pichetat, luni dimineața, sediul Instituției Prefectului Alba. Oamenii amenință că vor intra în grevă generală, dacă Guvernul nu va debloca posturile, așa cum le-au promis înainte de alegeri.

Grupul de angajați s-au plâns de condițiile proaste în care sunt nevoiți să lucreze și au susținut că au fost deja anunțați că se anunță noi tăieri salariale. Oamenii sunt dispuși să continue protestele în întreaga țară și chiar să intre în grevă generală, dacă solicitările lor nu vor fi ascultate. „Protestăm pentru condițiile foarte grele de lucru, pentru că ni s-au promis noi tăieri salariale. Trăim din ce în ce mai greu, factorii poștali au probleme de sănătate, probleme cu programul de serviciu, pentru că nu ne mai ajunge timpul de lucru. Sectoarele ne sunt foarte mărite și am ajuns la capătul puterilor”, a declarat Florin Nedelc Știrb, factor poștal la Oficiul Poștal Cugir.

Angajații Poștei Române au anunțat în urmă cu aproximativ o lună că vor începe protestele în mai multe județe ale țării, îngrijorați fiind de viitorul locurilor lor de muncă, în contextul în care Poșta se află în restructurare și reorganizare de 3 ani, iar managementul instituției a solicitat tăieri salariale de 20%.

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Alba, protestul s-a desfăşurat în intervalul orar 8.30-9.30 şi au participat aproximativ 50 de persoane. „La ora 9.00, conducerea sindicatului, reprezentată de preşedintele Iosif Todea, vicepreşedintele Constantin Tomuş şi secretarul Daniela Văduva, s-a întâlnit cu prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru. Întâlnirea a avut ca obiectiv prezentarea nemulţumirilor celor câteva mii de salariaţi ai Poştei Române din judeţul Alba, ale căror principale revendicări vizează diminuările salariale cu circa 20%, cauzate de tăierea în proporţie de aproape 50% a unor drepturi salariale prevăzute prin contractul colectiv de muncă, şi, mai important, disponibilizările masive la nivelul Poştei Române începute din septembrie 2011, în condiţiile în care, aşa cum declară reprezentanţii sindicatului, în ultimii 3 ani, Poşta Română trece prin restructurări, reorganizări şi disponibilizări masive.

Un alt motiv al nemulţumirii sindicaliştilor este acela că, deşi conducerea Poştei Române a promis că va identifica alte soluţii de redresare a companiei, în afara concedierii poştaşilor, aceste promisiuni nu au fost onorate. «Odată cu concedierile masive scade şi calitatea serviciilor poştale universale. Sistemul este căpuşat de tot soiul de firme care fac concurenţă neloială, iar reglementări în acest sens nu există. Nu ne temem de concurenţă, suntem de acord cu liberalizarea pieţei, dar statul ar trebui să intervină, să deţină controlul, în aşa fel încât dintr-o concurenţă corectă, câştigate să fie serviciile de poştă de care beneficiază populaţia. Nu credem că a concedia poştaşii care duc pensiile şi în ultimul cătun din munţi este o soluţie, iar concurenţa între firme ar trebui să respecte nişte cerinţe pe care statul ar trebui să le impună la nivel naţional», au declarat reprezentanţii protestatarilor.

Ca urmare a rugăminţii conducerii sindicatului, prefectul Dan Coriolan Simedru va transmite nemulţumirile angajaţilor din Alba ai Poştei Române atât ministerului de resort cât şi Ministerului Administraţiei şi Internelor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Alba.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax