Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Workshop de cultură hip-hop și dansuri urbane în Spaţiile RYMA din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

În acest sfârşit de săptămână, iubitorii de dans şi muzică hip-hop din Alba Iulia au avut parte de un eveniment pe gustul lor şi anume un workshop despre cultura hip-hop şi despre dansurile de acest gen. Timp de 3 zile, în perioada 3-5 august, albaiulienii de toate vârstele au putut învăţa mişcări noi de dans, de la profesionişti. Evenimentul a fost organizat de Şcoala de dans urban „Wish Dance Steps” din Alba Iulia, în colaborare cu Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” .

În perioada 3-5 august, albaiulienii au avut ocazia să înveţe mişcări noi în cadrul celor şase cursuri de dans: Hip Hop cu Andy (Baia Mare), Locking cu Alex (Reghin), Dancehall cu Sora (Alba Iulia), Popping cu Flaviu (Vatra Dornei), Krump cu RZA (Alba Iulia), B-boying cu E. B. si Radu (Cluj-Napoca). De asemenea, cei interesaţi au putut participa la demonstraţii de dans si proiecţii de documentare despre cultura hip-hop.

Evenimentul a fost deschis pentru persoane de toate vârstele, indiferent de experienţa pe care o au. Au participat, de asemenea, şi dansatori invitaţi de la şcolile de dans din alte oraşe.

Vineri, 3 august, au avut loc trei cursuri de dans (Locking, Popping şi B-boying), Sâmbătă, 4 august, au fost prezentate documentare despre cultura hip-hop şi au avut loc alte trei cursuri de dans (Hip Hop, Krump şi Dancehall). Primele două zile de eveniment au fost organizate în sala de sport de lângă căminul studenţesc nr. 1, de pe strada Vasile Alecsandri.

În fiecare seară, participanţii au avut ocazia să demonstreze ce au învăţat la cursuri, în aşa-numitul „cypher”, un cerc în care fiecare dansator a putut să îşi etaleze abilităţile. De asemenea, după încheierea activităţilor, participanţii au fost protagoniștii unor super petreceri în Spaţiile RYMA ,alături de Soul Sample şi prietenii.

„Wish Dance Steps” este o şcoală de dans urban, formată în scopul dezvoltării dansului în Alba Iulia, extinderea de cunoştinţe în acest domeniu şi implicit, transmiterea acestora tuturor celor care doresc să înveţe un stil nou de dans şi mai ales, cum să îşi valorifice corpul. „Dansul la Wish Dance Steps este un mod de a combina mişcarea cu plăcerea, cu muzica, un mod de a ne cunoaşte mai bine corpul şi cum să îl controlăm prin muzică şi dans”, precizează Suciu Sorana, instructor la WDS.

Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Vertical Copy Center, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Asociaţia RYMA.

FOTO-VIDEO: Vali CIONTEA

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax