Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: X Body, aparatul „SF” care te tonifică și te scapă de kilogramele nedorite a ajuns și la Alba Iulia. Testat de reporterii Alba24


Publicat

IMG_3882Anul trecut a fost prima dată când am auzit că există un așa „aparat minune” care în doar 20 de minute te scapă de 500 de calorii, și te mai și tonifică. Câteva prietene de la Timișoara care începuseră să frecventeze ședințele de electrostimulare spuneau că sunt foarte încântate, nu doar pentru faptul că slăbeau și îşi tonifiau corpul, dar pentru că, fiind foarte ocupate, aceste ședințe nu le răpeau 2 ore din timp, cât era un antrenament la sala de fitness, ci mai puțin de jumătate de oră. Pe lângă toate astea, nu mai aveau nevoie să investească nici în echipament sau încălțăminte de sală, pentru că primeau tot ce aveau nevoie, la fiecare ședință.

De curând a apărut și la Alba Iulia acest aparat  „SF” numit X Body, și bineînțeles că nu am putut să nu îl încerc, mai ales după câte lucruri am auzit despre el. Și da, s-a ridicat la nivelul așteptărilor, chiar le-a întrecut. Am avut parte de cel mai intens și interesant antrenament, asta în condițiile în care sportul nu îmi este chiar străin și mai bine de 10 ani am făcut sport de performanță.

(P)  Haine sport pentru orice sezon, pe FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sport de bărbați, femei și copii, pentru fitness alergare, ciclism, fotbal, skate sau drumeție, de la 900 de branduri: Adidas, Jack and Jones, Nike, Pierre Cardin, Puma, Londsdale, Under Armour, Brithish Knights, New Ballance, Karrimor, Soul Cal, Everlast, Dunlop, Kangol, Vans etc. Reduceri mari în fiecare zi

IMG_3830Am fost programată pentru o ședință la FUN FIT STUDIO pentru joi la ora 19.00. Centrul se află pe Bulevardul Transilvaniei nr 20. Bl 63, lângă fosta policlinică.

Odată ajunsă la studio, am fost întâmpinată de instructorul Sergiu Dobârta, specializat în XBody, care mi-a arătat vestiarul și mi-a dat un echipament: o bluză și o pereche de colanți, din bumbac, foarte confortabili.

În 5 minute m-am îmbrăcat și am intrat în zona de antrenament. Înainte de a trece la treabă, mi-am introdus datele în aparat pentru ca la următoarea ședință instructorul să știe la ce intensitate s-a lucrat.

IMG_3823Următorul pas a fost punerea echipamentului ce conţine pad-uri care maschează electrozii. Acesta a fost conectat printr-un cablu la aparat și a fost setat nivelul intensităţii electrice. În momentul în care instructorul a pornit aparatul, am început să simt cum toți mușchii încep să lucreze. Senzația inițială a fost de furnicături, lucru care mi s-a părut puțin ciudat însă în mai puțin de un minut m-am obișnuit.

Am început programul cu mișcări simple, ușoare, cu intensitate electrică mică, care, după ce m-am acomodat cu senzația de „curentat”, au crescut. În cele 20 de minute mi s-au dat câteva exerciții care par foarte ușoare, însă la o intensitate maximă. Am început cu joc de gleznă, câteva sărituri, genunchii la piept, deci după cum spuneam, exerciții de tip cardio care par simple, asta până în momentul în care ești nevoit să le faci.

IMG_3862Intensitatea cu care îți lucrează fiecare mușchi din corp face dintr-o banală fandare un exercițiu complex. Simți la intensitate maximă fiecare mișcare și mai ales simți că ceva se întâmplă în fiecare mușchi al corpului. Aș putea descrie doar 10 minute de exerciții conectată la X Body ca un antrenament intens de 2 ore.

După aproximativ 10 minute, Sergiu, instructorul care te ghidează, te ajută și te asistă la fiecare mișcare, a mărit intensitatea aparatului. Am făcut aproximativ 5 minute extrem de intense, un circuit de câteva exerciții a câte 2 repetări fiecare și pauze între repetări. Recunosc că inițial am crezut că nu voi putea face nici măcar trei minute la asemenea intensitate, dar cu ajutorul instructorului care m-a motivat am reușit să „supraviețuiesc”:).

Au urmat încă 5 minute de exerciții la o intesitate mai mică și la final un binemeritat masaj.

Cea mai grea parte din acest antrenament a urmat abia a doua zi, când scările coborâte de la etajul trei până la parterul blocului mi s-au părut interminabile, din cauza febrei musculare.

Printre beneficiile acestui tip de antrenament este timpul, pe care toți ne plângem că nu îl avem. Am lucrat doar 20 de minute și pe lângă asta nu am avut nevoie de echipament, deci am mai scutit niște bani pentru colanți, tricouri, pantofi de sală sau altele.

Cum funcționeză X Body 

Până la 90% din mușchi lucrează în timpul antrenamentului cu XBody, ceea ce duce obținerea unui tonus muscular mult mai rapid.
Datorită antrenamentului intensiv, efectul de ardere a caloriilor poate dura până la 24-48 ore după ședința cu XBody.

IMG_3889XBody  folosește tehnologia EMS (Simulare Musculară Electrică) pentru a obține rezultatele dorite în mod concentrat, eficient și mai ales în siguranță.

Formarea EMS are un efect terapeutic, deoarece te ajută să ai un sentiment de bunăstare fizică și mentală.

Antrenamentul XBody tonifică masa musculară și promovează activitatea metabolică în timpul și după sedință. Poți arde până la 500 de calorii în timpul  antrenamentului cu XBody și până la 2000 de calorii, în următoarele 24-48 de ore. Greutatea  poate fi redusă în mod corespunzător și în mod durabil, în special în legătură cu o alimentație sănătoasă. Pentru femei, XBody realizează, de asemenea, o reducere a circumferinței în primul rând în zonele cu probleme: talie, șold și coapsă.

Un exemplu că aparatul minune chiar dă roade este dat chiar de una dintre clientele Fun FIT Studio care spune că de la o ședință la alta a reușit să slăbească în jur de 1,5 kg.

Anumite categorii de persoane nu pot folosi aparatul X Body

Cu toate aceste beneficii, aparatul nu poate fi folosit de către femeile însărcinate sau cei care suferă de: epilepsie, hernie abdominală, tuberculoză, leucemie, diabet, leziuni de piele, hemofilie gravă, insuficiențe cardiovasculare asociate cu tulburări vasculare, boli grave de neurologie, boli infecțioase, tromboză sau alte boli de acest gen.

De asemenea, nu se recomandă folosirea aparatului de către minorii sub 14 ani.

Pe durata antrenamentului trebuie respectate cu strictețe instrucțiunile  antrenorului, pentru a evita posibilele accidente.

Numărul de ședințe recomandate nu pot să depășească două- trei pe săptămână.

IMG_3891TARIF: 

O ședință de probă: 35 de lei

Prețul unei ședințe: 70 de lei

Abonament cu 5 ședințe: 295 de lei

Abonament cu 10 ședințe + 1 gratuit: 550 de lei

Doamnele sau domnii interesați să apeleze la ședințele X Body trebuie să știe că Fun Fit Studio, singurul centru de acest gen din Alba, se află lângă fosta policlinică din Alba Iulia, pe Bulevardul Transilvaniei nr.20, Bl 63, parter.

Dacă doriți o ședință, este necesar să vă programați la numărul de telefon 0760.068.297.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Primarul comunei Meteș, Dan Cosmin Opruța, a decedat din cauza COVID 19 la Spitalul din Târgu Mureș. Avea 38 de ani

Publicat

Primarul comunei Meteș din județul Alba, Dan Cosmin Opruța, a decedat după ce a contactat virusul COVID-19. 

Potrivit surselor alba24.ro, acesta a fost internat la începutul săptămânii, pe secția ATI, a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, dar la scurt timp a fost transferat la Spitalul din Târgu Mureș, tot pe secția ATI.

Decesul s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01.00. Dan Cosmin Opruța avea 38 de ani.

Dan Cosmin Opruța a fost ales primar al comunei Meteș în 2016, din partea PNL și a fost reales, la alegerile locale din toama anului 2020.

știre în curs de actualizare.

sursă foto: Facebook

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Ministrului Transporturilor: din vară, de la Sibiu la Cluj, șoferii vor putea circula pe autostradă, fară întrerupere

Publicat

Din vară, șoferii vor putea circula pe autostradă, fară întrerupere, de la Sibiu la Cluj-Napoca. Cătălin Drulă, noul ministru al transporturilor, anunță că autostrada Sebeș Turda va fi dată în circulație integral în acest an. 

Autostrada dintre județele Cluj și Alba este un proiect inclus în bugetul de 8 miliarde de lei pe care România îl are la dispoziție în acest an pentru infrastructura rutieră şi feroviară.

Ministrul Transporturilor anunţă investiţii record de 8 miliarde de lei în infrastructură. Suma reprezintă fonduri europene nerambursabile şi contribuţie naţională, a declarat ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, la TVR.

De la Sibiu la Cluj Napoca fără întrerupere, pe autostradă

Din vară, șoferii vor putea circula pe autostradă, fară întrerupere, de la Sibiu la Cluj-Napoca. Ultimul lot lipsa al autostrăzii Sebeș – Turda, „Sântimbru – Aiud” ar urma să fie gata în iunie. Construcția tronsonului, lung de aproape 25 de kilometri, a început în decembrie 2014 și trebuia să fie finalizată, inițial, la sfârșitul lui 2016.

„Nu e mândrie pentru noi, deoarece acest contract pentru lotul 2 a fost semnat în 2014, deci la finele lui 2016 trebuia să fie gata. Să fie terminat în acum, în 2021, e trist pentru țara asta.

Ar însemna ca în acest an să avem o autostradă completă de la Sebeș la Turda, lotul fiind acum finalizat în proporție de 25%. De asemenea, între Târgu-Mureș și Ungheni vor fi 10 km din Autostrada Transilvania (A3) – dintre care 5 km de autostradă și 5 km de drumuri de legătură – care se termină anul acesta”, a spus ministrul.  

Pe autostrada Transilvania ar urma să fie gata, anul aceasta, un tronson de aproape 10 kilometri, între Târgu Mureș și Ungheni. Jumătate e cu profil de autostradă, iar restul, drum de legătură. Și segmentul „Chețani-Câmpia Turzii”, lung de 16 kilometri, are termen de finalizare 2021. Lucrările nu au avansat corespunzător, constructorul e în insolvență, iar contractul ar putea fi reziliat.

Anul acesta au termen de finalizare și două loturi ale drumului expres Craiova – Pitești, de aproape 40 de kilometri Dar și centura ocolitoare a orașului Satu Mare, de 20 de kilometri, din care jumătate este drum expres. Și pe centura Capitalei sunt lucrări care ar putea fi gata.

Dintre toate cele cinci pasaje care se construiesc pe șoseaua de centură a Capitalei, doar cel de la Mogoșoaia ar putea fi gata în avans anul acesta. Termenul din contract pentru finalizarea lucrării este aprilie 2022.

Lotul 1 al A10, între bretelele scurte ale nodului Sebeș și nodul Alba Iulia Nord, a fost deschis în decembrie.

Lotul 2, care va permite rularea doar pe șosele de mare viteză de la Cluj la Sibiu, va fi gata în acest an. A10 va avea 70 km, fiind împărţită în patru loturi.

Lotul 1 al A10, între bretelele scurte ale nodului Sebeș și nodul Alba Iulia Nord, a fost deschis în decembrie. Lotul 2, care va permite rularea doar pe șosele de mare viteză de la Cluj la Sibiu, va fi gata în acest an. A10 va avea 70 km, fiind împărţită în patru loturi.

Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Pe lotul 1 antreprenor general este Impresa Pizzarotti (Italia), iar pe lotul 2, Aktor (Grecia). Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018.

„Mă lămurisem de ce nu avem autostrăzi în România înainte de a ajunge la minister. De opt ani mă uit la acest domeniu şi am bine dimensiunea a ceea ce se întâmplă în domeniu. Lipseşte sau a lipsit foarte mult capacitatea instituţională, competenţa, profesionalismul, apoi natura în sine a domeniului.

Oamenii nu mai au răbdare. Atunci e tentaţia de a promite marea cu sarea şi de a nu aşeza niciodată lucrurile pe baze solide. E nevoie de reformă, de profesionalism, de eficienţă. Au fost ani de zile când nu am reuşit să absorbim fonduri europene, dar anul acesta îmi doresc să fie recordul în materie de sume investite în infrastructura rutieră şi feroviară.

Vor fi 8 miliarde de lei care se vor duce în proiecte pe feroviar şi rutier, proiecte care sunt în construcţie, precum ar fi Piteşti – Sibiu, lotul 1, podul de la Brăila, Sebeş – Turda (A10), lotul 5 de la Piteşti – Sibiu, A0 Sud – autostrada de centură a Bucureştiului”, susţine oficialul.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

SC VERY TRANS SRL: ANUNȚ DEMARARE PROIECT “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” (P)

Publicat

ANUNȚ DE ÎNCEPERE PROIECT 

PROIECT COFINANȚAT DIN FONDUL EUROPEAN DE DEZVOLTARE REGIONALĂ

PRIN PROGRAMUL OPERAȚIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020

Axa prioritară 3 – Sprijinirea IMM-urilor ca reacție la pandemia COVID-19

Prioritatea de investiții 3d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și de a se angaja în procesele de inovare

În luna decembrie 2020 a fost semnat Contractul de finanțare nr. M2-734 din 16/12.2020 pentru proiectul „Granturi pentru capital de lucru acordate beneficiarilor IMM-uri cu activitate economică în unul din domeniile de activitate prevăzute în anexa 2 , din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.130/2020”, privind unele măsuri pentru acordarea de sprjin financiar din fonduri externe nerambursabile , finanțat din Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Obiectivul general al proiectului constă în acordarea de sprijin financiar IMM-URILOR din fonduri externe nerambursabile în contextul pandemiei de SARS-CoV-2 (Covid 19).

Obiectivul specific al proiectului OS 3.1 – Consolidarea poziţiei pe piaţă a IMM-URILOR afectate de pandemia COVID – 19 .

Rezultate in urma implementarii proirectului : menținerea sau suplimentarea numarului de angajați existenți la data înscrierii electronice pentru o perioada de minim 6 luni de la momentul plății ajutorului financiar.

Beneficiar: SC VERY TRANS SRL, cu sediul în LANCRAM, str. Noua nr. 191 jud. Alba (locul implementării).

Valoarea totală a proiectului: 834.813.75 RON, din care 725.925 RON finanțare nerambursabilă, contribuție proprie 108.888,75 RON.

Data inceperii proirectului : 21.12.2020 Cod unic raport 884544261

Durata proiect: 6 luni, data finalizare proiect 18.06.2021.

Date de contact: e-mail very.trans@yahoo.com, tel 0744287486 Spatacean Calin

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

“Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020”

Vezi AICI comunicatul (.PDF)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA centrelor de vaccinare din Alba, valabilă din 8 februarie. Alte TREI locații vor fi deschise în județ

Publicat

DSP Alba a anunțat miercuri că din 8 februarie în județul Alba vor funcționa alte trei centre de vaccinare, fiecare cu câte un flux, destinate persoanelor eligibile în etapa a doua de imunizare anti-COVID.

Una dintre locații este destinată exclusiv cadrelor didactice și personalului din învățământ.

Vezi și Centru de VACCINARE anti-COVID în Alba, exclusiv pentru profesori. Câți dascăli și angajați auxiliari vor să se vaccineze

Lista completă a centrelor de vaccinare funcționale din 8 februarie în județul Alba:

Alba Iulia

1. Sala de sport a Universității ”1 Decembrie 1918” – 4 fluxuri de vaccinare (funcțional)

2.  Sala de Sport a Liceului Alexandru Domșa (Alba Iulia, str. Tudor Vladimirescu nr. 143) – un flux de vaccinare – din 8 februarie (locație destinată exclusiv cadrelor didactice și personalului din învățământ)

Aiud – Sala de sport (str. Tribun Tudoran, nr. 5) – un1 flux de vaccinare (funcțional)

Blaj – Centrul Cultural Iacob Mureșianu, (str. Republicii, nr. 36) – un flux de vaccinare (funcțional)

Cugir – Centrul Cultural Cugir (parter) – un flux vaccinare – funcțional

Câmpeni – Sala de sport nr. 2 (str. Izvoarelor, nr. 2B) – un flux vaccinare (funcțional)

Abrud – Spitalul Orășenesc ”Dr. Alexandru Borza” (str. Republicii nr 13) – un flux de vaccinare – din 8 februarie

Ocna Mureș – Sala de Sport a Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” (str. 9 Mai nr 2) – un flux de vaccinare – din 8 februarie

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate