Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Zăpadă şi atmosferă de vacanţă la Poarta Raiului. De la începutul lunii decembrie, s-ar putea schia în Munţii Şureanu

Publicat

zapada munte 2Atmosfera de vacanţă de iarnă la munte se resimte la Poarta Raiului, în Munţii Şureanu, de câteva săptămâni. Chiar dacă sezonul nu a început oficial, cei care vor să petreacă un sejur de relaxare, cu zăpadă şi aer curat de munte, pot alege locaţia deosebit de atractivă din judeţul Alba.

Poarta Raiului este o zonă de o frumuseţe deosebită, situată între vârfurile Şureanu, Pătru şi Canciu, descrisă în operele lui Mihail Sadoveanu. Situată la o altitudine de 1565 m, oferă zăpadă naturală timp de aproape 5 luni pe an, din decembrie până la sfârşitul lunii aprilie.

În acest an, prima ninsoare a fost încă de la sfârşitul lunii septembrie, iar de atunci a nins de mai multe ori.

“Natura este darnică în continuare, la capitolul ninsoare. Zâna Iarnă îşi ia atribuţiile foarte în serios. A nins la munte astă-noapte, mult şi frumos”, spun reprezentanţii Pensiunii Poarta Raiului, care-şi aşteaptă oaspeţii.

Stratul de zăpadă măsoară 10-15 centimetri şi continuă să ningă în zonă.

La circa trei kilometri sunt şi pârtiile de pe Domeniul Schiabil Şureanu, la peste 2.000 m altitudine. Totuşi, pentru a fi practicabile, mai trebuie să se depună zăpadă. În funcţie de condiţiile meteo, este posibil să se poată schia, din prima parte a lunii decembrie.

Pentru a ajunge în zonă, dinspre Sebeş (Alba), se merge pe DN67C – Transalpina. Din zona barajului Oaşa, în partea dreaptă se urmează DJ 704 (drum pietruit) spre Mănăstirea Oaşa şi apoi se urcă pe munte până la Luncile Prigoanei şi de acolo, pe DJ 709 K, la Poarta Raiului şi Domeniul Schiabil Şureanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax