Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO- VIDEO: Ce echipă aveam odată… Zece ani de la ultima mare victorie în Liga 1: Unirea Alba Iulia – Steaua București 2 -1

Publicat

YouTube video

Astăzi se împlinesc 10 ani de la ultima victorie mare obținută de Unirea Alba Iulia pe prima scenă a fotbalului românesc: 2-1 în meciul cu Steaua București.

Pe 1 mai 2010, ocupanta locului 3 în Liga 1, Steaua București, echipa patronată de Gigi Becali și antrenată de Mihai Stoichiță se confrunta, la Alba Iulia, cu echipa din Cetatea Marii Uniri, prezentă la acel meci din postura de nou–promovată, ocupând ultima poziție în clasament. La acea vreme, ”alb–negrii” erau antrenați de sârbul Blaz Sliskovic.

Echipa bucureșteană se lupta în acel sezon pentru titlu, despărțind –o doar șase puncte de primul loc ocupat de CFR Cluj.

Meciul s-a disputat pe stadionul ”Cetate”, în fața a 7.000 de spectatori. Cei care nu și–au găsit bilet, au ales să urmărească partida de pe blocurile aflate în construcție în imediata vecinătate a arenei.

Unirea Alba Iulia s-a impus cu scorul de 2 – 1 (1 – 1) în fața Stelei, prin golurile marcate de doi foști jucători ai CFR din Gruia: Rade Veljovic (care a înscris după ce a înșirat pe traseu 5 steliști, plus alte câteva ocazii de a mai înscrie) și Florin Dan (execuție din lovitură liberă de la 25 metri), iar pentru bucureșteni a marcat Arman Karamyan.

În această partidă și-a făcut debutul în Liga 1 Nicușor Stanciu, jucător care la ora meciului avea doar 16 ani.

Succesul a fost unul cu gust amar. La finalul acelui sezon Unirea retrograda în Liga 2, de pe ultima poziție, trimițând titlul la Cluj.

Iată și cele două echipe prezente pe teren:

Alba Iulia: Rotaru – Balan, Poverlovici, Vujadinovic, Bucurica – Cristea, Dalbea, Dan Florin, Veljovic – Olah, Jovanovic.

Steaua: Zapata – Golanski, Baciu, Jelev, Petre Marin – Nicolita, Ov.Petre, Plesan, Arman Karamyan – Surdu, Stancu.

După acel meci, echipa din capitală era pusă la colț de presă, ”Îngenuncheați de ultima clasată”; ”Prizonierii Cetății”, ”Uciși de lanternă”; ”Steaua a încasat-o rușinos la Alba Iulia și a pierdut orice șansă la titlu” fiind câteva dintre titlurile apărute în ziare.

De atunci, Unirea Alba Iulia și Steaua s–au mai aflat față în față, într–un meci oficial, în 2018, în șaisprezecimilie Cupei României, meci care s–a disputat la Zlatna și în care Steaua s-a impus cu scorul de 0 – 1.

(Articol de Sorin Giurcă)

Sursa foto: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 02.05.2020 at 19:00

    Ce aveam ? O echipa retrogradata, asta aveam !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax