Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Zeci de credincioşi, la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, pentru a-l sprijini pe preotul Cristian Pomohaci, acuzat că i-a făcut avansuri sexuale unui minor

Publicat

19489424_1701269683224428_188115777_n Zeci de credincioşi au venit luni, la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, pentru a-l sprijini pe preotul Cristian Pomohaci. Acesta a fost convocat de superiorii din biserică, după ce o înregistrare audio în care acesta ar fi făcut avansuri sexuale unui tânăr de 17 ani a fost făcută publică.

UPDATE: În jurul orei 12.00, preotul Pomohaci a ajuns la sediul Arhiepiscopiei, prin intrarea din spatele complexului eparhial. Acesta i-a salutat pe susţinători, care l-au aplaudat cu putere, unii izbucnind în lacrimi.

UPDATE: La ora 14.30, preotul Cristian Pomohaci a plecat în grabă. Acesta a evitat contactul cu presa și s-a ascuns în sala în care a fost audiat unde a stat mai bine de o oră pentru a evita întrebările jurnaliștilor. Preotul a fost scos din Arhiepiscopie pe o ușă lăturalnică de un alt preot care conducea o mașină cu numere de Brașov BV 88 DUH. 

YouTube video

Mașina lui Pomohaci – MS.111.SUS (IISUS) a rămas parcată în spatele Catedralei, acesta preferând să părăsească Arhiepiscopia cu o altă mașină.

YouTube video

YouTube video

Preotului i s-ar fi făcut dosar de caterisire, mai ales că acesta nu ar fi la prima abatere gravă.

UPDATE: Eugen Moldovan, consilier bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, a declarat că preotul Cristian Pomohaci nu mai are voie să slujească pentru 30 de zile. În această perioadă va trebui să îşi pregătească apărarea, având în vedere că deocamdată nu a putut demonta acuzaţiile.

Cristian Pomohaci nu ar fi recunoscut aceste acuzaţii, la Centrul Eparhial.

Vedeți mai jos, integral, declarația reprezentantului Arhiepiscopiei Alba Iulia despre situația preotului Cristian Pomohaci:

YouTube video

UPDATE 1: Cazul preotului Cristian Pomohaci a ajuns şi în atenţia autorităţilor de anchetă. “Inspectoratul Județean de Poliție Mureș a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârșit în prezența sau asupra unui minor, moiv pentru care s-a dispus efectuarea de verificări prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș sub aspectul săvârșirii infracțiunii de racolare de minori în scopuri sexuale”, precizează IPJ Mureș.

VIDEO

 

 

Cristian Pomohaci este preot în parohia Moşuni, din judeţul Mureş. Este divorţat, a adoptat patru copii şi este şi un cunoscut interpret de muzică populară.

YouTube video

În timp ce în sediul Arhiepiscopiei se decidea soarta preotului, în curte, credincioşii cântau.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat, pentru Realitatea TV, că părintele Cristian Pomohaci a mai fost sancționat în ultimii patru ani pentru abateri disciplinare, dar niciuna nu a avut legătură cu subiectul hărțuirii sexuale. Potrivit acestuia, se așteaptă rezultatele unei anchete pe care o va demara o comisie specială întrunită la Alba Iulia, în urma căreia se vor trage concluziile și modul în care Pomohaci va fi sancționat. „Dacă înregistrarea se dovedește a fi autentică, se vor lua măsuri”, a declarat Vasile Bănescu.

„Fiind un foarte cunoscut cântăreț de muzică populară, activitățile paralele nu s-au intersesctat mereu în cel mai fericit mod cu preoția, astfel că acesta pleca neanunțat, dar s-a așteptat permanent o îndreptare a sa”, fapt care l-a adus în vizorul Arhiepiscopiei din Alba Iulia, fiind sancționat și mustrat din aceste cauze. Una dintre mustrări a constat în recluziunea sa la o mănăstire din epahia respectivă, conform declarației purtătorului de cuvânt.

“Eu sunt tare supărat pe acest preot care îmi produce suferință de mai multe de patru ani. El are foarte multe abateri și, deși a promis că se îndreaptă, nu s-a ținut de cuvânt… Ce a făcut el, mă refer auzind înregistrarea, este un mare păcat, foarte mare păcat. Un preot care face așa ceva se face vinovat de cădere din har și nu mai este vrednic de haina preoțească și să slujeasca la masa Sâantului Altar sau sa invoce Duhul Sfânt. Indubitabil, Cristian Pomohaci trebuie să fie oprit de la săvârsirea celor sfinte conform canoanelor Bisericii Ortodoxe a Răsăritului”, a declarat ÎPS Irineu, Arhiepiscop Ortodox de Alba Iulia, potrivit realitatea.net.

Fragmente din înregistrarea audio (sursa – realitatea.net):

Preot: Eu trebuie să zic, nu tu trebuie să zici! Că te iubesc!
Victima abuzului: E bine daca ma iubiţi…
Preot: Uite-te ce speriat e… Gândeşti că e o căprioară… Vai… Aşa esti, da?…
Victima: Nu îs comod cu treburile astea!
Preot: Nici nu vreau să fii, că dacă ai fi, nu erai lângă mine!…
În timp, o să fii obişnuit!
(…)
Victima abuzului: Ce vreţi să vă arăt?
Preot: Ce să îmi arăţi? Pai, ciocanul…
Victima abuzului: Ciocanul? Eu ştiu… când să vi-l arăt? Vi-l arăt într-o zi!
Preot: Când?

„Facem sex, te plătesc pentru sex! Dacă între noi o să fie o relaţie de prietenie, atunci eu ştiu ce am de făcut, deci nu o să trebuiască să îmi ceri tu sau să trebuiască să mă cauţi tu, că ştiu eu ce am de făcut pentru tine!”, ar fi spus preotul, în înregistrarea audio, către un minor de 17 ani, potrivit stirileprotv.ro.

În actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Tara lui Papura Voda

    luni, 26.06.2017 at 12:03

    Deci sa inteleg, astia sunt tot aia care sunt impotriva casatoriilor gay, dar pe de alta parte il sustin pe acel individ care a vrut sa intretina relatii sexuale cu un minor ? Cretin popor !

  2. Alin

    luni, 26.06.2017 at 17:54

    Zeci de credinciosi sau zeci de pedofili?

  3. Ionel

    luni, 26.06.2017 at 19:07

    Religie=manipulare=putere. Simplu. Matematic. Cel mai mare pacat este acela de a manipula oamenii. Preotii cunosc si raspandesc definitia pacatului si tot ei deci, stiu si cel mai bine cum sa il comita. Existenta lor este prin definitie un pacat, pentru ca manipuleaza enorm de multi oameni creduli. Fiecare dupa puterile sale.

  4. A.D.

    luni, 26.06.2017 at 22:28

    Pupatorii de moaste au ajuns sa-i sustina pe pupatorii de ciocan !!! Asta e definitia ipocriziei.
    Religia e ok …fanatismul religios insa e pentru retardati .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax