Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(FOTO-VIDEO) Zilele Cetăţii Sebeş, prima zi de distracţie: Oficialităţi în costume medievale, concerte de muzică şi spectacole de animaţie

Publicat

YouTube video

Zilele Cetăţii Sebeş au început, vineri, cu oficialităţi locale îmbrăcate în straie medievale şi mulţi spectatori, care au colorat centrul oraşului, de la orele după-amiezii. Spectacole de divertisment, prezentare de costume medievale şi demonstraţii de luptă, animaţie cu foc şi multă distracţie, de asta au avut parte în prima zi a evenimentului cei care au dorit să vadă oraşul Sebeş şi în altă ipostază decât cea de de zi cu zi.

În deschiderea festivităţilor, primarul Alexandru Dăncilă şi viceprimarul Adrian Bogdan s-au prezentat mulţimii în haine de cavaler, aşa cum se cuvine unor gazde ale Cetăţii. Adrian Bogdan a avut chiar curaj şi îndemânare să îi întâmpine pe invitaţi călare pe un cal, recreând astfel o parte din atmosfera vremurilor trecute. Printre alte oficialităţi prezente la sărbătoare au putut fi văzuţi deputatul Clement Negrut şi fostul senator Nicolae Dobra.

Locuitorii din Sebeş şi invitaţii lor s-au întreţinut cu muzică prezentată într-un spectacol de divertisment de către Caravana Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia. Cu o întârziere, din motive organizatorice, de aproape două ore, au urcat pe scenă Ansamblul coregrafic Calliope, Antynya, Trupa de Teatru Skepsis, Flaviu şi Ricky de la Românii au Talent şi interpreţii Florin Covaciu şi Simona Niculeasă. A mai fost trecută în program o prezentare de modă cu manechinele Miss Turism Alba şi DJ M’Livio.

Locaţiile sărbătorii sunt amenajate în Parcul Primăriei şi în zona Casei de Cultură. În cadrul Zilelor Cetăţii poate fi vizitat târgul breslaşilor şi sunt organizate parade medievale.
Tot în programul de vineri, participanţii la eveniment au mai putut urmări dansuri orientale cu Anaya, teatru şi animaţie cu trupa Trimbulinzii, concert de muzică cu cimpoaie şi tobe cu formaţia Bordo Sarkany (Ungaria) şi animaţie cu foc, cu trupa Sirius, la Tabăra Medievală, Parcul Primăriei.

De asemenea, pentru invitaţi a fost pregătită o ediţie specială de „Folk fără vârstă”, prezentată de Manuela Popescu şi Eugen Cristea de la Radio România Actualităţi şi susţinută de Florin Săsărman, Greenline, Our Band, Daniel Avram, Vali Şerban, Emeric Imre, Maria Gheorghiu, Eugen Cristea, Ovidiu Mihăilescu, Mircea Vintilă.

Concerte-surpriză pentru iubitorii de muzică dance, prezentate de Steve şi Ciprian Boca de la ILoveRadio.ro i-a avut ca staruri pe Alex Velea şi Connect-R. De altfel, pe tot parcursul după-amiezei şi serii, hiturile momentului şi cea mai antrenantă muzică a fost asigurată de echipa iLoveRadio şi invitaţii lor: DJ K-bral, DJ Mike Iova şi DJ Phill.

Deşi concertul lui Alex Velea era programat să înceapă la ora 22.30, acesta a urcat pe scenă abia la miezul nopţii. Odată ajuns la Sebeş, fanii au uitat de aşteptare şi au început să-i scandeze numele şi să-i fredoneze melodiile.
Nici Connect-R nu a „respectat” programul stabilit de organizatori. Artistul a susţinut concertul după ora 1.00, în condiţiile în care fusese programat la ora 23.45. Se pare că nici norocul nu a fost de partea sa: la proba de sonorizare, acesta şi-a dat seama că microfonul nu mai funcţiona. După rezolvarea acestei probleme, a apărut o altă neregulă: vocea sa nu se auzea în boxe. Dar pentru a nu-şi mai pune fanii pe jar, Connect-R  a susţinut concertul şi fără cele două boxe. Iar, dacă la Alex Velea admiratorii au fost în extaz, la auzirea hitului „Eu vara nu dorm” a lui Connect-R, aceştia au „explodat” şi au cântat întreaga melodie. După terminarea concertului, „artistul verii” a plecat la Alba Iulia, pentru un nou spectacol.

Flavia NICOLAE

Andreea MEZEI

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

 

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax