Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ziua Independenţei de Stat, celebrată la Alba Iulia. Ceremonial la Cimitirul Eroilor, cu oficialităţi locale şi Adrian Chira, cel mai tânăr patriot

Publicat

coroane cimitirul eroilor alba iulia În fiecare an, pe data de 9 mai, sunt celebrate Ziua Independenţei României, sfârşitul celui de-al doilea război mondial și Ziua Europei. Cu această ocazie, la Alba Iulia au fost organizate o serie de manifestări, la Cimitirul Eroilor.

Autorităţile judeţene şi locale, unităţi militare, asociaţii ale veteranilor de război şi rezerviştilor au participat marți, de la ora 12.00, la ceremonii organizate la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.

În cadrul ceremonialului s-a intonat Imnul Naţional, a fost oficiat un ceremonial religios, s-au rostit alocuţiuni privind semnificaţia momentului şi au fost depuse coroane, jerbe şi buchete de flori. De asemenea, a avut loc și o defilare a Gărzii de onoare, formată din elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

YouTube video

La manifestări au participat, printre alții, prefectul județului Alba, Dănuț-Emil Hălălai, reprezentanți ai Consiliului Judeţean Alba, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, reprezentanți ai unităților militare şi MAI, Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, Asociaţia Veteranilor de Război, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, IȘJ Alba, DSVSA Alba, Direcției Județene pentru Cultură Alba, Casei Județene de Pensii Alba, Casei Județene de Asigurări de Sănătate Alba și DSP Alba.

Printre cei prezenți s-a numărat și micuțul Adrian Chira, cunoscut drept cel mai tânăr patriot din România. Reamintim că acesta a primit, anul trecut, de la fostul ministrul MApN, un brevet onorific de soldat, „ca unui autentic patriot și susținător necondiționat al Armatei Române”.

Băiețelul în vârstă de 4 ani din județul Mureș a stat alături de prefectul Dănuț Hălălai, iar la finalul ceremoniei a defilat alături de elevii Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax