Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO | Poliţia Locală din Alba Iulia, așa cum n-ai vazut-o niciodată: Demonstraţie de forţă cu arte marţiale şi „infractori” încătuşaţi

Publicat

YouTube video

Miercuri, poliţiştii locali din Alba Iulia au prezentat un exerciţiu demonstrativ complex cu ocazia Zilei Naţionale a Poliţiei Locale. Începând cu ora 13.00, în zona statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina, cei care au trecut prin zonă au avut ocazia să vadă cum se procedează într-o situaţie de legitimare a unor persoane recalcitrante, dar şi modul în care se oferă sprijin patrulei care se confruntă cu un atac cu arme albe. Pe lângă această simulare, poliţiştii locali şi-au arătat îndemânarea şi forţa într-un exerciţiu cu tehnici marţiale.

Cu ocazia Zilei Naţionale a Poliţiei Locale, la Alba Iulia a vut loc o simulare de legitimare a unor persoane recalcitrante. Exerciţiul a început cu oprirea unui autovehicul de către doi poliţişti locali, pentru legitimarea pasagerilor, care nu au respectat indicatorul „Oprire/Interzis”. Aceştia din urmă refuză să se legitimeze şi nu cooperează cu oamenii legii, au devenit violenţi, moment în care se cere ajutorul unor patrule pentru intervenţie. Pasagerii deţin asupra lor şi o armă albă, iar poliţiştii locali din cadrul patrulei îi imobilizează pe cei doi şi îi încătuşează pentru a-i preda Poliţiei muncipiului Alba Iulia.

Marius Ardeleanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Alba Iulia a spus că astfel de situaţii sunt foarte rare în municipiul Alba Iulia, dar oamenii legii au arătat miercuri că sunt pregătiţii pentru un astfel de caz.

YouTube video

Cu ajutorul tehnicilor marţiale, pe care poliţiştii locali le exersează în fiecare zi, pentru a fi pregătiţi în situaţii unde este solicitată forţa, viteza şi îndemânarea, în faţa spectatorilor aceştia au efectuat o demonstraţie de spargere.

YouTube video

Marius Ardeleanu a spus că Poliţia locală este „practic moştenitoarea altor tradiţii, practic din 1994 Corpul Gardienilor Publici, din 2005 Poliţia Comunitară, iar din 2010 Poliţia Locală. În acest timp au crescut atribuţiile noastre, de la 1 februarie odată cu modificarea Codului de Procedură Penală inclusiv constatarea constatarea flagrantă a infracţiunii şi întocmirea actelor care sunt necesare în acest caz. Nu este uşor, le facem pe salarii de funcţionari publici”.

La eveniment au fost prezenţi atât şeful Serviciului Poliţia Locală Alba Iulia, Ioan Vodă, cât şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava şi viceprimarul Paul Voicu.

YouTube video


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Maresalu

    miercuri, 21.05.2014 at 18:40

    niste strungari , vai mama lor…un fas total.

  2. cearmambul

    miercuri, 21.05.2014 at 23:19

    Bravo Bretoiu
    i-ai rupt pe toti , am crezut ca iti sparge ala o bucata de BCA si de cap, ca atunci te premia Hava .

    la faza cu pusul catuselor insa tre sa mai exersezi putin eu daca eram in locul infractorului pana scoteai tu catusele fugeam de 3 ori .

    ce ai patit la manutza, te-ai lovit *****?

  3. stefan

    joi, 22.05.2014 at 09:19

    NIMENI NU-I PERFECT

    • cearmambul

      joi, 22.05.2014 at 23:36

      bine Shtefa , ieri ati facut demonstratii , si azi ati facut alte demonstratii pe strada Closca ,
      va ia sefu toate primele ce vi le-a dat ieri
      vai vai cred ca s-a intamplat de la cheful de ieri ……

  4. R Gabriela Maria

    sâmbătă, 21.06.2014 at 09:04

    super !!! Si respect d-nului primar Hava.Primar harnic 🙂 Datorita d-niei sale Alba e un oras tot mai frumos.Ce sa mai zic de zona cetatii ,e ca in Rai si foarte frumos restaurat si ce apartine istorie,…deci D-nul Hava ,un primar care merita sa reprezinte cat mai mult orasul,pt ca are initiative serioase pt un oras imp ca si Alba, …e reprentat din Pdl ,dar unul dintre aceia seriosi si harnici=primar ardelean respectabil ,indiferent !!!.Mult succes si spor d-nului Hava ! …Cat despre dragii nostri ai Politiei Romane ,…la fel mult succes,…Respect !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax