Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO | Poliţia Locală din Alba Iulia, așa cum n-ai vazut-o niciodată: Demonstraţie de forţă cu arte marţiale şi „infractori” încătuşaţi


Publicat

Miercuri, poliţiştii locali din Alba Iulia au prezentat un exerciţiu demonstrativ complex cu ocazia Zilei Naţionale a Poliţiei Locale. Începând cu ora 13.00, în zona statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina, cei care au trecut prin zonă au avut ocazia să vadă cum se procedează într-o situaţie de legitimare a unor persoane recalcitrante, dar şi modul în care se oferă sprijin patrulei care se confruntă cu un atac cu arme albe. Pe lângă această simulare, poliţiştii locali şi-au arătat îndemânarea şi forţa într-un exerciţiu cu tehnici marţiale.

Cu ocazia Zilei Naţionale a Poliţiei Locale, la Alba Iulia a vut loc o simulare de legitimare a unor persoane recalcitrante. Exerciţiul a început cu oprirea unui autovehicul de către doi poliţişti locali, pentru legitimarea pasagerilor, care nu au respectat indicatorul „Oprire/Interzis”. Aceştia din urmă refuză să se legitimeze şi nu cooperează cu oamenii legii, au devenit violenţi, moment în care se cere ajutorul unor patrule pentru intervenţie. Pasagerii deţin asupra lor şi o armă albă, iar poliţiştii locali din cadrul patrulei îi imobilizează pe cei doi şi îi încătuşează pentru a-i preda Poliţiei muncipiului Alba Iulia.

Marius Ardeleanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Alba Iulia a spus că astfel de situaţii sunt foarte rare în municipiul Alba Iulia, dar oamenii legii au arătat miercuri că sunt pregătiţii pentru un astfel de caz.

Cu ajutorul tehnicilor marţiale, pe care poliţiştii locali le exersează în fiecare zi, pentru a fi pregătiţi în situaţii unde este solicitată forţa, viteza şi îndemânarea, în faţa spectatorilor aceştia au efectuat o demonstraţie de spargere.

Marius Ardeleanu a spus că Poliţia locală este „practic moştenitoarea altor tradiţii, practic din 1994 Corpul Gardienilor Publici, din 2005 Poliţia Comunitară, iar din 2010 Poliţia Locală. În acest timp au crescut atribuţiile noastre, de la 1 februarie odată cu modificarea Codului de Procedură Penală inclusiv constatarea constatarea flagrantă a infracţiunii şi întocmirea actelor care sunt necesare în acest caz. Nu este uşor, le facem pe salarii de funcţionari publici”.

La eveniment au fost prezenţi atât şeful Serviciului Poliţia Locală Alba Iulia, Ioan Vodă, cât şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava şi viceprimarul Paul Voicu.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. Maresalu

  miercuri, 21.05.2014 at 18:40

  niste strungari , vai mama lor…un fas total.

 2. cearmambul

  miercuri, 21.05.2014 at 23:19

  Bravo Bretoiu
  i-ai rupt pe toti , am crezut ca iti sparge ala o bucata de BCA si de cap, ca atunci te premia Hava .

  la faza cu pusul catuselor insa tre sa mai exersezi putin eu daca eram in locul infractorului pana scoteai tu catusele fugeam de 3 ori .

  ce ai patit la manutza, te-ai lovit *****?

 3. stefan

  joi, 22.05.2014 at 09:19

  NIMENI NU-I PERFECT

  • cearmambul

   joi, 22.05.2014 at 23:36

   bine Shtefa , ieri ati facut demonstratii , si azi ati facut alte demonstratii pe strada Closca ,
   va ia sefu toate primele ce vi le-a dat ieri
   vai vai cred ca s-a intamplat de la cheful de ieri ……

 4. R Gabriela Maria

  sâmbătă, 21.06.2014 at 09:04

  super !!! Si respect d-nului primar Hava.Primar harnic 🙂 Datorita d-niei sale Alba e un oras tot mai frumos.Ce sa mai zic de zona cetatii ,e ca in Rai si foarte frumos restaurat si ce apartine istorie,…deci D-nul Hava ,un primar care merita sa reprezinte cat mai mult orasul,pt ca are initiative serioase pt un oras imp ca si Alba, …e reprentat din Pdl ,dar unul dintre aceia seriosi si harnici=primar ardelean respectabil ,indiferent !!!.Mult succes si spor d-nului Hava ! …Cat despre dragii nostri ai Politiei Romane ,…la fel mult succes,…Respect !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Șase cazuri COVID confirmate în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ

Publicat

Au fost înregistrate șase cazuri noi COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba duminică, 13 iunie.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 21.369 de persoane au fost confirmate pozitiv. De asemenea, 20.566 de persoane s-au vindecat și au fost înregistrate 704 decese.

Sâmbătă, în Alba au fost prelucrate 164 probe, la SJU. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 222.095.

Lista localităților cu cazuri confirmate în ultimele 24 de ore:

Alba Iulia – 1

Baia de Arieș – 1

Câmpeni – 1

Cetatea de Baltă – 1

Ciugud – 1

Gârda de Sus – 1

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,22 (anterior 0,24):

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Alba Iulia – 32 cazuri – 0,42 (anterior 0,43)

Câmpeni – 3 cazuri – 0,41 (anterior 0,55)

Blaj – 7 cazuri – 0,34 (anterior 0,39)

Sebeș – 11 cazuri – 0,33 (anterior 0,30)

Baia de Arieș – 1 caz – 0,26 (anterior 0,26)

Abrud – 1 caz – 0,19 (anterior 0,19)

Cugir – 4 cazuri – 0,16 (anterior 0,16)

Teiuș – 1 caz – 0,14 (anterior 0,14)

Aiud – 1 caz – 0,04 (anterior 0,04)

Ocna Mureș – 0 cazuri – 0,00 (anterior 0,00)

Zlatna – 0 cazuri – 0,00 (anterior 0,13)

Mediul rural:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19

Șpring – 5 cazuri – 1,92 (anterior 1,92)

Gârda de Sus – 2 cazuri – 1,32 (anterior 1,32)

Crăciunelu de Jos – 2 cazuri – 0,94

Cetatea de Baltă – 2 cazuri – 0,65

Ciugud – 2 cazuri – 0,62

Roșia de Secaș – 1 caz – 0,62

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tranzacția prin care Orange înghite Telekom România a ajuns pe masa Comisiei Europene. Ce schimbări ar produce în piața telecom

Publicat

Tranzacția prin care Orange va prelua 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) a fost notificată oficial în această lună la Comisia Europeană, arată datele Executivului european.

Potrivit Hotnews.ro dacă tranzacția este aprobată, românii care au internet fix, TV, telefonie fixă ori pachete de servicii fix-mobile de la Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) ar putea deveni în acest an clienți ai Orange, așa cum s-a întâmplat cu clienții UPC după ce operatorul de comunicații prin cablu a fost cumpărat de Vodafone.

Orange România a anunțat în 9 noiembrie 2020 că a semnat acordul pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (“TKR”), într-o tranzacție care va accelera, în mod semnificativ, strategia Orange de a deveni prima alegere a clienților pentru servicii convergente pe piața locală.

Orange va plăti un preț de achiziție total de 268 milioane €, fără exces sau deficit de trezorerie netă și considerând ajustările ce au loc de regulă la finalizarea tranzacției, ce corespunde unei valori economice a companiei de 497 milioane €, reprezentând 100% din capitalul Telekom Romania Communications și incluzând baza de clienți convergenți.

Telekom România este al doilea cel mai mare jucător de pe piața de servicii fixe de telecomunicații din România, cu o cifră de afaceri de 622 milioane €, raportată în 2019.

Prin infrastructura de rețea pe care o deține, TKR oferă servicii de telefonie fixă, internet în bandă largă și televiziune pentru 5 milioane de clienți, în timp ce 90.000 km de rețea de fibră optică conectează aproximativ 3 milioane de gospodării.

De asemenea, oferă servicii convergente fix-mobil pentru aproximativ 881.000 de clienți, la 30 iunie 2020, ca urmare a unui contract MVNO cu Telekom Romania Mobile.

Acești clienți vor migra către rețeaua mobilă Orange România după finalizarea tranzacției.

Datele Comisiei Europene arată că tranzacția Orange-Telekom România Communications (fostul Romtelecom) a fost notificată oficial în data de 8 iunie 2021.

Data provizorie stabilită pentru luarea unei decizii de către Comisia Europeană este 13 iulie 2021.

Ce s-ar schimba în piața de comunicații prin preluarea operațiunilor fixe ale Telekom de către Orange

Orange a anunțat în data de 9 noiembrie 2020 că a semnat cu grupul elen OTE acordul pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) la prețul de 268 milioane de euro.

Telekom Romania Communications este deținută de grupul elen OTE (54,01% din acțiuni) și de statul român (45,99% din actiuni).

Dacă tranzacția primește aprobarea Comisiei Europene și a Consiliului Concurenței, ar însemna că românii care au internet fix, TV, telefonie fixă ori pachete de servicii fix-mobile de la Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) ar putea deveni de la sfârșitul anului viitor clienți ai Orange, așa cum s-a întâmplat cu clienții UPC după ce operatorul de comunicații prin cablu a fost cumpărat de Vodafone.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Fanfara din Petrești începe seria concertelor de promenadă. Paradă muzicală, în Parcul Tineretului din Sebeș

Publicat

Fanfara din Petrești începe seria concertelor de promenadă, menite să însuflețească, prin accentele vechilor șlagăre cu influențe săsești, atmosfera serilor de duminică.

Potrivit reprezentanților Primăriei, concertul de promenadă se va derula sub forma unei parade muzicale, în Parcul Tineretului din Sebeș, începând cu ora 19:00.

Activitățile și concertele în aer liber ale Fanfarei din Petrești sunt susținute de Primăria municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: Avem și noi tulpină indiană. Ne dorim ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, crede că România se va confrunta cu al patrulea val al pandemiei: „Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare”.

Invitată în emisiunea ,,InSecuritate” de la Aleph News, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a vorbit, despre Programul Naţional de Secvenţiere, existent şi în România, dar şi despre o posibilă revenire, în contextul pandemic, al celui de-al patrulea val.

„Cred că dacă este să ne uităm şi cum a evoluat pandemia anul trecut, cu o creştere a cazurilor în toamnă şi, mă rog, o evoluţie ciclică în acest an şi jumătate care s-a scurs de la debutul pandemiei, ne aşteptăm ca acest ciclu să revină.

Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare. Şi atunci, aici e importantă în primul rând vaccinarea şi ne dorim ca răspunsul sistemului sanitar să fie unul rapid şi eficient şi aici e important pregătirea spitalelor”, a afirmat Ioana Mihăilă.

În ce privește tulpina indiană, dar şi numărul medicilor care au făcut scut, în prima linie, pe toată perioada pandemiei, Mihăilă spune: „La noi progresul a fost remarcabil, în sensul că, din martie, de când am început secvenţierea şi am inclus-o în Programul Naţional de Secvenţiere, începem să detectăm aceste variante.

În acest moment, secvenţierea o facem în două centre care au expertiză, pentru că am vrut, din nou, să nu facem rabat de la calitate – sunt două centre în Bucureşti care fac secvenţirea – dar partea de colectare a datelor vine de la nivelul mai multor regiuni. Reţeaua nu este încă complet dezvoltată. (…)

A fost descoperită și în România tulpina indiană

Avem şi noi tulpina indiană. Am făcut secvenţiere mai ales pentru pacienţii care au fost diagnosticaţi în Bucureşti şi în Ilfov şi acolo am descoperit mai multe cazuri”.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de ministru al Sănătăţii pe 21 aprilie 2021, din partea USR-PLUS, după ce Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîţu.

Ioana Mihăilă – fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi medic endocrinolog – este al patrulea ministru al Sănătăţii în timpul pandemiei, după Victor Costache, Nelu Tătaru şi Vlad Voiculescu.

sursa: mediafax

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate