Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ziua Poliției, sărbătorită la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Ziua Poliției Române a fost sărbătorită în avans, miercuri, la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. Începând cu ora 10.50, în curtea interioară a instituției de învățământ au fost prezenți, alături de elevi și cadre didactice, reprezentanți ai IPJ Alba, care au le-au prezentat tinerilor, pe lângă mici sfaturi și indicații, oferta educațională a Ministerului Afacerilor Interne. 

Printre cei prezenți s-au numărat comisarul șef Dan Toma, Șeful Biroului Rutier Alba Iulia și comisar șef Valentin Motoc, din cadrul Direcției Generale Anticorupție. De la eveniment au lipsit reprezentanți Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Alba, care au participat la o intervenție.

„Poliția Rutieră este o ramură separată în cadrul Poliției Române. Are o activitate specifică întrucât se ocupă în special cu traficul rutier. Dotarea Poliției Rutiere, în prezent, este formată din autospeciale, cea cu radar, MCV-ul, care are un echipament special de măsurare a vitezei și de supraveghere a traficului rutier, autoutilitare VW Polo pe care le folosim în supravegherea traficului rutier. În prezent, în dotare mai avem și un radar tip pistol pe care îl folosim pe o autospecială neinscripționată. Pe lângă activitățile de dirijare a traficului rutier, Poliția Rutieră mai are atribuții și în domeniul siguranței rutiere, în special pe semnalizarea rutieră. Suntem cei care cercetăm și investigăm accidentele de circulație, în care sunt implicați conducători auto sau pietoni. Avem și atribuții pe linia educației rutiere. Noi suntem cei care venim în școli alături de voi să vă spunem ce este bine și ce nu este bine să faceți în calitatea voastră de participanți la trafic, pietoni sau bicicliști sau, cei peste 18 ani, conducători auto”, le-a explicat elevilor comisarul șef Dan Toma.

„Noi ne ocupăm cu prevenirea și combaterea corupției în Ministerul de Interne. Adică prevenim corupția și în același timp o combatem pentru cei care practic lucrează în Ministerul de Interne și încalcă legile penale. Știți foarte bine că în Codul penal există niște infracțiuni de corupție care trebuie pedepsite când sunt încălcate. (…) Suntem o structură nou înființată, anul acesta împlinim 13 ani de înființare. Ne-am înființat în 2005 în scopul de a veghea la integritatea tuturor lucrătorilor din Ministerul de Interne și aici mă refer la polițiști, jandarmi, pompieri, toți cei care practic desfășoară activități în Ministerul de Interne. Corupția este un flagel care macină societatea noastră și din cauza aceasta trebuie să luptăm împotriva ei. Cu ajutorul vostru, generația tânără, pe care noi ne mândrim să o numim generația <anti-corupție>, sperăm să luptăm împotriva acestui flagel și să curățăm instituțiile de funcționari corupți”, a transmis comisarul șef DGA, Valentin Motoc.

Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte, începând cu anul 2002, la data de 25 martie.

Citeşte şi Ziua Poliţiei Române. CALENDARUL evenimentelor organizate de IPJ Alba, până în 25 martie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax