Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Ziua Porților Deschise la Școala „Avram Iancu” din Alba Iulia. 75 de locuri la clasele pregătitoare şi planuri pentru extinderea activităţii

Publicat

IMG_4874 Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia a organizat, miercuri, „Ziua Porților Deschise”, pentru părinţii care vor să-şi înscrie copiii în clasele pregătitoare. La activităţi au participat preşcolarii din grădiniţele arondate şcolii, precum şi părinţii acestora. Totodată, a fost prezentată și metodologia și calendarul de înscriere în învățământul primar 2015-2016.

Scopul evenimentului a fost familiarizarea copiilor care vor fi înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I cu mediul şcolar, dar şi cunoaşterea concretă de către copii, dar mai ales de către părinţi, a condiţiilor de învăţare oferite de şcoală, a activităţilor şi performanţelor realizate de elevii şi dascălii şcolii.

Înainte de începerea activităților organizate de elevii claselor a IV-a A și B, a fost prezentată metodologia și calendarul de înscriere a elevilor la învătâmântul primar. Părinții și copii care au fost prezenți la Școala „Avram Iancu” din Alba Iulia s-au și distrat alături de elevi, care au spus poezii, s-au jucat și au colorat împreună.

Pentru anul școlar 2015-2016, Scoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia are aprobate, conform proiectului planului de școlarizare, de 75 de locuri (3 clase) pentru clasa pregătitoare.

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, oferă copilului șansa de a învăța într-un mediu atractiv, prietenos, beneficiind de bază materială la standarde europene, se particularizează prin învățarea limbii germane. Oferă elevilor posibilitatea de învățare și dezvoltare personală în cadrul programului „Școală după școală”.

Datorită numărului tot mai mare de copii care vor să învețe la această școală, directoarea Elena Ignat vorbește despre o extindere a clădirii cu șase săli de clasă. „Dacă în 2009 când am venit ca director în această școală erau 368 de elevi, astăzi, în 2015 avem 660 de elevi. Vorbim de o dublare a numărului de elevi. Mă gândesc, cu siguranță, datorită activității care se derulează în școala noastră, datorită condițiilor și sigur, imaginea pozitivă pe care ne-am creat-o în comunitate ca urmare a ceea ce se întâmplă în școala noastră.

Datorită afluenței de copii înspre școala noastră, avem în acest moment o solicitare de extindere la Primăria municipiului și de construcție a unei săli de sport adecvate, pentru că într-o sală de sport își desfășoară activitatea câte 2-3 clase deodată. Sala de sport existentă este insuficientă pentru desfășurarea în condiții foarte bune a orelor. Avem o propunere de sală de sport, peste drum, este un teren al primăriei unde se va construi această sală de sport, și o extindere cu șase săli de clasă.

Sigur, nu se vor întâmpla peste noapte, acum se lucrează la studiile de fezabilitate și proiectele tehnice și sperăm că în 2 ani de zile să avem aceste extinderi” a declarat directoarea școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia, Elena Ignat.

Potrivit psihologului școlii, „evaluarea psihosomatică este obligatorie copiilor care nu împlinesc 6 ani până în data de 31 august. Această evaluare se va efectua la Colegiul Dorin Pavel. Se face programare la un număr de telefon care poate fi primit de la secretariatul școlii.

Părinții vor avea nevoie de o copie xerox după certificatul de naștere, copie xerox de la ambii părinți de pe cartea de identitate. Totul este prin joacă – va fi evaluată partea cognitivă, socială, emoțională”.

Documentele care atestă îndeplinirea Criteriilor specifice Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia:

– adeverință din care să reiasă că locul de muncă al unuia dintre părinți este în circumscripția școlii

– declarație pe proprie răspundere că bunicii locuiesc în circumscripția școlii

– declarație pe proprie răspundere că cel puțin unul dintre părinți a absolvit Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

– declarație pe propria răspundere din care să rezulte legătura de rudenie dintre copil și personalul angajat al școlii.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax