Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Ziua porților deschise” la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia. Întâlnire cu părinții, dascălii și viitorii elevi

Publicat

IMG_2955 Ca în fiecare an, înainte de a începe înscrierile pentru clasa pregătitoare, Școala „Avram Iancu” din Alba Iulia face o mică prezentare a instituției, a modului de predare și a tuturor avantajelor și dezavantajelor de care se vor lovi cei mici în primul an de școală. Miercuri, în sala de sport a școlii s-au adunat părinți și copii deopotrivă, la „Ziua porților deschise”, pentru a afla detalii din oferta educațională a instituției de învățământ.

Preşcolarii din grădiniţele arondate Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, precum şi părinţii acestora s-au întâlnit miercuri cu dascălii care le-ar putea ghida viitorul, din primii ani de școală.
În prima parte a evenimentului, directoarea Elena Ignat a făcut o prezentare a instituției, a evenimentelor pe care le derulează în fiecare an, dar și a proiectelor de extindere a școlii.
„Noi ne axăm pe învățământul de bază și pe dezvoltarea personală a elevilor și prin asta spun că școala noastră se diferențiază de alte școli, care pun accent pe vârfuri, etichete, imagine prin aceste vârfuri și de restul copiilor nu știu ce se întâmplă. Suntem 42 de cadre didactice și ne străduim să fim mereu în actualitate pentru că viața e meru schimbătoare și copiii sunt an de an altfel” spune Elena Ignat.
Ea a mai precizat că în momentul de față există 24 de săli de clasă, două construite anul trecut, și există un proiect de extindere, un grup de încă 6 săli de clasă, precum și o sală de sport.

Parta a doua a întâlnirii a fost dedicată exclusiv copiilor. Elevii din clasele a IV-a au pregătit câteva momente de dans și cântec în care i-au implicat și pe preșcolari.

Pentru anul școlar 2016-2017 sunt puse la dispoziție 75 de locuri (3 clase) pentru clasa pregătitoare.

Se pot înscrie în clasa pregătitoare copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2016, inclusiv, copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie, la solicitarea părinților, dacă evaluarea dezvoltării psihomotirice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea psihosomatică este obligatorie copiilor care nu împlinesc 6 ani până în data de 31 august. Această evaluare se va efectua la Colegiul Dorin Pavel în perioada 23 februarie-26 martie de luni până vineri între oarele 10.00-18.00.

Actele necesare înscrierii la Școala „Avram Iancu”

– cerere-tip de înscriere:
– actul de identitate al părintelui, tutorelui legal-copie și original;
– certificatul de naștere al copilului-copie și original;
– documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare

alte documente care atestă îndeplinirea criteriilor generale și/sau specifice.

Prima etapă de înscriere are loc în perioada 29 februarie-24 martie în care se face repartizarea copiilor înscriși în circumscripție.

În perioada 25-26 martie se vor afișa listele copiilor înmatriculați și locurile rămase libere.

A două perioada de înscriere, la care participă doar cei care nu sunt cuprinși într-o unitate de învățământ sau care nu au participat la prima etapă, are loc în perioada 30 martie-8 aprilie.
Listele finale se vor afișa în data de 15 aprilie.

YouTube video

YouTube video

YouTube video






















































Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax