Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(FOTO-VIDEO) Ziua referendumului: A început votarea. Vezi cu ce gânduri s-au prezentat politicienii din Alba la urne

YouTube video

Publicat

Este ziua referendumului, mult așteptată de unii, ignorată complet de alții. Aceasta este ziua în care cetățenii care merg la urne decid dacă președintele României va fi demis sau nu. Spre deosebire de alegerile locale, unde i-am putut întâlni pe toți politicienii din Alba la secțiile de votare, de această dată îi găsim pe aproximativ jumătate dintre aceștia. Membrii PDL și PP-DD au anunțat că nu vor participa la referendum, așa că cei prezenți la urne au fost politicienii de la USL.

Primul care și-a anunțat nerăbdarea în a ieși la vot duminică este președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu. Acesta a votat la fel ca la alegerile locale, la secția din Lipoveni, la ora 10.00.

Ioan Dîrzu a votat un gând „pentru intrarea României în normalitate, din punct de vedere politic și economic, pentru un viitor mai bun de care cu siguranță toți românii au nevoie”.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Florin Roman (PNL) a votat la secția numărul 10, din incinta Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, la ora 10.00. După cum însuși s-a exprimat, acesta a votat cu același gând cu care vine la vot de fiecare dată, acela de a-și folosi dreptul dobândit la revoluția din 1989.

„Vreau să îmi exercit un drept constituțional pentru care au murit mulți tineri în 1989. Indiferent care va fi miza acestor alegeri, voi ieși întotdeauna la vot pentru vă vreau să cinstesc memoria acelor oameni care au murit pentru ca noi să ne putem exercita votul”, a precizat Florin Roman.

Călin Potor, candidatul PNL la Primăria municipiului la alegerile locale, a votat tot la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, tot la ora 10.30. Acesta a introdus buletinul în urnă cu gândul la normalitate. „Îmi doresc ca România să devină o țară normală, respectiv să redevină o țară normală, în care fiecare să aibă de făcut doar ceea ce trebuie să facă prin fișa postului, în care oamenii și inclusiv șefii statului să se comporte cum trebuie, după cum uzanțele o cer. Cred că este un gest de om normal care își dorește o țară normală, o viață normală, o lume normală”, a precizat Călin Potor.

La fel ca în urmă cu o lună și jumătate, Teodor Atanasiu a votat la grădinița de pe strada Vasile Goldiș, la ora 11.00. „Am decis să îmi exercit cel mai important drept democratic al unui cetățean, dreptul la vot. Am votat pentru schimbare, am votat pentru a scăpa de ură, de suspiciune, de dezbinare în această țară. Doresc ca de mâine să înceapă reconstrucția unei  Românii moderne.

Întrebat despre deznodământul zilei de astăzi, Teodor Atanasiu a precizat că speră ca acesta să fie cel așteptat de toți românii. „Să scăpăm de omul care ne-a adus timp de 8 ani în ură, în dezbinare, în suspiciune, în dușmănie, și să începem o viață nouă, europeană, fiindcă merităm și noi, românii, acest lucru”, a adăugat Teodor Atanasiu.

Prefectul județului Alba, Dan Simedru, a votat la secția din incinta bazinului olimpic, cu gândul că și-a făcut datoria de cetățean. „Este un drept, dar și o obligație morală, să participi la vot. Am votat cu încredere, ca un cetățean obișnuit”, a declarat Dan Simedru. Acesta a adăugat că prezența la vot este importantă, „atât prezența la vot cât și voința cetățenilor pentru că poporul este suveran. Altfel nu am putea să știm ce își dorește poporul, decât prin aceste consultări ale populației prin referendum sau prin alegeri”.

Liberalul Simone Albani și-a exercitat dreptul de vot la secția de votare din zona parcării „Giro,” spre Micești, la ora 12.00, alături de fiicele sale. Acesta a votat cu gândul schimbării: „În ultimii ani de zile, am fost încontinuu atacați de acest om, Traian Băsescu, care a produs un dezechilibru în funcționarea statului. Acum, să sperăm că lumea va ieși la vot, că președintele va fi demis și că vom ajunge la un moment dat la o democrație normală, cum ar trebui să fie în România și în toată Europa”.

Despre prezența la vot, acesta și-a exprimat speranța că procentul va depăși 50%, „la fel ca fiecare om care dorește căderea lui Traian Băsescu”, a adăugat Simone Albani.

Liderul PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, a votat la aceeași secție și la aceeași oră ca în data de 10 iunie, la Şcoala Generală nr. 1 „Vasile Goldiș”, la ora 12.0o, alături de mama sa. „Am votat cu gândul la democrație. Votez pentru normalizarea relațiilor instituționale în România. Votez, ca tânăr care vrea să trăiască în România, cu gândul de a pune stop abuzurilor ce s-au petrecut în ultimii 8 ani datorită președintelui suspendat al României Traian Băsescu și a camarilei portocalii. A sosit momentul să punem stop acestor abuzuri și să votăm pentru democrație”, a declarat Ovidiu Jidveian.

La nivelul județului Alba există în prezent 319.858 de alegători și 351.840 de buletine de vot. Pentru referendum au fost înfiinţate 437 secţii de votare, care sunt deschise începând cu ora 7.00 şi se închid la ora 23.00. 

Rămâneţi pe Alba24.ro pentru a afla prezenţa la vot în judeţul Alba, în timp real. 

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. EU

    duminică, 29.07.2012 at 05:25

    Nu ma intereseaza

    • gigi

      duminică, 29.07.2012 at 12:40

      Si daca nu va intereseaza, domnule EU de ce ne spuneti si noua? De ce cititi aceste articole?

  2. eu

    duminică, 29.07.2012 at 06:49

    Nu ma intereseaza chiar de loc cine si la ce sectie si ce ora voteaza.

  3. EU

    duminică, 29.07.2012 at 07:05

    Traiasca PNL in frunte cu tov…………………,vad ca nu imi postati mesajele

  4. vali

    duminică, 29.07.2012 at 12:16

    Bine au facut,ca doar asa isi pot tine locul caldut in politica alaturi de „tatucu’ ” lor.
    Dar oare pentru cat timp? Ramane sa vedem la miezul noptii daca scapam de influenta comunista.
    Doamne ajuta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax