Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: „Despre oameni şi melci”, un film apreciat de albaiulieni. Peste 1.000 de persoane au aplaudat pelicula lui Tudor Giurgiu


Publicat

Cea de-a treia zi a „Alba Iulia Music&Film Festival” s-a încheiat glorios, cu aplauze şi laude. Poate cel mai aşteptat film al festivalului „Despre Oameni şi Melci” a reuşit să adune în Piaţa Cetăţii peste 1.000 de peroane. Pe lângă film, publicul a putut interacţiona cu actorii prezenţi la Alba Iulia şi anume Dorel Vişan, Ovidiu Crişan, precum şi regizorul Tudor Giurgiu şi soţia sa Oana Giurgiu, unul dintre producătorii filmului.

Povestea muncitorilor de la uzina ARO, care încearcă să-şi salveze locul de muncă printr-o metodă pe cât de amuzantă pe atât de inedită a făcut ca filmul să fie pe placul albaiulienilor „însetaţi” de cinematografie.  Scenele amuzante au adus zâmbetul pe feţele celor peste 1.000 de persoane din Piaţa Cetăţii. Dovada că „Despre oameni şi melci” a fost într-adevăr pe gustul tuturor, au fost aplauzele de la sfârşiul peliculei şi laudele pe care actorii şi regizorul le-au primit din partea publicului.

 

Totodată albaiulienii au putut interacţiona cu regizorul Tudor Giurgiu şi producătoare Oana Giurgiu dar şi cu actorii Doreş Vişan şi Ovidiu Crişan.

Se pare că, în acestă seară, s-au adeverit cuvintele lui Tudor Giurgiu, directorul festivalului, cu privire la faptul că deşi albaiulienii nu au un cinema „dotat”,  interesul pentru cinematografie îi va face să guste din plin acest eveniment.

Tudor a mărturisit sâmbătă seara că Cetatea l-a impresionat foarte mult şi că intenţionează să facă un film la Alba Iulia.

La final, clujenii de la Grimus au urcat pe scenă pentru a continua distracţia.

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  EVENIMENT

  VIDEO: Decizie cu impact post-electoral major: PSD și Pro România au bătut palma pentru crearea de majorități la nivel local

  Publicat

  Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că în urmă cu câteva zile a semnat cu liderul Pro România, Victor Ponta, „un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post electoral”.

  Aceasta înseamnă că după alegeri, cele două formațiuni își vor uni forțele pentru a încerca să obțină cât mai multe posturi de viceprimar și de vicepreședinte al consiliilor județene.

  „Cu adevărat, acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post electoral.

  Şi aţi văzut decizia Comitetului Politic Naţional pentru a merge singuri pentru alegerile din 6 decembrie, într-un fel în oglindă cu decizia Gabrielei Firea de a candida singură, fără aranjamente politice, pe care cetăţenii câteodată nu le percep, pentru Primăria Generală a Capitalei”, a susţinut Ciolacu.

  Declarația poate fi urmărită de la minutul 11,25.

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  SRI angajează cunoscători de limbi străine, chiar și fără studii superioare. Care sunt condițiile cerute și beneficiile promise

  Publicat

  sri

  Serviciul Român de Informaţii – SRI – angajează personal cu studii medii sau superioare. Sunt căutați mai ales cei care cunosc cel puţin o limbă străină cu circulaţie redusă în România.

  SRI angajează personal cu studii medii sau superioare, cunoscători ai următoarelor limbi străine: albaneză, arabă, armeană, azeră, chineză, coreeană, dari, ebraică, georgiană, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană, urdu.

  În operaţiunile de securitate naţională, cunoaşterea unor limbi străine cu circulaţie redusă în România poate fi un factor decisiv.

  O persoană cu o astfel de aptitudine îi poate ajuta pe ofiţerii de informaţii să înţeleagă subtilităţi culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificaţii care pot scăpa unui cunoscător mediu.

  Pentru a ocupa un astfel de post, candidaţii trebuie să îndeplinească în mod cumulativ condiţiile de încadrare în SRI şi să promoveze etapele succesive de verificare şi selecţie.

  Ca să te poţi angaja la SRI trebuie, conform legii şi normelor interne specifice Serviciului, să îndeplineşti cumulativ o serii de criterii generale de încadrare:

  • să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
  • să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal;
  • să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI;
  • să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI;
  • să fii absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditate; pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare iar pentru altele se cer doar studii liceale; să nu fi consumat,
  • anterior încadrării, substanţe sau amestecuri de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat activităţi de trafic cu astfel de produse; să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituţiei.

  De asemenea, candidaţii trebuie să facă dovada, pe parcursul procesului de selecţie, că îndeplinesc suplimentar anumite criterii specifice: pregătire profesională într-un domeniu de interes actual pentru Serviciu (experienţa efectivă de lucru în domeniul respectiv reprezintă un avantaj), inteligenţă peste medie, nivel superior de cultură generală şi competenţe lingvistice, interes pentru dezvoltare continuă şi capacitate ridicată de învăţare, o stare de sănătate, atât fizică cât şi psihică, bună (apt medical şi psihologic, conform baremelor stabilite de SRI).

  Anumite posturi necesită abilităţi ridicate de relaţionare şi comunicare, de analiză şi sinteză, adaptare, creativitate, spontaneitate, responsabilitate, rezistenţă crescută la condiţii de stres.

  Anunțul SRI și beneficiile promise:

  ”Dacă vii în echipa noastră ai acces la numeroase drepturi oferite de statutul de militar, dar şi la beneficii adaptate nevoilor tale.

  Printre cele mai apreciate de colegii noştri sunt:

  • program flexibil de lucru, în funcţie de specificul activităţii; acces la servicii medicale gratuite asistate de personal medical propriu, în facilităţi ale SRI;
  • decontarea chiriei în limita unui plafon maxim; vouchere de vacanţă pe care le poţi utiliza oriunde în ţară; acces gratuit la săli de sport proprii, precum şi tarife negociate la abonamente sportive şi servicii de recreere în mediul privat;
  • posibilitatea de a te bucura de mâncare preparată zilnic, la preţuri accesibile;
  • contracte avantajoase negociate cu instituţii bancare din România;
  • participarea la conferinţe, cursuri şi ateliere de dezvoltare personală; participarea, alături de colegi, la proiecte de responsabilitate socială pentru cauze în care credem.

  Calitatea de angajat SRI presupune însă şi o serie de obligaţii şi restrângerea / interzicerea unor drepturi, majoritatea determinate de statutul de cadru militar (vezi Legea nr. 80/1995), dar şi specifice Serviciului nostru (discreţie cu privire la activităţile profesionale, păstrarea secretului de stat şi de serviciu).

  Persoanele interesate pot aplica prin transmiterea unui cv la adresa de e-mail hr@sri.ro, precizând în subiectul mesajului sintagma „LINGVIST – NUME PRENUME”.

  De asemenea, candidaţii trebuie să specifice localitatea unde doresc să fie contactaţi de un specialist de resurse umane”.

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EDUCAȚIE

  Părinți înghesuiți la poarta școlii, iar în curte copii distanțați. Imaginea din România care a devenit virală în toată lumea

  Publicat

  O poză făcută la o școală din România pe 14 septembrie, care surprinde distanțarea socială a copiilor și îngrămădeala părinților la poarta școlii, s-a viralizat pe rețelele sociale.

  Reacțiile la imaginea postată venite din întreaga lume au arătat că nu suntem nici pe departe unici, atunci când vine vorba despre nerespectarea regulilor de prevenție în plină epidemie COVID scrie Libertatea.ro

  Mulți dintre cei care au comentat spun că au observat situații asemănătoare și în țările lor, Italia, Spania, Bulgaria sau chiar Germania.

  Poate că chiar această imagine l-a facut pe șeful DSU, Raed Arafat, să îndemne părinții care își duc copiii la școală să respecte regulile de distanțare socială atât la poarta cât și în activitățile de zi cu zi, pentru a nu-i induce în eroare pe cei mici.

  ”La poarta școlii trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. Copilul este supus în interiorul școlii unui set de reguli clare, pe care le respectă. Însă, la poarta școlii și părinții și toți care merg să îi ia pe copii trebuie să respecte aceleași reguli.

  Altfel, este greu să îi explici copilului de ce înăuntru trebuie să respecte distanțarea socială și anumite reguli, dacă atunci când iese de la școală cine vine să îl ia nu le respectă”, precizează Raed Arafat într-o intervenție la Digi24.

  Raed Arafat consideră că respectarea recomandărilor date de autorități trebuie să devină regulă generală, iar părinții să înțeleagă că trebuie să păstreze distanțarea socială și la poarta școlii.

  ”Îi derutează pe copii acest lucru, deoarece copilul pune întrebări când vede diferențele și sigur va întreba de ce el trebuie să respecte regulile în școală, iar când iese afară nu. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări”, adaugă Arafat.

  Imaginea care a făcut înconjurul lumii

  Imaginea în care copii respectă distanțarea scocială în timp ce părinții se înghesuie la poarta școlii a fost postată inițial chiar pe 14 septembrie, la deschiderea noului an școlar, de Ștefan Pălărie, un politician din partidul PLUS.

  ”În interior elevii distanțați. În exterior părinții înghesuiți. Privind poza asta ai spune că e bine ca elevii să fie ținuți cât mai mult la școală, departe de aglomerația străzii pentru a-i putea proteja și nu invers, așa cum se tem mulți dintre părinți. Avem nevoie de educație și pentru adulți. Asta este cert!”, a scris Pălărie, care a precizat că imaginea a fost surprinsă la Școala 196 din Sectorul 3.

  Pe 16 septembrie, imaginea a fost postată și de Vlad Mixich, președintele Observatorului Român de Sănătate.

  ”Arată diferența dintre cum sunt respectate recomandările de sănătate publică într-un mediu controlat (copiii din curtea școlii) și cum sunt respectate în viața reală (părinții de la porți)”, a scris Mixich, care a adăugat că aceste recomandări trebuie să câștige ”și mințile, și inimile” oamenilor pentru a fi eficiente.

  Pe 17 septembrie, imaginea a ajuns pe Reddit,

  Imaginea a fost postată și pe site-ul Redditun agregator de știri, linkuri, imagini și clipuri video, unul dintre cele mai vizitate site-uri din lume, cu zeci de milioane de utilizatori în fiecare zi.

  Postarea a stârnit multe comentarii ironice, dar și reacții neașteptate din partea unor utilizatori care au admis că fotografia ar fi putut să fie surprinsă oriunde.

  Utilizatori mai multe țări din Europa și Asia au intervenit să spună că situația este similară și la ei, unii spunând că această fotografie ar fi putut foarte bine să fie făcută și în țara lor, pentru că și acolo au fost situații identice.

  Surse: libertatea.ro, reedit.com, facebook

   

   

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  ALBA: 22 de cazuri noi, confirmate în județ în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

  Publicat

  22 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, au fost înregistrate în județul Alba în ultimele 24 de ore.

  Cel mai mare număr de teste pozitive a fost semnalat la Alba Iulia. 

  Informațiile au fost transmise de Direcția de Sănătate Publică Alba sâmbătă, 19 septembrie.

  În total, în județ, au fost înregistrate 1.493 de înfectări, de la începutul pandemiei. Până acum, 57 de persoane și-au pierdut viața (2 în ultimele 24 de ore).

  1126 persoane din județ au fost declarate vindecate.

  Vineri, în Alba au fost prelucrate 332 probe, la DSP. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 71065

  Localitățile din care provin cazurile noi (19 septembrie):

  Alba Iulia – 9

  Aiud – 1

  Blaj -2

  Cricău (Tibru) – 1

  Cugir – 1

  Meteș – 1

  Sebeș – 2

  Șpring – 1

  Șugag – 1

  Teiuș – 1

  Zlatna – 2

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate