Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO | VINERI se deschide oficial AUTOSTRADA ORĂŞTIE – SIBIU, pe cei 22 de kilometri între Cunţa şi Sălişte. Restricțiile vin după ALEGERI

Publicat

lucrari aciliu cunta saliste autostrada oct 2014 De vineri se deschide oficial circulaţia pe lotul trei al Autostrăzii Orăştie-Sibiu, zona dintre Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu), în total 22 de kilometri. În prezent se derulează lucrări de curăţare a carosabilului. Totuşi, surse apropiate constructorilor au precizat că în unele zone se va circula cu restricţii temporare, având în vedere că mai sunt de executat unele lucrări.

Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a declarat pentru Capital că vineri se va deschide si cel de-al treilea tronson al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, în prezent efectuându-se lucrări de curăţare a carosabilului.

Miercuri, atât directorul CNADNR, cât şi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, au verificat „în teren” stadiul lucrărilor.

„Am constatat că se lucrează din plin, așa cum au promis constructorii la vizita din octombrie, și cred că săptămâna aceasta vom circula pe autostradă, de la Sibiu la Deva. Aș vrea să fac totuși o precizare: chiar dacă pe lotul 3, Săliște-Cunța, constructorii vor mai face lucrări de consolidare, traficul se va desfășura în condiții de siguranță”, a declarat Ioan Rus,

Potrivit presei locale din Sibiu, inaugurarea oficială ar urma să aibă loc vineri, după ora 10.00, în zona Sălişte.

Tronsonul cu probleme de alunecări de teren trebuia finalizat în urmă cu un an și jumătate.

Chiar dacă se deschide în 14 noiembrie, înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, pe lotul trei din autostradă se va circula cu restricţii în unele zone, pentru că se mai desfăşoară lucrări până în vara anului viitor, potrivit unor surse apropiate constructorilor.

Este vorba despre defrișări și excavații în zona nodului de la Apoldu de Jos, rigole, stabilizare a solului, taluzări ale dealurilor din zona viaductului de la Aciliu şi spații de servicii în apropiere de Miercurea Băi.

Citeşte şi FOTO-VIDEO| AUTOSTRADA Orăștie-Sibiu: INAUGURARE FORȚATĂ pentru tronsonul Cunța -Săliște înainte de turul doi al prezidențialelor

Deschiderea autostrăzii pe lotul trei a fost amânată cu un an şi jumătate după ce au fost descoperite problemele de alunecări ale terenului pe şase kilometri în zona Aciliu. După negocieri între constructor şi CNADNR, s-a renunţat la ideea unui tunel şi s-a ales cea de excavare a dealurilor cu teren instabil.

Contractul cu cei de la Impregilo a fost semnat în mai 2011 pentru o valoare de aproape 605 milioane de lei, fără TVA, în vederea realizării în 120 de zile a proiectului tehnic și, în alte 548 de zile, a lucrărilor necesare.

Mai jos puteţi vedea imagini cu lucrările de pe lotul trei postate în 9 noiembrie pe forum.peundemerg.ro:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate