Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Virgil Mihaiu, Lucian Ban, Liviu Cernat, Laura Orian dar și alți artiști au fost prezenți la „ultima cafea” de la Festivalul Alba Jazz 2014

Publicat

Virgil Mihaiu, Laura Orian, Voicu Rădescu, Lucian Ban dar și alți artiști au fost prezenți duminică dimineața la „ultima cafea” din cadrul Festivalului Alba Jazz. Aceștia au povestit despre spectacolele care s-au desfășurat în aceste zile la Alba Iulia dar și despre proiectele lor viitoare.

Ca în fiecare dimineață a festivalului de Alba Jazz, artiștii care au încântat albaiulienii și turiștii în aceste zile au fost prezenți la Art Cafe Downtown pentru o ultimă discuție înainte de terminarea festivalului.

Pe lângă cunoscutul jazzolog, Virgil Mihaiu, care a moderat toate conferințele de la evenimentul din acest an, la discuție au participat și Lucian Ban, Liviu Cernat, Laura Orian sau dansatorul albaiulian Tudor Popa.

Virgil Mihaiu a adus în discuție ideea unei posibile schimbări a locației pentru viitoarele concerte care vor avea loc în următoare ediții. Acesta a precizat că este foarte important ca anumite recitalului să se desfășoare în spații închise pentru ca cei care doresc într-adevăr să fie cu tot sufletul prezenți, să o poată face într-un mediu propice.

Profesorul a prezentat și evenimentele care vor avea loc în ultima zi de festival dar și  invitații care i s-au alăturat la conferința de duminică dimineața.

Printre aceștia a fost și pianistul Lucian Ban, unul dintre artiștii care a urcat pe scenă sâmbătă seara. Acesta ne-a povestit despre cum a fost creat cel mai recent album „Transylvanian Concert” .

„Noi am avut un concert la Palatul Culturii din Târgu Mureș, neprogramat, eram într-un alt turneu. Surpriza mea a fost să văd cât de mare și frumoasă era sala de acolo. Am făcut concertul, de care noi știam că a fost unul foarte bun. Înainte de începerea concertului a venit un om, de la radio, și ma întrebat dacă poate să înregistreze. Eu i-am răspuns că da, doar, că vrem și noi o copie. Așadar concertul a fost înregistrat, am primit acea copie și am trimis-o la mai multe case de discuri. ” a povestit Lucian Ban.

Acesta a mai precizat că după ce au primit propunerea de la anumită o casă de discuri, au fost foarte surprinși să cei de acolo și-au dorit să realizeze un material după cel original și nu o înregistrare în studiou.

Un alt invitat de seamă la cafeaua de duminică a fost Liviu Cernat, fondatorul Orchestrei de Cameră a Județului Alba, care va urca duminică pe scena festivalului de Jazz.

„Astăzi la ora 18.30 veți avea ocazia să vedeți Orchestra de Cameră într-o formulă mai amplă, pentru că așa cere muzica, datorită faptului că vom cânta un concert de chitară foarte important în repertoriul de chitară, și anume concertul Diana Juez compus de Juaquin Rodrigo. Vom mai cânta și un concert de Vivaldi,  alături de un fost elev de la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia, student la București, și anume Andre Manziu.” a spus Liviu Cernat.

La la conferință nu putea lipsi directorul muzical al festivalului de Jazz, Laura Orian, care a apreciat modul în care s-au desfășurat concertele și sesiunile de jam-session din fiecare seară.

Ultima zi a festivalului va aduce pe scenă nume consacrate din industria muzicală.

De la ora 18.30 va avea loc un concert al Orchestrei de Cameră, de la ora 20.00 Maria Rădulescu va susține un recital de chitară, iar de la ora 21.00 pe scena din Piața Mihai Viteazul va urca Ozana Barabancea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax