Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Vizită la şantierele de pe cele 24 de străzi în curs de reabilitare din Alba Iulia. Recepţia finală, stabilită pentru luna mai

Publicat

Primarul Mircea Hava a efectuat, marţi, o vizită la şantierele celor 24 de străzi din centrul vechi al municipiului Alba Iulia, cuprinse în proiectul de reabilitare cu fonduri europene. Investiţia evaluată la suma de 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane eligibile se apropie de recepţia finală, iar adminitraţia locală asigură că lucrările vor fi finalizate până 15 mai.

Până în această dată au fost finalizate 16 străzi din centrul vechi al oraşului, pe care s-au realizat dotări cu reţele edilitare, asfaltare şi reabilitare trotuare. Este vorba despre Nicolae Titulescu, Lucian Blaga, Munteniei, Mihai Viteazul, Traian – până la intersecţia cu strada Dimitrie Cantemir -, Dobrogei, Bucureşti, Gheorghe Doja, Oituz, Simion Balint, Florilor, Morii, Petre Dobra, Locotenent Erou Popa Laurean, Iaşilor – până la autogară şi Maramureşului.

Străzile în lucru (asfaltare) sunt Mărăşti, Libertăţii, Siretului, Plevnei, Călărași.

Străzi la care vor începe lucrări în perioada următoare: Ion Arion, fosta Crinului (martie – aprilie), Livezii (se înlocuieşte reţeaua de apă).

În Oarda se lucrează pe strada Dumbrăviţei pentru refacerea asfaltului. Se estimează ca lucrările pentru această stradă să fie finalizate până la sfârşitul săptămânii viitoare. De asemenea, se reface profilul străzii Cedrului. Pe strada Haiducilor se execută lucrări pentru introducerea canalizării, iar pe strada Lăcrămioarei se introduc racordurile la canalizare. În acelasi proiect derulat de APA CTTA se lucrează în Miceşti, pe străzile Zlatnei, Drăgăşani şi Apuseni, la nivelul racordurilor. În Partoş, se introduce canalizarea pe străzile Dacilor şi Liliacului.

S-au reluat lucrările şi pe DN74 la fundaţiile adâncite (care determină bordura drumului) pe strada Zlatnei şi se execută traversări pentru gurile de scurgere. Calea Moţilor este pregătita pentru stratul de binder şi stratul ulterior de asfalt.

Toţi proprietarii, beneficiarii şi utilizatorii imobilelor (construcţiilor) de pe strada Iaşilor, tronsonul cuprins între autogară şi zona de acces gară trebuie să ştie că, în perioada 12 martie 2012 – 15 aprilie 2012, vor continua lucrările de reabilitare a străzii, fapt ce va impune restricţii de circulaţie în zona de lucru. Accesele la aceste imobile se vor face prin zonele perimetrale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax