Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Workshop-ul „Alternative educaționale în România”, la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Publicat

În data de 2 noiembrie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, studenţi ai specializării Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar şi masteranzi de la specializările Management educaţional şi Psihopedagogia educaţiei timpurii şi a şcolarităţii mici au participat la workshop-ul cu tema „Alternative educaționale în România”.

Prezentările au fost susţinute de specialişti, formatori şi membrii în Consiliul Naţional al Alternativelor din Romania care au dezbătut elementele specifice pentru Alternativa Waldorf, Pedagogia Curativă şi Alternativa Step by Step.

„Informaţiile teoretice au fost completate şi susţinute de exemple de bune practici pentru studenţii care optează pentru cariera didactică, sau profesori care doresc să îşi îmbunătăţească practicile de predare.

Exemplificăm scopul pedagogiei curative de a oferi copiilor, cu cerinţe educative speciale (de la grădiniţă până la şcoala profesională), posibilitatea de a se deschide, de a-şi dezvolta propriul potenţial şi capacităţile lor de gândire, de a-i sprijini în integrarea lor în comunitatea socială, de a-i ajuta să trăiască cu demnitate.

Alternativele educaţionale completează sistemul educaţional existent, substituie unele forme de educaţie printr-o ofertă metodică şi didactică diferită sau complementară, dar şi restructurează cadrul de organizare şi funcţionare a instituţiei şcolare în ansamblul său”, au transmis conf. univ. dr. Letiţia Muntean- Trif și asistent univ. dr. Adela Jidveian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax