Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO UPDATE: Zăpoare de gheaţă pe râul Arieş, dinamitate de pirotehnişti de la ISU, în zona localităţii Buru, pentru prevenirea inundaţiilor

Publicat

gheata rau 2 Zăpoare de gheaţă formate pe râul Arieş, în zona Buru, au fost dinamitate de pirotehniştii de la ISU Cluj, pentru a evita pagubele şi a proteja gospodăriile localnicilor de revărsarea apelor. Pentru a permite acţiunea pompierilor, traficul rutier a fost blocat, marţi, aproximativ o jumătate de oră, pe DN75, între Turda şi Cîmpeni, la Buru.

“În vederea luării măsurilor necesare pentru limitarea pagubelor şi protejării gospodăriilor populaţiei de revărsarea apelor, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu al judeţului Cluj au desfăşurat activităţi de monitorizare a cursurilor râurilor Someş şi Arieş. În urma constatărilor din teren, echipa pirotehnică din cadrul inspectoratului a intervenit pentru distrugerea zăpoarelor de gheaţă, în scopul degajării podurilor de gheaţă formate. Astfel, au fost executate două detonări pe cursul râului Arieş în zona comunei Mihai Viteazu şi o detonare pe cursul râului Someş în zona Dej Triaj”, a comunicat ISU Cluj.

IGPR informase anterior că, pentru a se dinamita un pod de gheaţă, traficul rutier pe DN75 Turda – Cîmpeni, era blocat la kilometrul 148+300 de metri, în localitatea Buru.

Potrivit IPJ Cluj, circulaţia a fost blocată pentru aproximativ o jumătate de oră, în jurul amiezii.

UPDATE: ISU Cluj a transmis, miercuri, că “s-a constatat necesitatea intervenţiei echipei pirotehnice a ISU Cluj, pentru a executa încă o detonare pentru mobilizarea acumulării de zăpoare din albia Râului Arieș, în zona localității Buru”.

sursa foto: ISU Cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax