Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Zeci de camioane ce transportau lemn, oprite în trafic în Alba. Polițiștii și jandarmii au confiscat 140 mc material lemnos

Publicat

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi  specialişti silvici au confiscat 140 mc de lemn, în urma unei acțiuni cu efective suplimentare, organizate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Potrivit IPJ Alba, au fost derulate zeci de controale în teren şi pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii, au fost făcute trei controale în fondul forestier, iar pe drumurile publice au fost controlate 60 de autovehicule care transportau material lemnos.

Poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.500 lei la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 140,5 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au fost constatate cinci infracțiuni la Codul Silvic.

Potrivit IPJ Alba, cu ocazia unui control efectuat pe raza localității Poiana Aiudului, comuna Livezile, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au identificat cantitatea de 50 de metri cubi de material lemnos, depozitată pe domeniul public.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că materialul lemnos era deținut de o femeie de 41 de ani, din comuna Livezile, fără ca aceasta să poată prezenta documente legale de proveniență, în conformitate cu normele silvice în vigoare.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar față de deținătoarea acesteia a fost luată măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile art.19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Acțiunea pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos s-a derulat în perioada 7-9 aprilie 2020, fiind inițiată de Serviciul de Ordine Publică. Au participat și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și jandarmi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. Ion

  vineri, 10.04.2020 at 14:09

  Sanctiunile sunt prea mici. Li se rupe.Trebuie sa se intervina in forta in cazurile astea.Cu masuri adevarate,coercitive.Ani grei de parnaie, frate, nu amenzi de rahat.Confiscarea masinilor, a averilor dobandite din aceasta activitate ilegala,etc.Altfel e frectie la picior de lemn.
  Legile sa fie mult mai dure.Dar nu se vrea.Politicienii sunt putrezi de corupti.TOTI.

  • Marius

   vineri, 10.04.2020 at 15:25

   10 amenzi in valoare totala de 19.500 lei…..
   Daca nu ai declaratie pe propria raspundere, intre 2.000 – 20.000 lei…. deci…. amenzi de mantuiala

 2. pilu

  vineri, 10.04.2020 at 17:49

  Nu sunt sigur dar intreb, nu se confisca si masina in acest caz ? Ca o amenda e floare la ureche .

 3. maria

  vineri, 10.04.2020 at 20:39

  Cred ca ar trebui controlate toate transporturile de lemn, in fiecare zi; amenzile aplicate sa fie super usturatoare si simplificate procedurile prin care sa ajunga faptasii in inchisoare. confiscat tot. Este inuman ce fac aceste persoane. Rusine lor si noua, ca socitate, ca permitem asa ceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate