Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Zeci de copii cu zâmbetul pe faţă, la Memorialul „Mihail Breaz” la şah, desfășurat la Alba Iulia

Publicat

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia a fost duminică dimineaţa gazda Memorialului „Mihail Breaz”, un turneu la care au participat 90 de copii din judeţele Alba, Cluj, Hunedoara, Mureş, Sibiu şi municipiul Bucureşti.

Festivitatea de deschidere a fost onorată de prezenţa doamnei profesoare Elena Ignat, directorul Şcoalii gimnaziale Avram Iancu, o gazdă perfectă şi de această dată a turneului, a soţiei Maria şi a fiicei Mihaela a maestrului Mihail Breaz, a realizatoarei emisiunii “Strategie în alb şi negru” de la Realitatea TV, Delia Duca, şi a domnilor Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Sorin Avram Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, Nicuşor Moldovan, city manager al municipiului Alba Iulia, Pau Voina, preşedintele Clubului de Şah Unirea Râtişor (Serbia), care alături de foştii elevi ai maestrului, Marius Ceteraş şi Dorin Şerdean, au evocat în repetate rânduri activitatea şahistă remarcabilă a maestrului Mihail Breaz, cel care a pus judeţul Alba pe harta şahistă a României.

Ȋn cuvântul său, preşedintele F.R.Şah a oferit în premieră la Alba Iulia detalii despre proiectul federaţiei pentru aniversarea Centenarului Unirii şi care va cuprinde 4 turnee de amploare, la Arad, Iaşi, Bucureşti şi Alba Iulia, urmate de o superfinală, la care vor participa cei mai bine clasaţi în cele 4 turnee şi care se va desfăsura tot la Alba Iulia în luna noiembrie a anului viitor. Ȋn acest sens openul internaţional găzduit de Cetatea Marii Uniri se va numi Openul Internaţional România 100, iar în turneul principal vor juca fix 100 de jucători, în paralel urmând a se desfăşura şi alte turnee pentru jucătorii care nu vor avea dreptul de participare în Openul Internaţional România 100. Memorialul Mihail Breaz va fi organizat şi în anul următor în cadrul acestui festival internaţional de amploare, dar în acest caz numărul participanţilor nu va fi limitat la 100, pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de copii să participe.

Festivitatea de deschidere s-a încheiat cu un spectacol foarte frumos oferit de corul Prietenia al Şcolii gimnaziale Avram Iancu, care a cules ropote de aplauze din partea audienţei.

Concursul de copii s-a desfăşurat într-o atmosferă de prietenie şi sportivitate, la finalul lui toţi copiii prezenţi fiind premiaţi de organizatori. Zeci de copii au trăit duminică satisfacţia obţinerii primei medalii într-o competiţie sportivă şi au plecat acasă cu feţele zâmbitoare, aşa cum i-a plăcut întotdeauna şi maestrului Mihail Breaz să îi vadă pe copiii care au participat la sutele de turnee pe care le-a organizat în cei peste 30 de ani de activitate ca promotor al şahului în judeţul Alba.

Foto: Ania Ciolacu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax