Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Zeci de elevi au participat la concursul de recitare ”Dor de poezie” în comuna Ighiu

Publicat

Zeci de elevi au participat, marți, la a treia ediție a concursului de recitare poezii ”Dor de poezie”. Concursul, unic de acest gen în județul Alba, a fost organizat de administrația locală, prin Biblioteca comunală, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Alba Iulia și Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Ighiu.

Cei 38 de elevi înscriși, de la școlile din Ighiu, Ighiel, Țelna și Șard, au interpretat poezii scrise de marii poeți: Octavian Goga, George Coșbuc, Șt. O. Iosif și Ion Minulescu.

Elevii au fost răsplătiți cu diplome și cărți.

Președintele juriului a fost Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii județene ”Lucian Blaga” Alba. Acesta a apreciat efortul elevilor de a memora poezii și i-a încurajat să continue cu această artă, de a recita și interpreta poezii.

Și primarul Traian Rusu i-a felicitat pe toți cei înscriși și le-a urat succes în tot ceea ce fac.

Cuvinte de apreciere pentru curajul de a participa, dar și pentru toată strădania de a interpreta într-un mod cât mai artistic poeziile le-au fost adresate elevilor de către cele două membre ale juriului: Maria Cioica, președintele despărțământului ”Eugen Hulea” Astra și Iulia Dragomir, director al Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Ighiu.

Invitați speciali au fost Ioana Voj, debutantă în arta scrierii de poezii, chitaristul Mădălin Buzgar și poetul Florin Constantin.

Concursul „Dor de poezie” a dat șansa copiilor să conștientizeze faptul că poezia trebuie să fie o prezență perrmanentă în viața lor, datorită valențelor sale educative și importanta comunicării în viața lor, transmit organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ioana

    joi, 01.06.2023 at 23:15

    Bravo Daria, felicitari 🌺

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax