Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Zeci de oameni au făcut curăţenie pe malurile râurilor din Alba, de Ziua Mondială a Apei. Calendar activităţi

ziua apei curatenie

Publicat

Acvariu de peşti din hârtie, curăţenie pe malul râurilor şi concursuri pe teme de ecologie pentru copii. Toate acestea au fost acţiuni organizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Apei, pe 22 martie.

În perioada 18-21 martie, sute de elevi, studenţi, angajaţi SGA şi funcţionari publici, dar şi voluntari au participat la mai multe acţiuni de igienizare a malurilor râurilor din judeţ şi la activităţi pe teme ecologice.

igienizare SGA Alba

La acțiuni au participat 305 persoane, din care 180 copii, elevi și studenți, 50 cadre didactice, directori, reprezentanți din partea primăriilor și reprezentanţi SGA Alba. În total, au fost strânşi 1060 saci menajeri de 120 l-160 l.

igienizare SGA Alba

Astfel de acţiuni s-au derulat în următoarele zone:

– pe malul stâng al râului Târnava Mare, zona intravilan Blaj, între cartierul Izvoarele si aval Tiur, până la confluența cu râul Târnava Mică – formația de lucru Blaj şi pe malurile râului Ampoi intravilan Alba Iulia zona pod rutier și pod CF – formația de lucru Alba în colaborare cu  Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, studenți departamentului de Inginerie a Mediului; participanți – 30 studenți (luni)

– pe malurile râurilor Abrud și Arieș zona confluența râu Abrud cu râu Arieș și amonte pe râul Arieș până la barajul Mihoești – formația de lucru Câmpeni şi pe malurile râului Mureș zona Partoș pod rutier – formația de lucru Alba, dar şi pe valea Răchita în zona intravilan, extravilan sat Răchita  –formația de lucru Sebeș (marţi)

– pe râul Arieș în zona intravilan Câmpeni –formația de lucru baraj Mihoești şi pe malul râului Aiudul de Sus în extravilan Aiud –formația de lucru Aiud (miercuri)

– pe râul Arieș intravilan Baia de Arieș –formația de lucru Baia de Arieș şi pe Valea Vințului – Cascadă- formația de lucru Vintu de Jos (joi)

Alte acţiuni organizate de SGA:

Luni, 18 martie – acțiune educativă 30 de preşcolari de la Grădinița Swimi Sebeș – prezentarea activității laboratorului SGA Alba și vizită la sediu SGA Alba – Stația Meteorologică Alba Iulia. Copiii au confecționat un acvariu de pești din hârtie, ei fiind răsplătiți cu diplome și cadouri din partea organizatorilor.

acvariu pesti hartie

Miercuri, 20 martie, ora 10.00 – acțiune educativă, organizare concurs pe toate unitățile preșcolare din Alba Iulia. Micuţii au avut de trecut prin trei probe: cea a costumelor confecționate din materiale reciclare, cea de întrebări și răspunsuri despre ecologie şi proba practică, în care fiecare echipaj a confecționat o jucărie sau obiect din materiale reciclate. Finala a fost la Grădinița nr.8 din Alba Iulia. Au participat 60 de copii, 50 de educatoare. “Micii Ecologiști ai Cetăţii” au fost răsplătiţi cu diplome, cupe și cadouri din partea organizatorilor.

Citeşte şi FOTO: “Micii Ecologiști ai Cetății”. Zeci de preşcolari din Alba au dovedit că sunt prieteni ai naturii

Joi, 21 martie, ora 10.00 – acțiune educativă, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Ighiu- Șard – prezentare PowerPoint a evenimentelor produse în perioada 22-23 iunie 2018, în urma precipitațiilor abundente care au căzut pe teritoriul comunelor Ighiu și Cricău în localitățile Țelna, Ighiu , Bucerdea Vinoasă și Cricău, acțiuni de intervenție și lucrările de reparații ulterioare.

elevi

Vineri, va avea loc acțiunea educativă „Apa Izvor de Sănătate”  inițiat de DSP Alba, în colaborare cu SGA Alba, Instituția Prefectului Alba, Consiliu Județean Alba, Garda de Mediu, APM Alba, Inspectoratul Școlar Alba și Apa CTTA Alba. Este vorba despre un simpozion ce se va desfăşura la Casa de Cultură din Sebeș, de la ora 10.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate