Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Zeci de şoferi amendaţi de Poliţia Rutieră Alba pentru că vorbeau la telefon sau transmiteau mesaje

Publicat

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 1.400 de sancţiuni contravenţionale în cadrul unei acţiuni ce a avut ca scop depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care manifestă, în timpul şofatului, preocupări de natură a le distrage atenţia, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier. Au fost sancţionaţi zeci de şoferi care conduceau şi vorbeau la telefon fără „hands free” sau transmiteau mesaje, dar şi alţii care nu purtau centură.

La acţiunea care s-a desfăşurat în perioada 17 – 23 au participat poliţiştii rutieri din judeţ, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Au fost aplicate 1.427 de sancţiuni contravenţionale, din care 58 şoferilor care au fost depistaţi în timp ce vorbeau la telefon fără folosirea dispozitivului „mâini libere” şi 6 celor ce manifestau preocupări de natură a le distrage atenţia, în mod periculos, de la condus (ex: folosirea telefonului mobil pentru mesaje).

Poliţiştii au mai aplicat 260 de sancţiuni pentru neportul centurii de siguranţă, iar restul de 1.103 amenzi au fost aplicate pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Acţiunea poliţiştilor din Alba s-a desfăşurat în conformitate cu Calendarul de activități al Organizației Polițiilor Europene TISPOL – „Focus on the road”, iar în data de 19 septembrie, cu ocazia „Zilei europene fără persoane decedate în accidente rutiere”, poliţiştii au desfăşurat şi activităţi informativ – preventive, oferindu-le conducătorilor auto sfaturi şi materiale cu recomandări pentru creşterea siguranţei rutiere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax