Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Zi de sărbătoare la Drașov: Turtă dulce, muzică și dansuri populare la Târgul Turtelor. Tradiție veche de peste 100 de ani

Publicat

Sute de persoane au luat parte marți, 29 august, la un eveniment cu o tradiție de peste 100 de ani la Drașov.

Este vorba despre ”Târgul Turtelor” un eveniment ce se desfășoară în fiecare an, în data de 29 August, în zi de sărbătoare.

Acesta mai este denumit și ,,Târgul Turtelor” datorită faptului că emblema lui este un anume tip de turtă dulce, care pe vremuri era printre singurele tipuri de dulciuri care se comercializau, iar copiii erau nerăbdători să ajungă la Târgul Drasovului să se bucure de gustul acestora.

Astfel, în fiecare an se reîntâlnesc la Drașov și fii ai satului plecați în tote colțurile țării, dar și cetățenii din celelalte sate aparținătoare comunei Șpring, și nu numai.

Pe lângă turta dulce, oamenii au putut cumpăra și alte produse traditionale, au socializat și s-au bucurat de spectacolul folcloric organizat de Primăria Comunei Șpring în colaborare cu Centrul Cultural Augustin Bena.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax