Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Zilele 10, 11 şi 12 mai, sub „semnul cărţii” la Alba Iulia. Preţuri accesibile pentru toţi iubitorii de lectură

Publicat

Vineri, la Alba Iulia s-a dat startul celei de-a VI-a ediţii a Târgului de Carte „Alba Transilvana”. Peste 60 de edituri din toată ţara îşi prezintă cele mai noi producţii editoriale şi nu numai. În cadrul târgului de carte a fost lansat şi unul dintre volumele-vedetă – „Opere fundamentale”, o colecție integrală a textelor lui Lucian Blaga, publicată în ediție de lux. Timp de trei zile, vineri, sâmbătă şi duminică, vor fi lansate cărţi în compania autorilor şi a unor oameni de cultură.

La Târgul de carte au fost invitați să participe academicienii Eugen Simion și Mihai Compoi, scriitorii Ovidiu Pecican, Aurel Pantea, Michel Ducobu, Nora Iuga, Octavian Soviany, poeții Jose Guillermo Vargas din Peru și Ion Miloș din Suedia, Kingsley Chibuzor Nwabia din Nigeria, Diarmund Johnson din Irlanda, Przemyslaw Wawrzyniak din Polonia și mulți alții.

 

Preţurile cărţilor expuse la cele peste 60 de standuri ale editurilor din ţară  sunt pentru buzunarul fiecăruia, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Cărţile de colorat le puteţi cumpăra la preţul de 3 lei, iar cărţile de poveşti pentru copii – începând cu preţul de 5 lei. Până la 200 de lei ajung dicţionarele din diferite domenii, pe care le puteţi găşi la standurile din incinta centrului comercial. Iubitorii de carte au parte şi de reduceri promoţionale la cărţi de la 25%, 30% şi până la 50%.

„Cartea care te cucerește” a revenit la Alba Iulia, pentru a VI-a oară, astfel timp de trei zile, vineri, sâmbătă şi duminică, amatorii de lectură pot participa la activităţi interactive pentru copii, lansări de carte, expoziţii, spectacole de muzică şi poezie.

Anul acesta, autorul publicat de Academia Română este Lucian Blaga. Motiv pentru care, vineri, la Alba Mall, a fost lansat volumul, sub coordonarea academicianului Eugen Simion, care cuprinde pe lângă opera autorului şi o prefață, un studiu introductiv, tabel cronologic al vieții și operei scriitorului, repere critice, note, comentarii și indici.

Din 10 mai şi până în 12 mai, între orele 10.00 și 20.00, cartea te cucereşte atât prin povestea ei, cât şi prin preţurile accesibile oricărui cititor. Pentru organizarea evenimentului, s-a alocat un buget de 200.000 lei din bani publici, sumă identică cu cea de anul trecut, însă cheltuielile estimate înainte de eveniment sunt cu 44.000 lei mai mici.

 Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ioana

    sâmbătă, 11.05.2013 at 06:21

    E………….EIIIIIII! Uite, cum au zburat cifrele…..Anul trecut a fost ….CRIZA….???!!!!
    Putina monitorizare…din …., la tot ce inseamna…evenimente???!!! INCURAJATI VOLUNTARIATUL CULTURAL…POT FOARTE BINE SA SE PROMOVEZE….???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax