Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Zilele „Augustin Bena” la Alba Iulia. Serată muzicală în memoria compozitorului născut la Pianu de Jos

Publicat

Evenimentul cultural “Zilele Augustin Bena” a fost lansat joi seara, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor, cu o serată muzicală, iar programul a fost în întregime dedicat memoriei marelui compozitor, dirijor, preot şi profesor, născut la Pianu de Jos.

Seara a debutat cu câteva repere din viaţa şi opera marelui muzician, prezentate de prof. Mihaela Gornic, conf. univ.dr. Ramona Preja, pr. conf. univ. dr. Adam Domin si pr. prof. Dragoş Şuşman.

Evenimentul a continuat cu lucrări ale compozitorului în interpretarea Corului “Augustin Bena” de la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia, dirijat de prof. Rus Fivi Daniela, Corul de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, dirijat de conf. univ. dr. Adam Domin şi Grupul “Primaver”a, dirijat de prof. Marinela Popa, de la Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba.

Punctul de atracţie al serii l-a reprezentat un film emoţionant realizat de prof. Marius Moga împreună cu nepotul compozitorului, învăţătorul Ioan Bena. Momentul a surprins prin acurateţea cu care Ioan Bena a evocat fragmente din viaţa lui Augustin Bena şi a stârnit vii amintiri şi în rândul urmaşilor compozitorului, de asemenea prezenţi în sală: primarul Marin Petruse, nepotul Gelu Bena, strănepoata Alexandra Bena şi directorul Şcolii “Augustin Bena” din Pianu de Jos, Marcela Popescu.

Seara s-a încheiat un recital extraordinar susţinut de cvartetul orchestrei de cameră a judeţului Alba – Liviu Cernat şi Adriana Jurca la vioară, Tatiana Lăncrănjan la violă şi Claudiu Crăciun la contrabas şi de Duo Ethos – Liviu Cernat la violă si Dragoş Tudor la chitară.

„Zilele Augustin Bena” sunt organizate de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia şi Primăria comunei Pianu de Jos.

Roxana CAZACU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax