Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Zilele „Augustin Bena” la final: Diplome pentru încurajarea actului cultural pentru preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel şi alţi colaboratori

Publicat

„Zilele Augustin Bena”, eveniment care a marcat și împlinirea a 45 de ani de activitate a Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba s-au încheiat joi, 12 iunie. Delegațiile sosite din întreaga țară cu această ocazie au vizitat Atelierul de Țesut tradițional din Bucerdea Vinoasă și expoziția etnografică din localitate, apoi au fost vizitate expozițiile de Pictură și Fotografie la Casa Artelor și Galeriile C.J Alba.

Miercuri dimineața într-o atmosferă festivă, Sala Unirii din Alba Iulia a găzduit un eveniment de marcă, în cadrul căruia colaboratorii, angajații și parteneri ai Centrului de Cultură au primit plachete și diplome aniversare.

Astfel, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a primit o diplomă de excelență pentru încurajarea actului cultural din partea directorului Centrului de Cultură, Daniela Floroian. De asemenea, acesta a mai primit distincții din partea directorilor Centrelor de Cultură din Mureș și Gorj. Diplome au primit și primarii și meșterii populari din localitățile în care Centrul de Cultură „Augustin Bena”  desfășoară activități prin clasele externe Arieșeni, Horea, Vidra, Avram Iancu, Câmpeni, Sohodol, Bucerdea Vinoasă, Jidvei, Fărău, Săsciori – Sebeșel, Șugag, Cugir – Vinerea și Biia. De asemenea, au primit distincții cei care au slujit Școala de Arte și Meșteșuguri de-a lungul celor 45 de ani de activitate.

Directorii și reprezentanți ai Centrelor de Cultură din județele Satu Mare, Bihor, Mureș, Cluj, Caraș Severin, Gorj, Prahova, Argeș, Giurgiu, Brăila, Galați, Bacău, Neamț și Bistrița, cu care Centrul de Cultură Alba întreține strânse colaborări, au primit de asemenea diplome și distincții din partea organizatorilor.

Evenimentul a fost presărat cu câteva momente de virtuozitate din partea  elevilor claselor de arte conduse de către Leontina Fărcaș cu „Mugurii de tezaur”, Nicolae Vancu, clasa instrumente de suflat și Cristi Șușman, clasa pian, acordeon, orgă electronică.

La eveniment au fost prezenți vicepreședinții Consiliului Județean Alba, Florin Roman și Alin Cucui, Gabriel Cîra din cadrul Comisiei de Cultură a CJ Alba, directori și reprezentanți ai instituțiilor cu care Centrul de Cultură colaborează, elevi ai școlilor de arte și meșteșuguri, invitați, un numeros public.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax