Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(FOTO) Zilele Oraşului Alba Iulia, program de final: Poveste cu personaje istorice şi concerte Horia Brenciu şi Voltaj


Publicat

Pe final de sărbătoare a oraşului Alba Iulia, au fost pregătite evenimente de excepţie. Chiar dacă vremea nu a fost foarte plăcută, ploaia decalând unele manifestări programate, spectacolele de duminică au fost un motiv bun de ieşit afară. Teatrul de Păpuşi „Prichindel” a prezentat spectacolul în avanpremieră „Zulenka”, personajele istorice au spus povestea oraşului, au fost concerte de muzică de fanfară şi folclor, iar Teatrul „Masca” din Bucureşti oferă două piese cu rezonanţă. A fost programată şi o proiecţie de film în spaţiile RYMA, iar seara a fost concert Horia Brenciu & HB Orchestra şi Voltaj, cu o atmosferă incendiară, „stinsă” cu foc de artificii, în Piaţa Cetăţii.

Albaiulienii şi turiştii au ieşit şi duminică, să participe la evenimentele puse la dispoziţie de organizatori. S-au bucurat de povestea oraşului cu personajele istorice pusă în scenă de reprezentanţii Muzeului Naţional de Istorie din Alba Iulia şi au ascultat muzica de fanfară şi concertul de folclor.

Ploaia de după-masă a decalat orele de începere a spectacolelor de teatru.

Pete de culoare electorale

Spre seară, peste 200 de tineri din partea USL au putut fi observaţi pe porţile Cetăţii, îmbrăcaţi cu pelerine negre. Aceştia au dat un tur pe traseul porţilor, atrâgând privirile.

În apropierea Catedralei Reîntregirii, Poliţia locală a fost solicitată să îndepărteze un reprezentant al formaţiunii politice Forţa Civică, pe motiv că deranja cu mesaje electorale difuzate prin megafon, lumea care se afla în zonă. Ioan Medrea este candidat din partea acestei formaţiuni la Primăria Alba Iulia.

De altfel, ocazia dată de succesul evenimentelor organizate în această perioadă a atras  majoritatea politicienilor care au profitat de situaţie pentru a face „băi” şi „duşuri” de mulţime.

Vă reamintim programul de duminică, 27 mai, cu ocazia Zilelor Oraşului Alba Iulia:

10:00 „Urbis Grates” – Decernare diplome de excelenţă / Sala Unirii
12:00 „Zulenka” – Spectacol în avanpremieră – Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia / Piaţa Cetăţii
13:00 „Alba Iulia, Cealaltă Capitală” – Povestea oraşului spusă de personajele istorice ale Muzeului Naţional al Unirii / Piaţa Cetăţii
13:45 Concert de fanfară – Fanfara Judeţului Alba / Piaţa Cetăţii
16:00 „Toată lumea are-un dor” – Concert de muzică populară / Scena din faţa Muzeului Naţional al Unirii
17:00 „Statuile”  – Spectacol Teatrul „Masca” Bucureşti / Platou Obelisc
19:00 „Pierrot Lunatecul” – Spectacol Teatrul „Masca” Bucureşti / Platou Obelisc
20:00 „Filmul de Oscar” – Proiecţie de film / Spaţiile R.Y.M.A. – Traseul nordic
20:30 Horia Brenciu & HB Orchestra – Concert / Scena Piaţa Cetăţii
22:00 Voltaj – Concert / Scena Piaţa Cetăţii
23:15 Escape – Show cu foc şi artificii Crispus & Pyroevents/ Piaţa CetăţiiDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. afacerea

    miercuri, 13.06.2012 at 05:12

    nu se mai schimba nimic in ALBA.primarul e de vina.VREM SI NOI TRUPE STRAINE SUNT O GRAMADA SPONSORIZATE INCLUSIV NUME REZONANTE : :BONEY M ETC insa PROBLEMA ESTE CU TOTUL ALTA : STIE TOATA LUMEA CARE ESTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Salariul minim și pensiile sunt foarte mici în România: Declarațiile ministrului Muncii, Raluca Turcan. Ce precizări a mai făcut

Publicat

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat vineri, într-o conferință de presă că pensiile și salariul minim sunt foarte mici în România. Mai mult de atât, aceasta a declarat că nivelul sărăciei este îngrijiorător. 

De asemenea, aceasta a mai declarat că mai mult de jumătate dintre pensionarii din România au o pensie sub pensia medie, iar pentru persoanele care trăiesc din ajutor social nu sunt de ajuns doar banii primiți, ci au nevoie de servicii sociale integrate. 

În România pensiile sunt foarte mici, salariul minim este foarte mic şi, în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător. Şi vă dau şi câteva cifre: avem peste 900.000 de pensionari plătiţi cu pensia minimă socială; avem, de asemenea, 5 milioane de pensionari din sistemul public de pensii cu o pensie medie de 1.500 de lei şi avem 2,7 milioane de pensionari cu pensie până în pensia medie. Deci sistemul de pensii este unul care nu le permite milioanelor de pensionari cu nivelurile menţionate de pensii să trăiască într-un mod decent”, a declarat Raluca Turcan vineri, la Râmnicu Vâlcea.

Ea a vorbit și despre persoanele care au nevoie de asistență socială, spunând că, în urma unei analize, a constatat că există „categorii întregi de oameni care nu s-au aflat ani la rând pe radarul autorităților”. Raluca Turcan a mai arătat că și intervenția statului în acest domeniu a fost deficitară, pentru că „s-a constatat că numai o sumă de bani nu este suficientă pentru oamenii în nevoie”.

„Cei mai vulnerabili dintre vulnerabili sunt vârstnicii de peste 65 de ani, persoanele cu dizabilități, familiile monoparentale sau familiile cu mulți copii aflate în asistență socială. Pentru fiecare din acești oameni aflați în asistență socială o sumă de bani nu mai este suficientă”, a mai spus Raluca Turcan.

Ea a arătat că în România se află 413.000 de beneficiari de ajutor social, iar serviciile sociale trebuie să fie integrate: asistență socială, consiliere școlară, consiliere psiho-pedagogică, asisteță la domiciliu.

sursă: digi24.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident pe DN1 Sibiu – Sebeș. Un șofer băut s-a răsturnat cu mașina în șanț. Ce alcoolemie avea

Publicat

Un șofer în vârstă de 70 de ani a fost rănit într-un accident rutier petrecut vineri seara pe DN1 Sibiu – Sebeș, la Cristian.

Potrivit IPJ Sibiu, șoferul, din Baia Mare, în timp ce de deplasa pe sensul Sibiu – Sebeș, a ieșit cu mașina în afara părții carosabile și s-a răsturnat într-un șanț.

Bărbatul are o alcoolemie de 0,75 mg/alcool pur în aerul expirat și a suferit vătămări corporale.

Potrivit ISU Sibiu, s-a intervenit pentru descarcerarea bărbatului, care era în stare de conștiență.

A fost transportat la UPU Sibiu cu contuzie toracică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: 250.000 de dosare de pensii în România sunt dosar cu șină. Cum s-ar putea majora pensiile

Publicat

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, că la momentul preluării mandatului a constatat că „pe partea de pensii s-a făcut foarte puţin”.

„Ajunsă în mandat am constatat că inclusiv pe partea de pensii s-a făcut foarte puţin. Şi o să vă dau un exemplu concret: ştiţi că li s-a spus celor aproximativ 5 milioane de pensionari că de la 1 septembrie 2021 pensiile vor creşte cu 40%.

Aproape că aţi fi crezut că e posibil să se întâmple lucrul acesta. Şi eu am crezut, vă spun cu sinceritate. Dar am constatat că pentru a putea majora toate pensiile cu 40% ai nevoie de digitalizarea tuturor dosarelor de pensii, astfel încât ele să fie într-un format electronic şi să se aplice o formulă de calcul ca ulterior să se întâmple recalcularea pensiilor. Şi ce să vezi?! 250.000 de dosare de pensii în România arată aşa: dosar cu şină!”, a afirmat Raluca Turcan, citată de agerpres.ro.

Ministrul a subliniat că în acest fel nu puteau fi făcute rapid recalculările promise.

„Vă întreb: cum puteau fi operate modificări pe dosare cu şină? Să ne răspundă cei care au vândut iluzii ani la rând”, a spus Turcan.

sursă: agerpres.ro.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Loc de joacă din Alba Iulia, lăsat în paragină, într-o zonă cu mulți copii: ”Nu mai funcționează nimic”

Publicat

Multe dintre locurile de joacă din Alba Iulia sunt în stare deplorabilă. O cititoare Alba24 a semnalat o asemenea situație într-un cartier din Cetate, unde un asemenea loc este aproape nefuncțional. 

”Programul copiiilor este unul tot mai încărcat și mai acaparat de lumea calculatoarelor și a televizoarelor.

În tip de unii părinți se chinuie să își scoată copiii afară, mai există, din fericire, și cartiere în oraș, în Alba Iulia, unde zeci de copii se joacă afară.

Din păcate însă pentru aceștia, spațiul unde își pot petrece timpul în aer liber este în unele cazuri și nesigur și insalubru.

Un astfel de loc găsim în cartierul Cetate la ANL-uri, cum mai este cunoscută zona, un loc în care aproape la fiecare apartament din cele trei blocuri există minim un copil.

Spațiul de joacă amenajat pe mai puțin 20 de metri pătrați a fost construit în urmă cu ani buni, iar timpul și-a pus serios amprenta asupra lui.

Caruselul nu mai merge de cel puțin 3 ani, cu toate eforturile depuse de părinții din zona de a-l repara.

Leagănul și toboganul se clatină la fiecare adiere de vânt după ce lemnul din care sunt construite s-a uzat.

Scările spre tobogn sunt pline de șuruburi ieșite, iar groapă de nisip este lângă un tomberon căzut și rezemnat de un gard.

Practic nimic din și așa puținele activități din parcul de joacă nu mai sunt cu adevărat funcționale deși în zona locuiesc zeci de copii la care nu le rămâne decât să alerge prin parcare și pe puținele petice ce iarbă pe care încă nu s-au pus dale” a transmis cititoarea.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate