Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Zilele Orașului Teiuș, ediția a XII-a. Sărbătoarea teiușenilor și a prietenilor lor


Publicat

teius

Sfârșitul săptămânii a reprezentat pentru teiușeni o asociere de trei zile extrem de încărcate, dar cu satisfacții pe măsură, totul prilejuit de Zilele orașului Teiuș, sărbătoare aflată la ediția a XII- a.

 

Marșul pentru sănătate” Erich Lehnen”, o acțiune sportivă care a pus la încercare rezistentă fizică și psihică a concurenților, a scos în evidența frumusețile orașului nostru și al satelor aparținătoare, concertul de muzică clasică ce a fost găzduit în acest an de Biserică Româno-Catolică din Teiuș – monument istoric, a încheiat într-o atmosferă profundă și caldă, prezența unui număr impresionant de oameni, arătând încă o data faptul că teiusenii, dar și oaspeții lor , doresc acțiuni culturale de calitate.

Cortul medical asigurat de farmacia Sicofarm a fost o pată de culoare pentru sănătatea teiusenilor.
Ziua de sâmbătă a început în forță, competițiile sportive de fotbal, șah, tenis de masă, tenis cu piciorul, concursuri de biciclete și de îndemânare auto, au făcut deliciul participanților și susținătorilor.
Demonstrația de descarcerare și stingerea incendiului în cazul unui accident simulat de autoturism, au arătat încă o data că Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Teiuș are dotarea, forță și dăruirea necesară pentru intervenția în situații deosebite, colaborând în acest sens cu echipajele Crucii Roșii filială Albă și ale Poliției Locale Teiuș. Seară, muzică ușoară de la scenă din centrul orașului a încins attmosfera miilor de iubitori ai acestui gen de muzică, promovat la Teiuș de trupe și artiști consacrați, cum au fost: ANNA LESKO, LIDIA BUBLE, PACHANGA, FLY PROJECT și trupă RE-BORN.

Duminică, începând cu oră 12:00 în prezența secretarului de stat Daniel Zdranc, a prefectului județului Albă, Dănuț Hălălăi, a deputatului Cornel Olar și a vicepreședintelui Consiliului județean Dumitru Fulea , precum și a numeroșilor invitați și participanți, a fost dezvelit și sfințit Monumentul soldatului român, realizat în parteneriat cu Baumit România Com, cu ocazia Cntenarului Unirii de la 1918, dedicat memoriei celor care, cu sau fără uniformă au luptat și s-au jertfit pentru unitatea neamului.


O festivitate de premiere pentru elevii merituoși, a câștigătorilor competițiilor sportive, parada portului popular un spectacol de excepție realizat de ansambluri folclorice prietene orașului, de artiști consacrați, un foc de artificii, au făcut că stropii de ploaie, care au răcorit atmosferă încinsă la propriu și la figurat, să fie insesizabili, iar mesajul primarului, MIREL VASILE HĂLĂLĂI, a scos în evidența încă o data potențialul Teiușului și al oamenilor săi.
La mulți ani, Teiuș, La mulți ani, teiuseni oriunde v-ați află! , au transmis reprezentanții Primăriei TeiușDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Începe ”mica ciolaniadă”. PSD și PNL își împart funcțiile de prefect și subprefect. Cum va fi în județul Alba

Publicat

La începutul săptămânii viitoare, cei de la PSD și PNL vor intra la negocieri pentru împărțirea posturilor de prefecți. Marea bătălie este pentru algoritmul prin care aceste funcții vor fi împărțite, fiecare partid dorindu-și să domine cât mai multe județe.

Conform surselor noastre, în BEX-ul PNL, dar și în CPN-ul PSD se vor discuta trei scenarii de lucru:

1. Partidul care deține funcția de președinte de CJ să aibă și prefectul. În această variantă, un partid ar stăpâni autoritar un județ.

2. Partidul care deține funcția de președinte de CJ să nu aibă și prefectul. În această variantă, cele două partide s-ar putea controla reciproc.

3. Dacă ai ministru dintr-un anumit județ, atunci nu mai ai și prefectul în județul respectiv. Această măsură ar lovi dur în PNL, asta pentru că mai mulți grei ai PNL și-au înșurubat oameni apropiați în funcțiile de ministru.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru Alba24 că în județul Alba PSD va avea un post de subprefect. Practic locul care a fost deținut de subprefectul USR va fi preluat de un reprezentant al PSD.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Șofer din Alba implicat în ACCIDENT rutier la Sibiu. O persoană rănită

Publicat

Un șofer din Alba a fost implicat într-un accident rutier petrecut miercuri seara la Sibiu. O persoană a fost rănită.

Potrivit IPJ Sibiu, accidentul s-a petrecut la intersecția Calea Șurii Mici cu DN 7H.

Un autoturism condus dinspre Calea Șurii Mici de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, din județul Alba a intrat în coliziune cu un microbuz transport persoane condus pe DN 7H spre A1 de către un bărbat în vârstă de 58 de ani, din județul Vâlcea.

În microbuz se aflau 7 pasageri, unul dintre aceștia, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Vâlcea, fiind rănit și transportat la spital, conștient.

Polițiștii rutieri desfășoară cercetări în vederea stabilirii cauzei exacte care a dus la producerea accidentului.

Din datele ISU Sibiu, au fost acordate îngrijiri medicale și unei adolescente de 16 ani, care a suferit atac de panică. Aceasta nu a fost transportată la spital.

Șoferul autoturismului este din Alba Iulia, potrivit unor surse.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Parada Fanfarei din Petrești, alături de Ordinul Scutierilor de Mulbach și de Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, la Sebeș

Publicat

Cu ocazia Zilei Naționale, în municipiul Sebeș a avut loc miercuri, începând cu ora 17:00, parada Fanfarei din Petrești alături de Ordinul Scutierilor de Mulbach și de Grupul vocal „Felician Fărcașiu”.

Evenimentul s-a desfășurat pe traseul centrul vechi – Parcul Tineretului din Sebeș.

Reamintim că de Ziua Națională a României, parada Fanfarei din Petrești a avut loc și la Petrești și în cartierul M. Kogălniceanu, începând de la ora 15:00, respectiv 16:00.

Programul de 1 Decembrie a mai cuprins o expoziție documentară și expoziții de carte.

De asemenea, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș și Casa Memorială  „Lucian Blaga” Lancrăm au avut program cu publicul, în intervalul orar 10.00 – 16.00, accesul vizitatorilor fiind gratuit, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Doi elevi din clasa a V-a a unei școli din Alba Iulia au înființat o revistă și un site, în doar câteva zile

Publicat

Doi elevi din clasa a V-a, de la Școla Generală ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia, au înființat o revistă a clasei, apoi un site. Totul în minivacanța de 1 Decembrie. 

Revista se numește pauzamare.ro și conține articole despre diferite subiecte de interes pentru copii.

”Suntem Alan și Alex, elevi în clasa a V-a C la Școala Generală Vasile Goldiș din Alba Iulia. Suntem doi băieți obișnuiți, avem pasiuni și preocupări diferite, dar cu o mare dorință de a realiza lucruri frumoase.

Ce ne-a determinat să facem o revistă a clasei, iar mai apoi un site?

În urmă cu o lună am primit un proiect la limba și literatura română ce consta în realizarea unei broșuri sau reviste în care să includem un text literar, unul non literar și o legendă despre o plantă. Amândoi am realizat câte o revistă pe care ne-am prezentat-o unul altuia, fiind foarte încântați de rezultat” au scris cei dou băieți pe siteul lor.

De ce au ales titlul Pauza Mare?

”Care este momentul preferat al oricărui elev, la școală? Pauza mare. Este cea mai lungă dintre recreații, în care se întâmplă cele mai multe aventuri, discuții, jocuri distractive sau întâmplări poznașe.

Exact ce găsiți în revista și pe pagina noastră: subiecte interesante și idei amuzante pentru a le citi și discuta în… Pauza Mare!” au adăugat aceștia.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate