Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Zilele Tineretului la Cugir: Festivalul și-a deschis porțile cu concerte de toate genurile și pentru toate gusturile

Publicat

Sâmbătă, la Cabana Mistrețu din Cugir au început manifestările consacrate celei de a VI-a ediții a Festivalului de Folk „Zilele Tineretului-Cugir 2013”. Evenimentele au debutat cu fanfara de muzică locală „Transilvania”, care i-au încântat pe cei prezenți cu un repertoriu de melodii populare românești, cântece țigănești, dar și cu piese preluate de la Goran Brecovic. Festivalul a continuat cu concertele prezentate de „Grupul Arpegio”, format din elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir și grupul „Aprentis” al Colegiului Național „David Prodan” Cugir.

A mai urcat pe scenă solistul local de folk Valentin Iloaie, urmat de invitații speciali ai serii: artista folk-jazz bucureșteană Alina Manole, care a încântat auditoriul cu un repertoriu de cântece de dragoste. La finalul recitalului de pe scena festivalului de folk de la Cugir, artista a declarat: „De când am ajuns aici, ne-am simțit ca într-un colț de rai. Ne bucură invitația primită și sperăm că vom reveni cât de curând în locul acesta fantastic, cu oameni calzi și frumoși, care știu să aprecieze muzica bună.”

După recitalul Alinei Manole a urcat pe scenă fondatorul răposatului Cenaclu „Flacăra” sau seniorul folkului românesc, cum este acesta cunoscut Doru Stănculescu – solist și instrumentist de muzică folk. Acesta i-a impresionat pe cei prezenți atât prin viu grai cât, și instrumental – chitară sau cu muzicuța sa tradițională. Solistul a interpretat cântecele sale care i-au adus celebritatea: „Ai Hai”, „Fără petale” sau „Cum se naște un mit”. „Cred că eu fac parte dintr-o lume care deja e în culoarea sepiei. Publicul, oamenii de aici au fost minunați”, a spus Dorin Stănculescu.

Trupele de muzică folk  „Zip” din Cluj-Napoca și „Equinoxe”, pe acorduri de Rammstein au încheiat prima seară a festivalului folk cugirean.

Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax