Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua apei, sărbătorită de elevi și profesori de la Colegiul HCC, Colegiul Economic Alba Iulia și Liceul Tehnologic Aiud

Publicat

Ziua Internațională a Apei a fost marcată în Alba Iulia la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” și Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”, dar și în Aiud, la Liceul Tehnologic.

Ideea acestui proiect a pornit de la realitatea cu care se confruntă omenirea şi anume, deficitul de apă la nivelul globului.

În acest an, de Ziua Mondială  a Apei, națiunile  își  reafirmă dreptul la o apă de calitate mai bună și o folosire responsabilă, sub tema Accelerarea schimbărilor.

În Alba, unul dintre proiecte a fost derulat de Agenția de Protecție a Mediului Alba, Colegiul Național ”Horia Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Colegiul Economic ”D.P. Marțian” Alba Iulia, Liceul Tehnologic Aiud. Proiectul ”Apa, sursa vieții” a avut drept scop implicarea adolescenţilor într-o serie de activităţi şi întâlniri.

Inițiatoarele acestui proiect sunt prof. Monica Nicoleta Todoran–Fer, prof. Felicia Beca, în colaborare cu prof. Mihaela Mihinda Opincariu, prof. Daniela Cetean, prof. Aniela Vizitiu, prof. Victoria Popa, prof. documentarist Lavinia Dobra și bibliotecar Lucreția Bârz, prof. Camelia Oțel.

Prin această ințiativă s-a încercat dezvoltarea unor atitudini /comportamente favorabile ameliorării relațiilor dintre om și mediu, stimularea activităţilor de grup, cultivarea capacității de colaborare în scopul protejării mediului, implicarea  grupului ţintă într-o campanie de informare pe tema Apa, sursa vietii și propunerea capacităților creatoare ale elevilor prin organizarea de expoziții și concursuri.

Elevii au realizat afișe cu tema ”apa”, flyere (pliante) pe aceeași temă și prezentări power point/referate despre problemele globale legate de apă. De asemenea, au participat și la o campanie de informare şi conștientizare a opiniei publice cu privire la semnificația zilei de 22 martie – Ziua internațională a apei. Au fost distribuite pliante/fluturași (flyere) realizate de elevi în cadrul proiectului, atât în unitățile de învățământ, cât și cetățenilor, pe stradă.

Activitățile din cadrul proiectului s-au finalizat, miercuri, 22 martie cu expoziția de afișe / postere, realizate de elevii din cele trei instituții de învățământ partenere, în incinta Colegiului Național ”HCC” Alba Iulia.

”Implicarea activă a cât mai multor elevi din grupul ţintă în această activitate aduce în plus conştientizarea datoriei morale pe care o avem de a informa și cultiva interesul pentru mediu, în special prin exemplul personal. În plus, toate activitățile au avut ca temă şi idee de bază comunicarea în diverse forme, directă, prin desen sau prin scris, încercând astfel să acoperim cât mai mult din nevoile comunicative ale grupului ţintă”, transmit inițiatorii proiectului.

În cadrul Conferinței Naționale Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro a fost adoptată, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care 22 martie devenea ,,Ziua mondială a apei”. S-a dovedit a fi o ocazie bună pentru a reaminti tuturor cât de importante sunt eforturile concrete de a oferi spre consum apa pură, precum și identificarea problemelor și găsirea de soluții la aceste probleme.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax