Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Armatei, la Alba Iulia. Demonstraţiile militare din poligon şi câştigătorii turneului de fotbal


Publicat

ziua armatei

Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a organizat și desfășurat, în perioada 23-24 octombrie, o serie de activități cu ocazia Zilei Armatei.

Obiectivul principal a fost de a aduce un omagiu și recunoștință față de jertfa ostașilor români căzuți la datorie pe câmpurile de bătălie pentru eliberarea teritoriului național, dar și de a promova imaginea Armatei în rândul tinerilor, transmit reprezentanţii unităţii militare.

Marți, 23 octombrie, în poligonul de garnizoană Micești, în prezența a numeroși invitați din partea autorităților locale, unităților militare din garnizoana Alba Iulia, insituțiilor din sistemul național de apărare, profesori și elevi ai instituțiilor de învățământ din municipiu, cadre militare în rezervă, au avut loc expuneri privind semnificația Zilei Armatei României pentru poporul român, prezentarea capabilităților Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, expoziții de armament și tehnică militară, ședințe demonstrative de distrugeri în diferite medii, ședințe demonstrative de trageri cu armamentul de infanterie, un concurs de tir precum și servirea unei mese calde preparată la bucătăria rulantă de campanie.

La activitatea din poligon au răspuns prezent invitați din partea Fabricii de Arme Cugir S.A și Uzinei Mecanice Cugir care au expus cele mai noi proiecte în materie de armament de infanterie produs în țară.

Militarii Brigăzii 6 Operații Speciale ”Mihai Viteazul” Târgu Mureș au participat cu o echipă de operatori, un mijloc tehnic de tip URO VAMTAC și un stand de prezentare a  armamentului și echipamentelor din dotarea forțelor pentru operații speciale.

Au fost amenajate ateliere tematice cu armament și materiale pentru instruirea subunităților de geniu, de luare a liniei de ochire dar și un minipoligon de tragere cu arme de airsoft al Asociației de Airsoft ”Super Daddys”.

Miercuri, 24 octombrie, batalionul a organizat un miniturneu de forbal în incinta Bazei Sportive a Colegiului Național  ”Horea, Cloșca și Crișan”, cu participarea a 7 echipe, reprezentând Ministerul Apărării Naționale (4 echipe), Inspectoratul Județean de Poliție Alba (o echipă), Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba (o echipă ), Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba (o echipă) și Ministerul Justiției – Penitenciarul Aiud (o echipă).

La final, clasamentul pe echipe a fost:

Locul I: Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba

Locul II: Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba

Locul III: Inspectoratul Județean de Poliție Alba

Golgheterul turneului: Lucian Drîmbărean – I.S.U. Alba

Portarul turneului: Rareș Gînsan – I.S.U. Alba.

Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului ”Ziua Armatei României în școli”, organizat în colaborare cu Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Alba la instituțiile de învățământ din orașul Câmpeni, maiorul Dan Diaconescu și caporalul Ovidiu Trifescu din Batalionul 136 Geniu le-au prezentat elevilor avantajele alegerii carierei militare, misiunile militarilor din teatrele de operații precum și caracteristicile tehnico-tactice ale armamentului din dotare.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Intervenții ale Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș pentru îmbunătățirea stării drumurilor de la Răhău

Publicat

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a intervenit, în ultimele zile, la Răhău, în vederea evitării unor posibile probleme pe care le pot genera ploile, în condițiile în care se așteaptă venirea toamnei.

Reprezentanții Primăriei Sebeș au transmis că s-a recurs la îndreptarea drumurilor cu utilajele din dotare și la curățarea șanțurilor.

De asemenea, s-a lucrat la realizarea unor subtraversări și a unor șanțuri de scurgere.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Un nou MALL se construiește la Alba Iulia. Centru comercial pe o suprafață de 6,1 hectare.”Ancora” este un hypermarket Carrefour

Publicat

Prime Kapital și MAS REI a anunțat că pregătesc construirea celui mai mare centru comercial din județul Alba, Alba Iulia Value Centre. Noul centru comercial, care urmează modelul celor deschise deja la Roman și Zalău, va avea o suprafață totală de 19.300 mp și se află în faza de planificare.

Ancora noului Mall va fi un hipermarket Carrefour, iar deschiderea este preconizată pentru anul 2022 potrivit siteului oficial al companiei. Prime Kapital mai deține centre comerciale în Arad, București, Iași, Târgoviște, Burgas și Stara Zagora ( Bulgaria) și Gorzow (Polonia).

Suprafața totală de teren vizată pentru investiția de la Alba Iulia este în suprafață de 124.000 mp (12,4 hectare), iar construcția ar urma să fie amplasată pe circa 4-5 hectare. Comparativ, mall-ul Vivo din Cluj-Napoca (fostul Polus) se întinde pe 6,1 hectare.

Noul centru comercial va fi accesibil direct din E 81.

Prime Kapital și MAS REI  au deschis recent Roman Value Centre, care găzduiește 50 de spații comerciale pentru toate categoriile de vârstă și interese, pe o suprafață închiriabilă de aproximativ 20.000 metri pătrați și Zalău Value Centre, care este cel mai mare centru comercial din județul Sălaj.

Centrul comercial care se va construi la Alba Iulia, include un hipermarket, o galerie comercială și spații de tips trip mall, va deservi peste 160.000 de locuitori atât din municipiul Alba Iulia, cât și din localitățile din împrejurimi, generând peste 600 locuri de muncă.

Bugetul estimat pentru construcția Alba Iulia Value Centre este de 23,4 milioane euro, iar data estimată a inaugurării este anul 2022.

Centrul comercial, accesibil direct din E81, va avea o zonă de magazine cu acces din parcare, food court și galerie comercială interioară, iar ancora principală va fi un hipermarket Carrefour. În plus, vor fi amenajate 700 de locuri de parcare.

Potrivit Primăriei Alba Iulia, centrul comercial de tip Mall se va construi în zona Bărăbanț, pe un teren aflat în zona râului Ampoi. O firmă din București a solicitat și primit certificat de urbanism de la Primărie, pentru elaborarea PUZ.

Proiectul prevede construirea unui centru comercial, a unui centru wellness și amenajarea de sensuri giratorii, parcări, alei carosabile și pietonale și spații verzi. Sunt prevăzute construcții pe o suprafață de aproximativ 6,1 hectare de teren.

Firma PK Topaz SRL din București a solicitat Primăriei Alba Iulia, în data de 27 aprilie 2020, un certificat de urbanism pentru elaborare PUZ – Construire centru comercial Alba Iulia, sensuri giratorii, centru wellness, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietonale, reconfigurare căi de acces, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare luminoase și totemuri publicitare, amenajare spații verzi, împrejmuire teren și introducere parcelă în intravilan.

De asemenea, se dorește devierea rețelei electrice de înaltă tensiune (LEA 220 kW) și efectuarea de operațiuni cadastrale, notariale și schimbare categorie de folosință.

Terenul se află în localitatea Alba Iulia, în zona străzilor Alexandru Ioan Cuza și Fabricilor.

Potrivit PUG, terenul vizat este parțial extravilan, astfel că va trebui trecut în intravilan pentru realizarea investiției și relocată rețeaua electrică de 220 kW (liniile ar urma să fie deviate pe lângă râul Ampoi și trecute în subteran). Procedura este de durată și la această dată se efectuează procedurile de alipire a terenurilor.

Proiectul include circa 1500 locuri de parcare și amenajarea a două sensuri giratorii (unul pe strada Alexandru Ioan Cuza, celălalt pe strada Fabricilor). Proiectul ar putea însă suferi modificări.

Firma PK Topaz SRL are sediul în București, iar, potrivit termene.ro, acționarii firmei și legăturile cu alte companii sunt după cum urmează:

În același timp, pentru anul viitor este planificată și extinderea primului centru comercial de tip mall din oraș. Alba Mall se extinde cu circa 6.000 mp. Crește și numărul de locuri de parcare (285 existente, 140 propuse).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Focar de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. 14 pacienți infectați, descoperiți la testarea de miercuri

Publicat

Focar de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Sunt 14 pacienți infectați, potrivit unor surse ale ziarului Alba24.

Pacienții centrului au fost testați conform procedurii naționale, la două săptămâni, 14 dintre teste fiind miercuri pozitive.

Deocamdată nu se știe cum s-au infectat. Autoritățile au declanșat o anchetă epidemiologică și se pare că pacienții cu boli mai grave au fost transporatați deja la spital. Ar fi vorba despre 2,3 persoane care prezintă un risc mai ridicat.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum explică europarlamentarul Rareș Bogdan eșecul PNL la primăria Alba Iulia și succesul candidatului USR PLUS, Gabriel Pleșa

Publicat

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a încercat să explice de ce liberalii au pierdut primăriile din Alba-Iulia, Timișoara și Brașov. Acesta a spus că la Alba Iulia a fost vorba despre o confuzie, pentru că ambii au fost viceprimari în mandatul lui Mircea Hava. 

„Probabil alegătorii noștri, la Alba a fost o confuzie generată tocmai de faptul că domnul Pleșa a fost viceprimarul lui Mircea Hava, primarul care a transformat complet Alba și candidatul nostru Voicu Paul a fost de asemenea viceprimar.

Deci au fost doi viceprimari. Unul preluat de USR, celălalt al nostru, care s-au bătut, a câștigat probabil datorită unei comunicări ceva mai eficiente, domnul Pleșa.

Până la urmă, sunt trei primari pierduți de noi,( nr. Alba Iulia, Timișoara și Brașov) dar s-a întors tot dreapta. Era grav pentru mine dacă pierdeam în favoarea stângii, pentru că atunci erau mutații în electorat. Nu s-a întâmplat acest lucru” a spus europarlamentarul Rareș Bogdan, invitat la Digi24.

Rareș Bogdan este originar din județul Alba, de la Ocna Mureș, unde tatăl său a condus UPSOM- cea mai importantă întreprindere din oraș și de unde s-a mutat la Cluj-Napoca.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate