Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Armatei, la Alba Iulia. Demonstraţiile militare din poligon şi câştigătorii turneului de fotbal

ziua armatei

Publicat

Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a organizat și desfășurat, în perioada 23-24 octombrie, o serie de activități cu ocazia Zilei Armatei.

Obiectivul principal a fost de a aduce un omagiu și recunoștință față de jertfa ostașilor români căzuți la datorie pe câmpurile de bătălie pentru eliberarea teritoriului național, dar și de a promova imaginea Armatei în rândul tinerilor, transmit reprezentanţii unităţii militare.

Marți, 23 octombrie, în poligonul de garnizoană Micești, în prezența a numeroși invitați din partea autorităților locale, unităților militare din garnizoana Alba Iulia, insituțiilor din sistemul național de apărare, profesori și elevi ai instituțiilor de învățământ din municipiu, cadre militare în rezervă, au avut loc expuneri privind semnificația Zilei Armatei României pentru poporul român, prezentarea capabilităților Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, expoziții de armament și tehnică militară, ședințe demonstrative de distrugeri în diferite medii, ședințe demonstrative de trageri cu armamentul de infanterie, un concurs de tir precum și servirea unei mese calde preparată la bucătăria rulantă de campanie.

La activitatea din poligon au răspuns prezent invitați din partea Fabricii de Arme Cugir S.A și Uzinei Mecanice Cugir care au expus cele mai noi proiecte în materie de armament de infanterie produs în țară.

Militarii Brigăzii 6 Operații Speciale ”Mihai Viteazul” Târgu Mureș au participat cu o echipă de operatori, un mijloc tehnic de tip URO VAMTAC și un stand de prezentare a  armamentului și echipamentelor din dotarea forțelor pentru operații speciale.

Au fost amenajate ateliere tematice cu armament și materiale pentru instruirea subunităților de geniu, de luare a liniei de ochire dar și un minipoligon de tragere cu arme de airsoft al Asociației de Airsoft ”Super Daddys”.

Miercuri, 24 octombrie, batalionul a organizat un miniturneu de forbal în incinta Bazei Sportive a Colegiului Național  ”Horea, Cloșca și Crișan”, cu participarea a 7 echipe, reprezentând Ministerul Apărării Naționale (4 echipe), Inspectoratul Județean de Poliție Alba (o echipă), Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba (o echipă ), Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba (o echipă) și Ministerul Justiției – Penitenciarul Aiud (o echipă).

La final, clasamentul pe echipe a fost:

Locul I: Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba

Locul II: Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba

Locul III: Inspectoratul Județean de Poliție Alba

Golgheterul turneului: Lucian Drîmbărean – I.S.U. Alba

Portarul turneului: Rareș Gînsan – I.S.U. Alba.

Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului ”Ziua Armatei României în școli”, organizat în colaborare cu Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Alba la instituțiile de învățământ din orașul Câmpeni, maiorul Dan Diaconescu și caporalul Ovidiu Trifescu din Batalionul 136 Geniu le-au prezentat elevilor avantajele alegerii carierei militare, misiunile militarilor din teatrele de operații precum și caracteristicile tehnico-tactice ale armamentului din dotare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate