Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Carierei, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia. Dezbateri cu elevii despre alegerea unei profesii, abilităţi şi aptitudini

Publicat

OTY_1880 (1) La Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, marţi a fost Ziua Carierei. Elevii din clasele a VII-a și a VIII-a au participat la dezbateri despre alegerea unor profesii în funcție de abilitățile, aptitudinile și dorințele lor.

La acest eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai liceelor din municipiu, atât elevi, foști absolvenți ai Școlii „Avram Iancu”, cât și profesori din Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”Alba Iulia, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” și Colegiul Tehnic „Apulum”.

Aceste licee au fost selectate pe baza opțiunilor exprimate de elevii Școlii „Avram Iancu”, în urma chestionarelor aplicate acestora.

Consilierul psiho-pedagog al școlii, Ildiko Szilagyi, a realizat o prezentare privind importanța orientării elevilor în carieră, pașii care trebuie urmați, factorii decizionali în alegerea unei profesii.

OTY_1888 Profesorii din liceele albaiuliene au prezentat oferta educațională, iar elevii și-au exprimat puncte de vedere privind experiența lor personală și motivele care au condus la alegerea unui anumit profil. De asemenea, aceștia au oferit elevilor din gimnaziu materiale publicitare: pliante, broșuri, reviste și au prezentat produse ale activității lor prin expoziții și materiale video.

Elevii Școlii “Avram Iancu”au realizat și prezentat pliante cu profesiile pe care doresc să le urmeze, evidențiind avantajele, dezavantajele, exigențele și rigorile fiecărei profesii alese.

Această activitate face parte dintr-un proiect mai amplu, devenit o tradiție a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” și a fost coordonat de psihologul școlar în colaborare cu diriginții claselor a VIII-a: Maria Atanasiu, Sorin Pop, precum și cu profesoara de educație plastică, Diane Popa.

Proiectul va continua și în semestrul al II-lea, în cadrul săptămânii „Școala Altfel”, cu o altă activitate, la care vor participa părinți ai elevilor. Aceștia vor avea ocazia să le prezinte copiilor aspecte din experiența lor profesională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax