Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Eroilor, sărbătorită la Cugir. Oficialităţi, partide politice şi veterani, la troiţa de la Biserica „Sfântul Nicolae”

Publicat

Ziua Eroilor este celebrată în fiecare an, pe 24 mai şi coincide cu sărbătoarea Înălţării Domnului. În această zi, în toate bisericile din ţară, dar şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor, pe câmpurile de luptă.

Evenimentul a fost marcat şi la Cugir, joi, 24 mai, de la ora 12.00, la troiţa dedicată eroilor cugireni, din apropierea Bisericii „Sfântul Nicolae” din oraş. Au participat primarul oraşului Cugir, Adrian Teban şi viceprimarul Rodica Florea, consilieri locali, reprezentanţi ai partidelor politice, cetăţeni şi veterani de război.

Doi preoţi au oficiat o slujbă de pomenire şi au fost depuse coroane de flori. Momentul artistic a fost susţinut de corul de elevi de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII Nr. 3 Cugir, care au interpretat cântece şi poezii cu tematica Zilei Eroilor.

În încheierea evenimentului, părintele paroh de la Biserica „Sfântul Nicolae”, Ioan Popescu, a susţinut o scurtă prelegere despre însemnătatea acestei zile din perspectiva istorică, dar şi ecleziastică.

Pe durata celor două războaie mondiale, au fost înregistraţi 87 de eroi cugireni care şi-au pierdut viaţa şi mai sunt 23 de veterani de război, în viaţă.

Vă prezentăm imagini de la evenimentul din Cugir:

Sorin GIURCA

[nggallery id=276]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax