Contacteaza-ne si pe
Publicitate

JUNIOR

FOTO: Ziua Europeană a Limbilor, celebrată la Liceul de Arte Alba Iulia, Şcoala „Vasile Goldiş” şi Liceul Tehnologic Sebeş

Publicat

Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia a celebrat Ziua Europeană a Limbilor 2018, ȋn parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” din Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Sebeş, printr-o serie de activităţi, ȋn perioada 24-28 septembrie.

La Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia, elevii claselor VII A şi VII B au ales un cuvȃnt preferat din diverse limbi şi l-au interpretat muzical sau plastic, individual, pe grupe şi cu toată clasa.

Cei din clasa IX A au ascultat cȃntece şi au identificat limba folosită, observând ritmurile şi sunetele specifice diverselor limbi.

Elevii clasei IX B au discutat despre specificul diverselor ţări europene ȋn funcţie de ţările vizitate şi de limbile cunoscute şi au împărtăşit impresiile pe marginea celor prezentate.

La clasa XI B au fost dezbateri pe marginea unor teorii ale limbajului (nativistă şi behavioristă) şi a modului de achiziţionare a unui limbi străine – atelier interdisciplinar (psihologie-engleză).

Elevii clasei VIII B au discutat despre viaţa cotidiană şi sistemele educaţionale din ţările ȋn care s-au născut unii dintre colegii lor. Obiectivul a fost conştientizarea diversităţii culturale ȋn secolul XXI.

De asemenea, au avut loc discuţii şi dezbateri pe marginea semnificaţiei zilei europene a limbilor şi a fost organizată o expoziţie EDL 2018, ce a cuprins lucrările elevilor dedicate celebrării Zilei europene a limbilor.

Coordonatorii activităţilor de la Liceul de Arte au fost profesorii Celina Almăşan, Nicoleta Apostol, Livia Dioşan, Cristina Pop şi Nadia Albescu.

Activităţile desfăşurate la Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” din Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Sebeş:

– dezbateri pe grupe privind importanţa ȋnvăţării limbilor modern; învăţare interactivă: “Ȋn jurul lumii”; jocuri şi bună dispoziţie ȋnvăţȃnd limbi străine ( clasele VIII B, IV C, V)

– prezentări şi discuţii pe marginea importanţei ȋnvăţării limbii franceze (VI D)

– proiecte dedicate Zilei Europene a Limbilor (V-VIII)

– familiarizarea elevilor cu diverse limbi străine pornind de la bagajul personal al participanţilor; expoziţie de steaguri ale diverselor ţări europene (V, III)

Coordonatori, profesorii Alina Paraschivescu, Emilia Gherghinescu, Corina Popoviciu, Florentina Stan şi bibliotecar Geanina Barb.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Mugurii Crucii Roşii”. Preşcolari din Sebeş şi Petreşti au participat la un concurs de educaţie pentru sănătate

Publicat

Zeci de copii de la 9 grădiniţe din Sebeş şi Petreşti au participat, miercuri, la concursul „Mugurii Crucii Roşii”, organizat de Crucea Roşie Română Filiala Alba, în colaborare cu Şcoala gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeş. Concursul s-a adresat copiilor preşcolari, pentru formarea deprinderilor de igienă personală şi însușirea cunoștințelor privind educația pentru sănătate. Anul acesta, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii cred că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar sunt mai optimişti privind Europa. Sondaj INSCOP

Publicat

sondaj inscop

Un sondaj național realizat de INSCOP Research în martie relevă că românii sunt mai pesimiști în ceea ce privește direcția propriei țări și mai optimiști față de cea a Europei. 72,8% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă România este greșită. Un procent de 17,8% este de părere că direcția în care merge […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: “Micii Ecologiști ai Cetății”. Zeci de preşcolari din Alba au dovedit că sunt prieteni ai naturii

Publicat

micii ecologisti

Zeci de copii de la 17 grădiniţe din judeţul Alba au participat miercuri la a cincea ediţie a concursului “Micii Ecologiști ai Cetății”. Micuţii au avut de trecut prin trei probe: cea a costumelor confecționate din materiale reciclare, cea de întrebări și răspunsuri despre ecologie şi proba practică, în care fiecare echipaj a confecționat o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vizita Papei la Blaj: Semnificaţia beatificării celor şapte episcopi, pe Câmpia Libertăţii

Publicat

campia libertatii episcopi beatificare

În 2 iunie, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj Papa Francisc va oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici uciși în România între anii 1950 – 1970. Despre semnificaţia momentului a vorbit şi Pr. Prof. Dr. Cristian Rus, de la Capela Arhiereilor din Blaj. “Momentul de beatificare de pe Câmpia Libertății din Blaj trebuie […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate