Contacteaza-ne si pe
Publicitate

JUNIOR

FOTO: Ziua Europeană a Limbilor, celebrată la Liceul de Arte Alba Iulia, Şcoala „Vasile Goldiş” şi Liceul Tehnologic Sebeş

avatar

Publicat

Publicitate

Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia a celebrat Ziua Europeană a Limbilor 2018, ȋn parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” din Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Sebeş, printr-o serie de activităţi, ȋn perioada 24-28 septembrie.

La Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia, elevii claselor VII A şi VII B au ales un cuvȃnt preferat din diverse limbi şi l-au interpretat muzical sau plastic, individual, pe grupe şi cu toată clasa.

Cei din clasa IX A au ascultat cȃntece şi au identificat limba folosită, observând ritmurile şi sunetele specifice diverselor limbi.

Elevii clasei IX B au discutat despre specificul diverselor ţări europene ȋn funcţie de ţările vizitate şi de limbile cunoscute şi au împărtăşit impresiile pe marginea celor prezentate.

La clasa XI B au fost dezbateri pe marginea unor teorii ale limbajului (nativistă şi behavioristă) şi a modului de achiziţionare a unui limbi străine – atelier interdisciplinar (psihologie-engleză).

Elevii clasei VIII B au discutat despre viaţa cotidiană şi sistemele educaţionale din ţările ȋn care s-au născut unii dintre colegii lor. Obiectivul a fost conştientizarea diversităţii culturale ȋn secolul XXI.

De asemenea, au avut loc discuţii şi dezbateri pe marginea semnificaţiei zilei europene a limbilor şi a fost organizată o expoziţie EDL 2018, ce a cuprins lucrările elevilor dedicate celebrării Zilei europene a limbilor.

Coordonatorii activităţilor de la Liceul de Arte au fost profesorii Celina Almăşan, Nicoleta Apostol, Livia Dioşan, Cristina Pop şi Nadia Albescu.

Activităţile desfăşurate la Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” din Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Sebeş:

– dezbateri pe grupe privind importanţa ȋnvăţării limbilor modern; învăţare interactivă: “Ȋn jurul lumii”; jocuri şi bună dispoziţie ȋnvăţȃnd limbi străine ( clasele VIII B, IV C, V)

– prezentări şi discuţii pe marginea importanţei ȋnvăţării limbii franceze (VI D)

– proiecte dedicate Zilei Europene a Limbilor (V-VIII)

– familiarizarea elevilor cu diverse limbi străine pornind de la bagajul personal al participanţilor; expoziţie de steaguri ale diverselor ţări europene (V, III)

Coordonatori, profesorii Alina Paraschivescu, Emilia Gherghinescu, Corina Popoviciu, Florentina Stan şi bibliotecar Geanina Barb.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr din Alba. A prezentat polițiștilor o legitimație falsă de cămin

avatar

Publicat

politie

Un tânăr de 21 de ani, din Alba, este cercetat de polițiștii din Cluj-Napoca pentru că a prezentat o legitimație falsă de cămin. Fapta s-a întâmplat în urma unui control la căminele studențești din Mărăști.Potrivit IPJ Cluj ,un tânăr de 21 ani, jud. Alba, a prezentat o legitimaţie de cămin ca fiind a sa, desi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

TOP 2018 – universități din România. Pe primul loc, universitatea preferată de majoritatea absolvenților din Alba

avatar

Publicat

universitatea babes bolyai iarna ubb

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca domină și în acet an clasamentul universităților din România. Pe locul al doilea se află Universitatea din București, iar pe al treilea este Universitatea Politehnică din București. Clasamentul a fost publicat de Asociația Cercetătorilor Ad Astra și arată situația instituțiilor de învățământ superior din România, pe baza a 9 rankinguri internaționale.26 de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Botoşani, suspect de înşelăciunie, prins de jandarmii din Alba, după ce a furat dintr-un magazin

avatar

Publicat

actiune politie

Un bărbat din Botoşani a fost identificat de doi jandarmi aflaţi în timpul liber, ca suspect într-un caz de înşelăciune. Şi-au sesizat colegii şi, luat la întrebări, bărbatul nu a recunoscut fapta de înşelăciune, dar a admis că furase un telefon mobil din incinta magazinului Penny din Alba Iulia – cartier Ampoi I. Potrivit Jandarmeriei Alba, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul în care un vânător din Alba doboară un mistreț, pe un domeniu de lângă Alba Iulia

avatar

Publicat

vanatoare

Un vânător din Alba a surprins momentul în care doboară un mistreț, pe un domeniu de vânătoare din zona Berghin, la doar câțiva kilometri de Alba Iulia. Acesta a tras două focuri, ambele nimerind ținta în mișcare. Totul a fost surprins de camera de filmat pe care o purta pe cap. Vînătoarea a fost organizată […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate