Contacteaza-ne si pe
Publicitate

JUNIOR

FOTO: Ziua Europeană a Limbilor, celebrată la Liceul de Arte Alba Iulia, Şcoala „Vasile Goldiş” şi Liceul Tehnologic Sebeş

avatar

Publicat

Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia a celebrat Ziua Europeană a Limbilor 2018, ȋn parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” din Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Sebeş, printr-o serie de activităţi, ȋn perioada 24-28 septembrie.

La Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia, elevii claselor VII A şi VII B au ales un cuvȃnt preferat din diverse limbi şi l-au interpretat muzical sau plastic, individual, pe grupe şi cu toată clasa.

Cei din clasa IX A au ascultat cȃntece şi au identificat limba folosită, observând ritmurile şi sunetele specifice diverselor limbi.

Elevii clasei IX B au discutat despre specificul diverselor ţări europene ȋn funcţie de ţările vizitate şi de limbile cunoscute şi au împărtăşit impresiile pe marginea celor prezentate.

La clasa XI B au fost dezbateri pe marginea unor teorii ale limbajului (nativistă şi behavioristă) şi a modului de achiziţionare a unui limbi străine – atelier interdisciplinar (psihologie-engleză).

Elevii clasei VIII B au discutat despre viaţa cotidiană şi sistemele educaţionale din ţările ȋn care s-au născut unii dintre colegii lor. Obiectivul a fost conştientizarea diversităţii culturale ȋn secolul XXI.

De asemenea, au avut loc discuţii şi dezbateri pe marginea semnificaţiei zilei europene a limbilor şi a fost organizată o expoziţie EDL 2018, ce a cuprins lucrările elevilor dedicate celebrării Zilei europene a limbilor.

Coordonatorii activităţilor de la Liceul de Arte au fost profesorii Celina Almăşan, Nicoleta Apostol, Livia Dioşan, Cristina Pop şi Nadia Albescu.

Activităţile desfăşurate la Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” din Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Sebeş:

– dezbateri pe grupe privind importanţa ȋnvăţării limbilor modern; învăţare interactivă: “Ȋn jurul lumii”; jocuri şi bună dispoziţie ȋnvăţȃnd limbi străine ( clasele VIII B, IV C, V)

– prezentări şi discuţii pe marginea importanţei ȋnvăţării limbii franceze (VI D)

– proiecte dedicate Zilei Europene a Limbilor (V-VIII)

– familiarizarea elevilor cu diverse limbi străine pornind de la bagajul personal al participanţilor; expoziţie de steaguri ale diverselor ţări europene (V, III)

Coordonatori, profesorii Alina Paraschivescu, Emilia Gherghinescu, Corina Popoviciu, Florentina Stan şi bibliotecar Geanina Barb.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Magistrații ÎCCJ au decis: Toate adunările publice din piețe sau căi publice trebuie declarate în prealabil

avatar

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima creșă din orașul Cugir a fost inaugurată. 28 de micuți, admiși în anul școlar 2018-2019

avatar

Publicat

O creșă ultramodernă, construită la standarde europene, a fost inaugurată luni, 15 octombrie, în orașul Cugir. 28 de copii au fost admiși pentru a frecventa creșa Kunterbunt în anul școlar 2018-2019.Fosta grădiniță din localitate a fost reabilitată și modernizată, de către administrația locală, având sprijinul celor de la Star Transmission Cugir și a Școlii Gimnaziale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 28 octombrie. Când scad temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

avatar

Publicat

toamna

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea rămâne caldă până în jurul datei de 20 octombrie, apoi se mai răceşte. Sunt aşteptate ploi, din 19 octombrie.În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de sărbătoare de ZIUA ROMÂNIEI la Alba Iulia. Se pregătesc 35.000 de porții de mâncare pentru „Masa Populară”

avatar

Publicat

Ziua României va fi sărbătorită la Alba Iulia timp de trei zile. Începând cu 30 noiembrie și până în 2 decembrie vor avea loc momente solemne, concerte, parada militară și nu în ultimul rând „Masa Populară”. Cei peste 100.000 de turișiti vor fi întâmplinați cu 35.000 de porții de mămăligă cu brânză și friptură. VEZI: Cum […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate