Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Europei, sărbătorită de preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Vinerea. Au făcut stegulețe și au învățat să salute în mai multe limbi

Publicat

20160506_103329_resized_1 Copiii de la Grădinița cu Program Normal Vinerea, unitate aparținătoare Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir au sărbătorit în ultima  Zilei Europei. Preşcolarii din grădiniţă au pregătit dreptunghiuri colorate şi au făcut broşuri  legate de Europa şi Uniunea Europeană.

„Am ales Spania, Italia, Suedia, Polonia, România, Franţa, Germania, bineînţeles steagurile ţărilor care sunt mai uşor de realizat pentru grupele din grădiniţă noastră. Astfel, sub îndrumarea doamnelor educatoare de la cele 3 grupe: grupa mare Albinuţele , educatoare, prof. Nicoletta Hustiuc, grupa mijlocie Ursuleţii, educatoare, prof. Flavia Muntean şi grupa mică Fluturaşii, educatoare prof. Anişoara Filimon, am început activitatea cu o scurtă conversaţie legată de localitatea în care ne aflăm, apoi judeţ, ţară şi continent.

Fiecare copil a participat activ şi toţi preşcolarii şi-au dat seama că fiecare cunoaşte pe cineva sau are pe cineva plecat în una din aceste ţări, fapt pentru care am încercat să spunem cele mai uzuale cuvinte în mai multe limbi străine din Europa: Bună ziua!/Buenos dias!/Buon giorno!/Bonjour! sau La revedere!/Goodbye!/Au revoir!/Arrivederci!. Fiecare preşcolar şi-a ales să confecţioneze un steag anume şi ne-am apucat de treaba.
Un băieţel auzind despre România şi-a cerut voie sa cante un căntecel, si spre uimirea tuturor a cântat prima strofă din imnul naţional ,, Deşteaptă-te, române!”, învăţat de la surioara mai mare care e deja la şcoală. Ideea această a adus după ea altă, drept pentru care pentru toate grupele am organizat un ,,podium al premianţilor”, povestind cu copiii despre faptul că atunci când o gimnastă română câştigă se cânta imnul ţării şi se arborează drapelul, iar premianţii se aşează pe podium în funcţie de locul câştigat.

Activitatea s-a încheiat cu intonarea cântecelului ,,Cu trenul Europei” învăţat cu preşcolarii, iar apoi efectiv jocul ,,Trenuleţul”, încheiat cu fotografii la panoul Europei alături de steguleţe. Am promis copiilor ca data viitoare, ca si continuare a acestei activitati, vom orna platouri cu fructe, pe care vom pune stegulete confectionate pe scobitori” au transmis educatoarele grădiniței.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax