Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua internațională a alegerilor, sărbătorită la Colegiul Naţional „HCC” din Alba Iulia. Dezbateri despre implicarea tinerilor şi internship la AEP

Publicat

IMG_4752 Ziua Internaţională a Alegerilor a fost sărbătorită la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia printr-o dezbatere despre implicarea tinerilor în derularea procesului electoral. Iniţiativa a aparţinut Biroului Județean Alba al Autorității Electorale Permanente în colaborare cu Colegiul HCC.

În cadrul întâlnirii au fost prezenți elevii claselor terminale de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, reprezentanţi ai instituției de învățământ, ai Instituţiei Prefectului Alba și Claudiu Petra, din partea Autorității Electorale Permanente (AEP).

Aceștia au prezentat materiale informative despre semnificația și importanța alegerilor în consolidarea democrației, despre rolul și misiunea Autorității Electorale Permanente în România și obiectivele acesteia.

„Prin intermediul Zilei Internaţionale a Alegerilor, noi am vrut să sărbătorim alături de dumneavoastră, deoarece voi, cei tineri, trebuie să vă cunoașteți drepturile și să conștientizați cât de important este votul pentru viitorul vostru. Totodată, Autoritatea Electorală Permanentă a început o serie de programe de internship prin care și-a propus consolidarea legăturii cu mediul academic și societatea civilă”,  a declarat Claudiu Petra.

Autoritatea are misiunea de a asigura organizarea și desfășurarea alegerilor și a referendumurilor, precum și finanțarea partidelor politice, cu respectarea Constituției, a legii și a standardelor internaționale.

Obiectivele pe care le are această autoritate permanentă sunt:

– asigurarea legalității în domeniul electoral

– asigurarea bunei organizări și desfășurări a proceselor electorale

– creșterea transparenței finanțării partidelor politice și urmărirea gradului de respectare de către partidele politice a prevederilor legale în domeniu

– furnizarea asistenței și expertizei electorale la nivel național și internațional.

În cadrul întâlnirii, a fost promovat portalul primulvot.ro.

Amintim că iniţiativa de a institui o zi internaţională a alegerilor a fost lansată la Conferinţa Globală a Oficialilor Electorali desfăşurată în perioada 14 – 17 septembrie 2005 în Ungaria. Reprezentanţii autorităților electorale din lume au desemnat prima zi de joi din luna februarie ca Zi Internaţională a Alegerilor datorită faptului că majoritatea acordurilor internaţionale în domeniu au fost semnate în prima decadă a lunii februarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax