Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Internaţională a Apei, sărbătorită de elevi, la Alba Iulia şi Sebeş

Publicat

Ziua Internaţională a Apei a fost marcată în Alba Iulia, la Colegiul Național HCC și Colegiul Economic, dar și în Sebeș, la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu“.

Elevii au realizat afișe, au participat la un concurs de slogane scurte și prezentări power point/referate despre problemele globale legate de apă. La final au primit premii și au fost încurajați de reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Alba să protejeze natura și apa în principal, cea mai importantă ”sursă a vieții”.

Ideea proiectului „Apa, sursa vieţii“ a pornit de la realitatea cu care se confruntă omenirea şi anume deficitul de apă la nivelul globului, ziua de 22 martie fiind marcată prin activităţi în toate instituţiile de profil şi unitățile de învățământ din România și din alte ţări ale lumii.

Inițiatorii acestui proiect, prof. Monica Nicoleta Todoran–Fer, prof. Felicia Beca, prof. Mihaela Mihinda, în colaborare cu prof. documentarist Lavinia Dobra și bibliotecar Lucreția Bârz, au stabilit desfășurarea unor activități care implică atât elevii cât și profesorii. Peste 150 de elevi au fost implicaţi în proiect.

În urma desfășurării acestui proiect s-a dorit pe de o parte informarea adolescenţilor în demersul de a cunoaște problemele vitale cu care se confruntă locuitorii planetei și pe de altă parte dezvoltarea unei atitudini civice responsabile faţa de mediu și apă.

Instituțiile partenere implicate în desfășurarea proiectului sunt Colegiul Național Horia Cloșca și Crișan Alba Iulia, Colegiul Economic D.P. Marțian Alba Iulia, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeș, Agenția de Protecție a Mediului Alba și Asociația Eu-ro Dinamic.

In cadrul Conferinței Naționale Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro a fost adoptată, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care 22 martie devenea ,,Ziua mondială a apei”. S-a dovedit a fi o ocazie bună pentru a reaminti tuturor cât de importante sunt eforturile concrete de a oferi spre consum apa pură, precum și identificarea problemelor și găsirea de soluții la aceste probleme, transmite Lavinia Dobra, iniţiator în cadrul proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax