Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Internațională a Educației, sărbătorită de elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Național ,,I. M. Clain” din Blaj

Publicat

Colegiul I M K Blaj

Elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Național ,,I. M. Clain” din Blaj, în data de 5 octombrie 2018 au sărbătorit Ziua Internațională a Educației printr-o serie de activități specifice, menite să evidențieze pe de o parte că în prestigiosul colegiu blăjean o educație de calitate reprezintă cheia succesului în vederea unei reușite profesionale, iar pe de altă parte că dascălul îndeplinește în societate o profesiune nobilă, aceea de a forma și modela personalitățile tinerelor generații prin și pentru Educație.

Această zi importantă pentru educație a fost marcată la Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj printr-o manifestare cultural-artistică, organizată în sala festivă a colegiului, la care au participat numeroși elevi și profesori.

Cuvântul de deschidere i-a revenit directorului, prof. Ioan Tomoiagă, care a evidențiat însemnătatea Zilei Educației, sărbătorită în acest an, sub sloganul ,,Predarea în libertate, împuternicirea profesorilor”. Acesta a menționat că în anul 2018 se împlinesc 250 de ani de la trecerea în neființă a episcopului Ioan Inochentie Micu Clain, patronal spiritual al Colegiul Național ,,I. M. Clain” și ctitorul Blajului. Apoi a prezentat mesajul din partea ISJ Alba, al Inspectorului Școlar General, prof Eugenia Marcela Dărămuș, prin care sunt aduse mulțumiri tuturor cadrelor didactice ,,Sunteți mesageri de energie, creativitate, înțelepciune și inspirație pentru atâtea generații”. Domnia Sa și-a exprimat respectul și recunoștința față de profesori, urându-le: sănătate, răbdare, realizări, vocație și dăruire în activitatea didactică.

La această manifestare elevii au realizat interesante prezentări Power Point, în care imaginile au completat informațiile istorice atât despre ,,Episcopul I. I. Micu Clain – personalitate marcantă a istoriei naționale și a istoriei Blajului” – Oltean Cristian și Fântână Dragoș din clasa a X-a B, prof. coordonator Lucia Efrim, cât și despre ,,Întemeietorii Școlilor Blajului” – Mărginean Alexandru și Aldea Paul din clasa a XI-a A, prof. coordonator Mihaela Lauran. Eleva Ignat Izabela din clasa a X-a D, îndrumată de prof. Carmen Simu a omagiat școlile Blajului printr-o prezentare emoționantă a poeziei Îmbracă-te în Școlile Blajului, de Ion Mărgineanu. Ansamblul coral al colegiului, coordonat și dirijat de prof. Alexandra Băcilă, a interpretat cu această ocazie piese din repertoriul românesc: ,,MareaUnire nu se uită”, „Doamne, ocroteşte-i pe români”, „Tu, Ardeal, tu, Ardeal”, „Treceţi batalioane”, reuşind să transmită puternice sentimente de patriotism celor prezenți. Muzica s-a îmbinat armonios cu poezia, elevii fiind implicați în recitarea unor creații lirice, selectate de prof. Claudia Oancea-Raica, printre acestea amintim: Balada episcopului Inochentie cel prigonit pentru dreptate, de Radu Brateș, recitatorii: Păcurar Maria (X E), Mihai Andrei (XII E), Aloman Cătălin (X E) și Popa Ana(X E), Inochentie Micu, Înaintemergătorul, de Ion Buzași – David Raluca (X E) și Câmpul Libertății – Costea Raluca (X E). Momentul de muzică instrumental a fost susținut de elevii: Țetcu Rareș (VII B) chitară și Vintilă Cristian (X A) pian. În cadrul ofertant al sălii festive a fost organizată și o expoziție de carte de către doamna bibl. Maria Brad, sub genericul ,,Ctitori ai Școlilor Blajului”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax