Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Internațională a Mediului, sărbătorită la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia

Publicat

elevi

Ziua Internaţională a Mediului, 5 iunie, a fost marcată şi la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian ”din Alba Iulia. Aproape 100 de elevi din clasele XI B, IX E şi XI A s-au implicat activ în desfăşurarea activităţilor propuse de profesorii coordonatori Cosmin Apolzan, Cristina Toth şi Lavinia Dobra, în cadrul proiectului ,,Educație pentru un mediu sănătos”.

Elevii Anda Tanislav şi Claudia Leba au pregătit materiale interesante despre rezervaţiile naturale din România şi despre reciclare, transformarea obiectelor nefolositroare în materii prime valoroase. S-a discutat despre păstrarea unui oraş curat şi despre măsurile care sunt la îndemână pentru a nu contribui la încălzirea globală. Profesorul Cosmin Apolzan le-a explicat elevilor însemnătatea şi istoricul zilei mondiale, insistând asupra sloganului SOS de anul acesta ,,Ridica vocea ta, nu nivelul marii” privind pericolului creșterii nivelului oceanului planetar.

De asemenea, Colegiul Economic Alba Iulia a fost reprezentat de Ziua Internaţională a Mediului la Concursul Național pe proiecte de mediu „Marcian Bleahu” la Cluj Napoca concurs organizat de către Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului din cadrul UBB Cluj Napoca, în parteneriat cu Agenţia Pentru Protecţia Mediului Cluj. Eleva Claudia Leba din clasa a XI a B, coordonată de profesorul Cosmin Apolzan a obţinut premul al II-lea şi un loc fără admitere la Facultatea de Ştiinţa Mediului, remarcându-se prin prezentarea „Consecvenţă şi perseverenţă pentru un viitor verde”.

Elevii din clasa IX E s-au informat şi documentat despre încălzirea globală folosind encilopediile existente în Centrul de Documentare şi Informare. Folosirea indexurilor a uşurat documentarea şi a scurtat timpul de informare pentru realizarea cu rapiditate a unor prezentări sugestive. Grupele de elevi „Aer”, „Apă” şi „Pământ “ şi-au disputat titlul de „Ecoteam”. Elevii s-au informat cu privire la cauzele şi efectele pe care le are încălzirea globală a Terrei şi au găsit câteva măsuri care pot fi transpuse în practică pentru a reduce acest fenomen.

Finalul proiectului a constat într-o aplicaţie practică, o vizită de documentare la Parcul Dendrologic “Dr.Ioan Vlad” unde ing. Mihai Popon a făcut o prezentare a speciilor de plante existente.

Elevii au reuşit astfel să conştientizeze faptul că natura trebuie păstrată curată şi mediul înconjurător trebuie respectat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax