Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Ziua Internațională a Nonviolenței: Polițiștii din Alba au discutat cu elevii din Teiuș despre cum să evite conflictele

Publicat

În contextul Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Şcoli, 30 ianuarie, IPJ Alba a desfășurat activități din informare a elevilor din Teiuș și i-au îndemnat să evite situațiile de conflict.

Joi, 30 ianuarie 2020, de Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu specialiștii Centrului de Evaluare și Prevenire Antidrog Alba Iulia, au fost prezenţi în mijlocul elevilor de gimnaziu și de liceu din Teiuș, oferindu-le informaţii despre formele violenţei şi sfaturi despre cum să evite situaţiile de conflict.

Elevii au fost îndemnaţi să adopte un comportament nonviolent, atât la şcoală cât şi în afara acesteia, să nu intre în anturaje periculoase sau în contact cu persoane conflictuale, predispuse la săvârșirea de infracţiuni. Aceştia au avut ocazia să vizioneze materiale educative, în care sunt exemplificate diverse situaţii de conflict şi consecinţele neadoptării unui comportament preventiv.

Reducerea numărului actelor de violente în școală dar și în afara ei, precum și conștientizarea impactului fizic și psihic negativ pe care îl are violența, sub orice formă, în viața de zi cu zi a tinerilor în formare este unul din obiectivele activităților desfășurate de polițiști în unitățile de învățământ din județ.

Vineri, 31 ianuarie, polițiștii vor fi prezenți în unități de învățământ din zona Blajului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax