Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua internaţională a persoanelor în vârstă, marcată de Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba, prin activităţi umanitare

Publicat

Cu prilejul zilei mondiale a persoanelor în vârstă, voluntarii Filialei de Cruce Roşie a Judeţului Alba au luat iniţiativa desfăşurării unor activităţi umanitare în municipiile Aiud şi Alba Iulia, constând în distribuţia de pachete alimentare persoanelor vârstnice vulnerabile şi activităţi de socializare.

„Ne îndreptăm atenţia, ca în fiecare an, către familii de vârstnici cu nevoi socio-materiale, cu probleme medicale, cărora orice atenţie le aduce bucurie şi mulţumire sufletească.

Astfel, în municipiul Alba Iulia, voluntarii se adresează unui număr de 22 de vârstnici, beneficiari ai serviciului de îngrijire socio-medicală la domiciliu, oferindu-le pachete a câte 12 kg fiecare, cu alimente colectate prin programul Banca de Alimente.

Totodată, pentru a marca această zi specială, voluntarii noştri vor vizita vârstnicii de la Căminul pentru persoane Vârstnice din Alba Iulia, implicându-i pe aceştia în jocuri interactive şi conversaţii plăcute, astfel încât timpul petrecut împreună să fie cât mai destins şi relaxant.

În municipiul Aiud, 10 familii de vârstnici au primit pachete alimentare, fiind recomandate de Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei.

Pentru a răspunde deopotrivă nevoii de comunicare, voluntarii au socializat cu toţi vârstnicii, pentru a le asculta experienţele de viaţă şi pentru a-i încuraja să gândească pozitiv, în pofida tuturor greutăţilor întâmpinate.

Crucea Roşie mulţumeşte tuturor oamenilor care susţin în mod constant campaniile de ajutorare a persoanelor vulnerabile din judeţul nostru, prin realizarea de donaţii în urnele de colectă fonduri şi implicarea în programul Banca de alimente. Organizaţia noastră este recunoscătoare totodată Primăriilor din muncipiile Alba Iulia şi Aiud, pentru colaborarea deosebită şi încrederea pe care ne-o acordă cu fiecare acţiune desfăşurată în comunitate.

Misiunea umanitară fundamentală a Crucii Roşii este de a preveni şi alina suferinţa umană, protejarea vieţii şi sănătăţii, asigurarea respectării fiinţei umane, în mod imparţial, fără nicio discriminare de naţionalitate, rasă, sex, religie, clasă socială şi opţiune politică”, au transmis reprezentanții Crucii Roșii Filiala Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax