Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ziua Jandarmeriei Române, la Alba Iulia. Ceremonie militară în Piaţa Cetăţii și avansări în grad


Publicat

ziua jandarmeriei 2016Duminică, 3 aprilie, se împlinesc 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Pentru a aniversa această sărbătoare deosebit de importantă pentru toți jandarmii, vineri, 1 aprilie, Jandarmeria Alba a organizat o ceremonie militară în Piața Cetății din Alba Iulia, la care au participat reprezentanți ai tuturor structurilor instituției. Evenimentul a adus un motiv de bucurie în plus pentru cinci cadre ale Jandarmeriei Alba. Acestea au fost avansate în gradul următor înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad.

Pentru a marca aniversarea a 166 de ani de la acest moment, vineri, 1 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba a organizat o ceremonie militară la care au fost prezenți reprezentanți ai tuturor structurilor instituției, printre care: comandament, structuri mobile, structuri montane, grupa câini serviciu.

La manifestare au participat prefectul județului Alba, Cornel Murg alături de reprezentanții ai celorlalte instituții cu care Jandarmeria Alba cooperează sau colaborează în îndeplinirea misiunilor legale și asigurării unui climat de ordine și siguranță publică. Este vorba despre Inspectoratul Județean de Poliție Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba, Direcția Județeană Alba a Serviciului Român de Informații, Serviciul de Informații și Protecție Internă Alba, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Serviciul de Telecomunicații Speciale – Oficiul județean Alba și Centrul Militar Județean Alba.

În continuarea evenimentului, părintele protopop Teofil Slevaș și preotul de garnizoană Constantin Bratu au oficiat serviciul religios.

IMG_4806Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, cinci cadre ale Jandarmeriei Alba au fost avansate în gradul următor înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad. Este vorba despre doi ofițeri și trei subofițeri, care îndeplinesc condițiile legale și s-au distins prin rezultate foarte bune obținute în activitate.

Potrivit prevederilor legale, avansarea în gradul următor a jandarmilor, înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad, se poate face cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române. Anul acesta, doi ofiţeri şi trei subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Alba, care îndeplinesc condiţiile legale, s-au distins printr-o înaltă probitate morală si rezultate foarte bune obţinute în activitate, au fost înaintaţi în gradul următor în aceste condiţii. Festivitatea a avut loc pe timpul ceremoniei militare dedicate sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, iar noile grade au fost înmânate de Prefectul Judeţului Alba, Cornel Murg.

IMG_4808Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, colonel Felician Itu, a dat citire Ordinului Ministrului Afacerilor Interne, prin care cei doi ofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor, astfel:

– în gradul de locotenent-colonel – maior Nadia Ştefania Bîrsan

– în gradul de maior – căpitan Tudor Gheorghe Paşca

În continuare, prin Ordin al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, fost înaintaţi în gradul de plutonier adjutant trei subofiţeri:

plutonier major Ilie Rusu

plutonier major Lucian Otveş

– plutonier major Petru Moga

IMG_4783Apoi, inspectorul șef al Jandarmeriei Alba, colonel Felician Itu a prezentat celor prezenți un scurt istoric al instituției.

Înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.

Jandarmeria Română este instituţia specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Afacerilor Interne, care exercită, în condiţiile legii, atribuţiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprieăţii publice şi private, la prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum şi la protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism.

Jandarmeria Română, prin atribuţii, organizare, pregătire şi dispunere teritorială, contribuie la garantarea suveranităţii, independenţei, autorităţii, unităţii şi securităţii statului, democraţiei constituţionale pe întregul teritoriu naţional atât în timp de pace, cât şi în situaţii de criză.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba este organizat pe principii militare şi subordonat Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, fiind destinat planificării, organizării, conducerii şi executării misiunilor specifice şi îndeplinirea atribuţiilor ce revin jandarmeriei în zona de responsabilitate corespunzatoare judeţului Alba.

Jandarmeria Română se menţine pe primele locuri în ceea ce priveşte încrederea populaţiei în instituţiile executive ale statului.

În 2015, la împlinirea a 165 de ani de activitate, Jandarmeria a organizat activităţi interesante la Alba Iulia.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Ziua Jandarmeriei la Alba Iulia. Focuri de armă, sirene şi infractori prinşi. Intervenţii spectaculoase în plină stradăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Pasajul de pe B-dul 1 Decembrie din Alba Iulia, VANDALIZAT la doar câteva ore de la deschidere

Publicat

La doar câteva ore de la deschidere, pasajul care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, a fost vandalizat. 

Mai exact, câteva plăci din tavanul fals care este montat la o înălțime destul de joasă au fost lovite cu pumnii sau au fost trase de la locul lor, după cum se poate observa în poze.

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, camerele de supraveghere montate în pasaj sunt funcționale, iar imaginile înregistrate ajung direct în dispeceratul Poliției Locale.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Pasajul de pe B-dul 1 Decembrie din Alba Iulia s-a DESCHIS. Cele două treceri de pietoni din zonă vor fi desființate

Reamintim că pasajul a fost deschis marți, 14 iulie, iar trecerile de pietoni peste Bulevardul 1 Decembrie 1918, din zona pasajului, vor fi desființate. începând cu data de luni, 20 iulie.

Lucrările au fost realizate de Elis Pavaje SRL Petrești iar valoarea pentru execuţie a fost de: 1.996.721,36 lei cu TVA, din care valoare lifturi total 704.028,15 lei (C+M = 442.237,67 lei cu TVA + utilaj lift = 261.790,4 lei cu TVA)

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 20% dintre creditele contractate în România sunt cu ratele amânate. Ce spune un reprezentant al băncilor

Publicat

Peste 20% dintre credite au rata amânată, în baza moratoriului legislativ. După 1 ianuarie 2021 se va vedea comportamentul la plată al acestor clienţi, consideră preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Sergiu Oprescu.

„Un portofoliu de 22% la nivelul sistemului are ratele amânate la plată. O să vedem comportamentul real la plată după 1 ianuarie 2021. În această perioadă trebuie să fim proactivi şi să venim aproape de client, pentru a preîntâmpina anumite derapaje.

Ca în automobilism, sunt derapaje controlate şi derapaje necontrolate. Noi trebuie să fim în orice clipă în condiţiile unor derapaje controlate, nu necontrolate”, a arătat Oprescu.

Acesta susține că „suntem într-un mediu scăzut al dobânzilor, care nu este numai în România, ci peste tot în lume. Toate pieţele europene şi cele din jurul nostru au scăzut dobânda de referinţă şi toate, având tracţiune pe nivelul dobânzilor, au dus la scăderea dobânzilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la noi. Din punctul nostru de vedere era un trend uşor de anticipat. Este foarte bine că am avut pedală în această perioadă şi am putut veni de la un nivel ridicat pentru a putea scădea dobânda şi avem această pedală în continuare”.

sursă: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Ioan Lazăr, ALDE Alba: Treziți-vă!! Nu mai loviți în fermierii din Alba! (P)

Publicat

”Legea anti-secetă declarată astăzi de către Curtea Constituțională a României ca fiind neconstituțională mi se pare de o atrocitate maximă împotriva agricultorului și fermierului român.

Decizia de astăzi a Curții Constituționale îmi ridică foarte mari semne de întrebare asupra onestității acestui Guvern PNL! Personal, văd un mare blat între PNL și PSD, făcut din nou pe seama agricultorului și fermierului român.

Aceasta este picătura care a umplut paharul! Nu am fost unul dintre cei care să comentez foarte mult deciziile judecătorilor din cadrul Curții Constituționale, pentru că am respectat mereu statul de drept și tot ce înseamnă aceasta!

Decizia de astăzi însă ne spune tuturor agricultorilor și crescătorilor de animale din județul Alba că statului român nu îi pasă de noi! AJUNGE!! Consiliul Județean Alba este într-o totală indiferență fată de fermierii din Alba, Guvernul LuCOVID și președintele “Pas Împiedicat” sunt împotriva fermierilor noștri, iar prin decizia de astăzi nici măcar Justiția nu le este alături celor care trudesc prin soare și ploi pentru agricultura românească.

Despăgubirile și amânarea ratelor la bănci pentru agricultorii și fermierii din județul Alba sunt acum în aer! Este vorba în principal despre acele despăgubiri acordate producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile.

Fără o bază legală, acestea nu vor mai putea fi acordate. Iar blatul dintre PSD și PNL este evident, având în vedere faptul că PSD practic are sub control Curtea Constituțională, iar sesizarea Curții Constituționale a fost făcută de?? Ați ghicit: chiar de către Guvernul LuCODIV!

De astăzi o spun deschis: voi intra în lupta electorală pentru toți agricultorii și fermierii din județul Alba, grav afectați atât de incompetența guvernului PNL, cât și de indiferența și indolența actualei conduceri a CJ Alba! Dați fermierilor din Alba ce li se cuvine! Deschideți târgurile de animale!”, a declarat Ioan Lazăr într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Daimler a anunțat concedierea a 15.000 de angajați, însă numărul final ar putea fi mai mare. Concernul are două fabrici în Alba

Publicat

Daimler hala productie 8G-DCT Sebes

Daimler va trebui să reducă mai multe locuri de muncă decât cele 15.000 anunțate anterior, a declarat șeful diviziei de resurse umane a companiei, pentru agenția germană DPA. Compania deține în România două fabrici în Cugir şi Sebeş, unde lucrează mii de angajați.

Industria auto a fost puternic lovită de pandemia generată de noul coronavirus, care a închis fabricile și showroom-urile, forțând producătorii auto să caute reducerea costurilor.

Deși nu a spus exact câte posturi ar urma să fie eliminate, Wilfried Porth, directorul diviziei de relații de muncă Daimler a spus că numărul acestora va fi mai mare de 15.000, informează Europe.autonews.com. Ola Kallenius, CEO-ul Daimler, a avertizat săptămâna trecută că va fi necesară reducerea costurilor, compania confruntându-se cu una dintre cele mai mari scăderi a cererii de mașini și camioane din istorie.

În luna noiembrie a anului trecut, Daimler anunțase un plan de a reduce 10.000 de locuri de muncă până la finalul lui 2022. Aceste reduceri de personal trebuie negociate cu sindicatele și reprezentanții angajaților, aceștia constituind jumătate din Consiliul de supraveghere al Daimler.

Compania acceptase anterior să nu facă concedieri până la finalul deceniului, însă planul lăsa posibilitatea unei renegocieri în cazul unor schimbări economice majore.

Daimler are peste 250.000 de angajați la nivel mondial și deține în prezent mai multe mărci de mașini, autobuze și camioane precum Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Smart Automobile, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses, Setra, BharatBenz, Mitsubishi Fuso, dar și acțiuni la Denza, KAMAZ, Renault-Nissan și EADS.

Star Transmission, o unitate de producţie strategică pentru Grupul Daimler, a luat naştere în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experienţa locală de două secole în prelucrarea metalelor şi expertiza concernului german, unul din liderii pieţei mondiale de maşini premium şi vehicule comerciale. În 2013, Daimler a devenit acţionar unic al Star Transmission Cugir şi a deschis o bază de montaj, Star Assembly Sebeş, consolidându-şi poziţia şi devenind astfel una din cele mai importante investiţii străine în România.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de Daimler la Sebeş şi Cugir depăşeşte 600 de milioane de euro.

sursa: europe.autonews.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate