Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Mondială a Educației, la Colegiul Militar din Alba Iulia. Întreceri sportive, vizite de informare și proiecții de film

Publicat

collagemlzed Joi, 5 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au participat la o serie de activități, printre care întreceri sportive, vizite de informare și documentare, proiecții de film sau dezbateri.

Astfel, de Ziua Mondială a Educației au avut loc întreceri sportive pe echipe la volei, baschet, fotbal, şah, vizite de informare şi documentare prin Cetatea Alba Carolina, proiecţii de film, dezbateri pe tema educaţiei, pe tema adolecenţei şi a alegerilor pe care la facem.

De asemenea, s-au desfăşurat activităţi de recreere şi agrement în Parcul Dendrologic, activităţi de educaţie non-formală şi jocuri matematice distractive.

„Dacă viaţa unui om s-ar raporta la un pom, tulpina ar fi parcursul vieţii, coroana ar fi sentimentele, iar rădăcina pomului ar fi educaţia”, a scris un elev de clasa a X-a, în cadrul unui chestionar privind semnificația educației, potrivit reprezentanților colegiului.

„Johann Amos Comenius, în lucrarea sa <Didactica magna>, considera că la naștere, natura înzestrează copilul numai cu <semințele științei, ale moralității și religiozității>, ele devin un bun al fiecărui om numai prin educație. Rezultă că în concepția sa, educația este o activitate de stimulare a acestor <semințe>, și implicit, de conducere a procesului de umanizare, omul <nu poate deveni om decât dacă este educat>”, au transmis reprezentanții colegiului, pe pagina de Facebook a instituției.

Foto: Darius Duriga

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax