Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Mondială a Educației, sărbătorită de elevi și cadre didactice, la Centrul de Documentare și Informare al școlilor din Șona și Cetatea de Baltă

Publicat

14536850_1008258522633716_252804866_oZiua Mondială a Educației a fost sărbătorită miercuri, la 5 octombrie, de elevi și cadre didactice, la Centrul de Documentare şi Informare al școlilor din Şona și Cetatea de Baltă. Imaginaţia, spontaneitatea, vizionarismul artistic, au fost puse în valoare, elevii având astfel posibilitatea să-şi dezvolte, neîngrădiţi, aptitudinile artistice.

Ziua Mondială a Educaţiei, sărbătorită anual la 5 octombrie, are la bază un document din 1966, Recomandarea UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor. Această recomandare se referea la statutul profesorilor din învăţământul preuniversitare, drept pentru care în 1977 UNESCO/OIM a elaborat Recomandarea privind învăţământul superior. Cele două recomandări sunt documente de referinţă privitoare la statutul cadrelor didactice, la nivel internaţional, în baza lor fiind dedicată o zi pe an cadrelor didactice din lumea întreagă. Astfel, această zi a devenit Ziua Mondială a Educaţiei, evidenţiindu-se astfel importanţa educaţiei la nivel global şi necesitatea accesului la educaţie în toate societăţile.

Anul acesta, Ziua Educaţiei este prilej de manifestări cultural-educative în învăţământul preuniversitar din România. Profesorii şi elevii se întâlnesc la şcoală nu pentru a participa la clasicele ore, de predare/informare şi verificare a lecţiilor, ci pentru a realiza împreună diverse activităţi direcţionate, predilect, spre componenta culturală a educaţiei.

Centrul de Documentare şi Informare al școlilor din Şona și Cetatea de Baltă, factor activ în procesul educaţional şi promotor al multor acţiuni cu profil cultural, educativ, informal, sportiv chiar, a propus o serie de activităţi cu tematici diverse.

În spaţiul primitor al Centrului grupe de elevi au participat activ la celebrarea Zilei Mondiale a Educaţiei, prin intermediul evenimentelor pe care, împreună cu cadrele didactice, au fost organizate aici.

Astfel, educaţia, la aniversare, a oferit tuturor celor implicaţi în evoluţia sa ― elevi şi cadre didactice ― o abordare creativă a unor tematici mai puţin vehiculate în curricula curentă. Imaginaţia, spontaneitatea, vizionarismul artistic, au fost puse în valoare, elevii având astfel posibilitatea să-şi dezvolte, neîngrădiţi, aptitudinile artistice, mai puţin supuse rigorilor sistemice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax