Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ziua Mondială a Sănătății, sărbătorită la Alba Iulia. Concursul ”Isteț și frumos într-un corp sănătos”, la Grădinița ”Dumbrava Minunată”

Publicat

concurs la Gradinita Dumbrava   Minunata006(1) Direcția de Sănătate Publică (DSP), Crucea Roșie și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Alba derulează activități comune în unități de învățământ pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății, care se sărbătorește în fiecare an în 7 aprilie. Cu această ocazie, la Grădinița ”Dumbrava Minunată”, a avut loc, joi, concursul ”Isteț și frumos într-un corp sănătos” la care au participat 34 de preșcolari de la 17 grădinițe din Alba Iulia, Ocna Mureș, Aiud, Zlatna, Cugir și Blaj, transmite DSP Alba.

Concursul ”Isteț și frumos într-un corp sănătos” a ajuns la a 7-a ediție și are ca scop promovarea unui stil de viață sănătos în rândul copiilor și formarea unei conduite sănătoase de viață, au declarat reprezentanții Grădiniței ”Dumbrava Minunată” din Alba Iulia.

”Mâine, 7 aprilie, este Ziua Mondială a Sănătății, iar prin acest concurs ne dorim să marcăm această zi importantă punând accent pe importanța mișcării fizice zilnice, alimentației sănătoase, a consumului de apă în detrimentul sucurilor”, a spus Aurora Hăjmășan, directorul grădiniței, la începerea concursului.

Concursul a fost înscris în calendarul activităților educative regionale și interjudețene, iar fiecare grădiniță implicată a derulat pe parcursul anului activități de educație pentru sănătate privind necesitatea unei alimentații sănătoase și echilibrate, importanța consumului de apă sau a exercițiilor fizice.

În cadrul concursului, copiii au parcurs cele trei probe: prima probă a constat în a răspunde la întrebările adresate cu conţinut de igienă personală şi noţiuni de sănătate, proba a doua a fost de recitare de poezii, cântece și ghicitori, concursul încheindu-se cu o probă de realizare a unor desene pe teme de sănătate.

Ziua Mondială a Sănătății se desfășoară în acest an sub sloganul ”Depresia poate fi tratată şi prevenită”

Astfel, directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea, prezent la proiect, a transmis educatoarelor de la Grădinița ”Dumbrava Minunată” că Ziua Mondială a Sănătății ne oferă în acest an o oportunitate unică de a ne mobiliza, acționa și a crește nivelul de conștientizare asupra unui subiect de sănătate publică prea puțin abordat în ciuda consecințelor uneori devastatoare.

”Chiar dacă preșcolarii nu sunt ”grupul țintă” al sloganului transmis de Ziua Mondială a Sănătății nu pot să nu menționez că depresia provoacă suferință mentală cu impact asupra capacității oamenilor de a efectua chiar și cele mai simple sarcini de zi cu zi. Depresia afectează oameni de toate vârstele, din toate categoriile sociale, și în acest context DSP Alba dorește să crească nivelul de conștientizare asupra acestei boli într-un mod cât mai eficient, în toate școlile din județ”, a spus Alexandru Sinea. Tot din partea DSP Alba, la activitate a participat și dr. Ileana Văcaru, șef compartiment evaluare factori de risc din mediu.

Din partea IȘJ Alba a participat Aurora Vârtei, inspector de educație timpurie din cadrul IȘJ Alba.

”Aceste activități care promovează un stil de viață sănătos, care promovează reguli de igienă personală și de grup, se desfășoară la nivelul tuturor grădinițelor în cadrul ”Educației pentru sănătate”. Acest proiect a început în urmă câțiva ani, am fost printre inițiatorii acestui proiect și mă bucur că se continuă acest gen de activități în grădinițe deoarece este foarte important să-i familiarizăm pe copii încă de mici cu ceea ce înseamnă alimentația sănătoasă, ce înseamnă importanța mișcării în viața lor, ce înseamnă consumul de lichide și în special un stil de viață sănătos”, a spus Aurora Vârtei.

Totodată, la activitate a participat și directorul Crucii Roșii, filiala Alba, Adrian Dușa. ”Igiena și educaţia pentru sănătate reprezintă un obiectiv de bază al Filialei de Cruce Roşie a judeţului Alba, dovadă fiind nenumăratele campanii de promovare a sănătăţii şi a unui stil de viaţă sănătos derulate în şcoala românească, atât prin concursul “Mugurii Crucii Roşii”, adresat preşcolarilor, cât şi prin concursul “Sanitarii Pricepuţi”, adresat elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal”, a spus acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax